Usa de

Usi si ferestre din termopan ieftine

Odata cu modernizarea si dezvoltarea locuintelor, au aparut nenumarate modalitati de a combina confortul, utilitatea, eficienta si eleganta. Aceasta a fost insa si reteta progresului in ceea ce priveste tamplaria, element extrem de important in construirea unei case, scopul fiind asigurarea confortului fonic si termic, iluminarea si ventilarea incaperilor, accesul si legatura dintre incaperi.

Tamplaria poate fi realizata din materiale precum: PVC, lemn stratificat, aluminiu, criteriile de diferentiere fiind pretul, calitatea, garantia si firma producatoare. Din aceste puncte de vedere, tamplaria PVC cu geam termopan este considerata cea mai buna alegere, fiind disponibila o gama variata de produse. Cele mai cunoscute firme producatoare sunt Gealan, Veka, Dako, Rehau si Salamander, unde calitatea si preturile mici sunt garantate.

In conformitate cu preferintele clientului, exista 3 tipuri principale de clasificare a ferestrelor termopan:

  • In functie de geamul utilizat: clar, reflexiv, mat, fumuriu, Low e(cu emisii scazute ale radiatiilor puternice) si ornamental;
  • In functie de tamplaria utilizata : tamplarie de aluminiu, tamplarie din PVC, tamplarie din lemn;
  • In functie de modul in care se deschide: geamuri termopane fixe, geamuri termopane simple, geamuri termopane cu deschidere pe verticala, geamuri termopane oscilobatante.

Caracteristica termo-izolanta a ferestrelor nu este data numai de geam, ci si de alte elemente: profile, setul de garnituri si sistemele de inchidere. Profilul asigura protectie termica, protectie fonica si rigiditate. Numarul de camere din profil este de cele mai multe ori corelat cu grosimea profilului, depinzand de adancimea constructiva a profilului. Astfel, exista profile de 3 si 4 camere pe adancimea de montaj 60mm si profile de 5 si 6 pentru adanciea de montaj de 70mm.

In cazul usilor de termopan, putem vorbi de 2 tipuri: de interior si de exterior, in variate culori disponibile. Usile de exterior asigura izolare termica si fonica, deschiderea putand fi spre interior sau exterior. Pentru usile de interior, sunt recomandate profilele PVC cu 4 camere izolatoare, putand fi deschise de asemenea spre interior sau spre exterior.

Avand in vedere oferta de termopane disponibila pe piata, clientii au nevoie de un raport echilibrat calitate-pret. Acest lucru nu inseamna ca un pret mic indica o calitate inferioara a produsului. Exista case de comenzi cu oferte de termopane ieftine, care includ garantia calitatii si montajul tamplariei la preturi infime. Acestea promit termopan ieftin si bun la calitate superioara. In cazul in care clientul nu isi poate permite totusi achizitionarea unor termopane noi din motive personale, exista si posibilitatea cumpararii de termopane second-hand.

In plus, exista site-uri specializate pentru calcularea preturilor la termopane atat pentru usi cat si pentru ferestre dar si pentru plase care pot fi achizitionate ulterior, in functie de dimensiunile ramei si canaturilor, tipurile de deschidere, sticla, culoarea profilului.

Indiferent de tipul de tamplarie aleasa, aceasta trebuie sa reflecte asteptarile dumneavoastra si satisfactia indeplinirii lor.

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Produse recomandate