Ce tip de tigla aleg pentru acoperisul casei mele

Ce tip de țiglă aleg pentru acoperișul casei mele?

Acoperișul este o componentă foarte importantă care necesită atenție sporită. Pe piața materialelor de construcții există mai multe variante de învelitori, fiecare cu avantajele sale: țiglă ceramică, țiglă de beton, țiglă metalică sau tablă.

Țiglă ceramică

Acest tip de învelitoare amintește de casele cu design mediteranean. Durabilitatea și longevitatea sunt caracteristici de bază, durata de viață fiind de aproximativ 100 de ani. Această alegere este considerată, de cele mai multe ori, o investiție. Prețul este mai ridicat comparativ cu alte tipuri de învelitori disponibile în magazine și depozite. Reprezintă cel mai estetic tip de învelitoare pentru acoperiș. În plus, nu suferă modificări și nu se decolorează în timp. Oferă o protecție fonică foarte bună și un grad optim de ventilare.

Țiglă de beton

Din punct de vedere financiar este o alternativă mai ieftină comparativ cu țigla ceramică. Este formată dintr-un amestec de ciment, nisip, apă și pigmenți anorganici. Durata de viață se întinde pe o perioadă de 20-40 de ani. Țineți cont de greutatea plăcilor de beton și de eventualele lucrări la structura acoperișului înainte de instalare. Estetic vorbind, țigla de beton imită aspectul celei ceramice. Chiar și așa, sunt plăcile din beton sunt mai puțin rezistente decât cele ceramice și absorb mai multă apă în timp.

Țigla metalică

Reprezintă o soluție modernă și practică pentru orice casă. Este mult mai eficientă pe termen lung comparativ cu țigla ceramică, iar durata de viață este de 50 de ani. Se instalează foarte ușor, iar in caz de șocuri mecanice extreme, profilele de țiglă pot fi înlocuite cu costuri minime. Se instalează foarte ușor datorită faptului că panourile au dimensiuni diferite. Acest tip de învelitoare este rezistent la foc și oferă o izolare termică optimă.

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.