Acoperișul este un element cheie pentru orice casă. Pe piața materialelor de construcții există numeroși producători și diferite tipuri de învelitoare: țiglă metalică, țiglă ceramică, țiglă de beton, tablă cutată, despre care am dscutat în trecut. Astăzi vorbim despre cum ar trebui să alegi culoarea potrivită pentru acoperișul casei tale.
Fiecare producător are un portofoliu bogat de modele și culori. Când răsfoiești o paletă cu mostre cu 20-40 de nuanțe, poate fi dificil să faci o alegere corectă. Culoarea acoperișului nu se alege la întâmplare. O nuanță potrivită va pune în evidență construcția, iar o alegere neinspirată va diminua semnificativ aspectul estetic al construcției.
Echilibru cromatic pe acoperiș
Acoperișul trebuie să fie echilibrat din punct de vedere cromatic. Primul pas este să țineți cont de culoarea pereților exteriori, dar și de tâmplărie. Între fațadă și acoperiș se poate crea un contrast armonios și de efect. Nuanțele neutre pot fi mereu o alegere bună pentru că nu vor încărca excesiv aspectul estetic. Construcțiile moderne pot fi asortate cu acoperișuri în nuanțe tari – negru, roșu, maro – pentru a crea un constrast interesant.
De asemenea, contează foarte mult și arhitectura casei. Sunt oameni care optează pentru nuanțe tari astfel încât locuința lor să capete un aspect mai impunător.
Eficiența energetică
Este un criteriu de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți învelitoarea pentru acoperiș. Prin urmare, culorile deschise reflectă căldura soarelui și sunt ideale pentru zonele călduroase. Nuanțele închise se potrivesc mai bine în zonele cu climat rece.
Sfaturi utile
- acoperișurile simple sunt compatibile cu orice culori, inclusiv nuanțe tari sau aprinse;
- pentru un acoperiș multistructural în mai multe ape se potrivesc tonurile mai puțin stridente;
- o construcție din lemn sau tradițională se asortează foarte bine cu un acoperiș maro, brun sau cărămiziu;
- nuanțele de gri sau negru sunt ideale pentru construcții cu arhitectură modernă;
- dacă vorbim despre o cabană sau o locuință amplasată într-o zonă de munte, un acoperiș verde o va integra perfect în cadrul natural;
- un acoperiș roșu reușește să scoată în evidență orice tip de construcție;
- o casă mare are nevoie de un acoperiș în culori deschise, în timp ce uneia mici i se potrivește un acoperiș într-o nuanță întunecată;
Aruncă o privire în jur
Construcțiile haotice în România se pot ridica cu ușurință la rangul de sport național. Înainte să alegi culoarea învelitoarei, aruncă o privire și pe la casele vecinilor din cartierul tău. Acest lucru nu ar trebui să te influențeze foarte mult, dar poate fi un mic criteriu de care să ții cont. Dacă majoritatea caselor din zona ta au acoperișurile negre, nu înseamnă că și tu trebuie să-l faci tot negru. Desigur, nici roșu sau verde nu ar fi opțiuni ideale, dar un gri antracit s-ar integra mai bine.
Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Consultanții noștri sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi.
Mult succes!
P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.
Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”
#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.
Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!
Coeficient termic polistiren vs vata bazaltica
sept.
5 Modele inovatoare de pergole metalice pentru un design modern
sept.
Cum să alegi pardoseala WPC potrivită pentru proiectul tău ?
sept.
7 Mituri despre tigla metalică
sept.
Secretul din spatele succesului vindem-ieftin.ro: depozitul virtual și adaptarea la piața în continuă schimbare
sept.
Tot ce trebuie să știi despre gardul tip jaluzele : avantaje, instalare, întreținere
sept.