acoperis tigla metalica

Țigla Metalică, secretul unui acoperiș de lungă durată

Țigla metalică este o opțiune din ce în ce mai populară pentru acoperișurile caselor, datorită numeroaselor sale avantaje. Acest articol va explora în detaliu caracteristicile țiglei metalice, avantajele și dezavantajele sale, precum și aspecte esențiale precum grosimea, montajul și sfaturile pentru achiziționare.

Caracteristici ale țiglei metalice

Țigla metalică este un material de acoperiș fabricat din oțel, aluminiu sau zinc și este acoperită cu un strat de vopsea sau protecție. Iată câteva caracteristici cheie:

 • durabilitate: țigla metalică este extraordinar de durabilă, având o durată de viață de peste 50 de ani și o rezistență deosebită în fața elementelor naturale.
 • greutate redusă: fiind ușoară, țigla metalică poate reduce presiunea asupra structurii casei și permite utilizarea unor structuri mai ușoare de susținere.
 • rezistență la foc: nu susține arderea.
 • estetică variată: există o gamă largă de culori și modele disponibile, permițând proprietarilor să-și personalizeze acoperișurile în funcție de designul dorit.
 • izolație termică: țigla metalică poate fi combinată cu un sistem de izolație pentru a asigura eficiența termică a casei.

Avantajele țiglei metalice

 • durabilitate extremă: țigla metalică este recunoscută pentru durabilitatea sa de lungă durată. Aceasta rezistă cu brio în fața elementelor naturale și are o durată de viață semnificativ mai mare decât alte materiale de acoperiș.
 • greutate redusă: fiind ușoară, țigla metalică poate reduce presiunea asupra structurii casei și permite utilizarea unor structuri mai ușoare de susținere.
 • rezistență la intemperii, inclusiv ploi abundente, furtuni și radiații ultraviolete, fără a se deteriora sau a-și schimba aspectul.
 • mentenanță redusă: alegerea unui acoperiș de țiglă metalică implică un nivel scăzut de mentenanță. Nu se degradează în timp, nu se decojește și nu necesită vopsire regulată.
 • economie de energie: prin utilizarea sistemelor de izolație potrivite, țigla metalică poate ajuta la reducerea costurilor de încălzire și răcire, făcând casa mai eficientă din punct de vedere energetic.

72542662 554483468656189 3347592214531276800 n

Dezavantaje țiglei metalice

 • cost inițial mai mare, dar aceasta poate fi o investiție pe termen lung.
 • zgomot în timpul ploilor sau grindinei, ceea ce poate fi perceput ca deranjant în anumite situații.

Grosimea corectă pentru casa ta

Alegerea grosimii corecte a țiglei metalice depinde de mai mulți factori, dar este întotdeauna indicat să consulți un specialist în acoperișuri care poate evalua cerințele specifice ale casei tale.

 • clima locală: în zonele cu condiții meteorologice severe, precum ninsori abundente sau grindină frecventă, este recomandat să optezi pentru o țiglă metalică mai groasă, de aproximativ 0,6 – 0,7 mm.
 • structura casei: unele structuri pot necesita o țiglă metalică mai groasă pentru a susține greutatea altor materiale de construcție sau a rezista la condiții climatice extreme.
 • preferințe personale: dacă vrei o soluție cu un aspect mai subțire și estetic, poți opta pentru o țiglă metalică mai subțire, de 0,4 – 0,5 mm, care poate fi la fel de durabilă cu condiția să fie montată corespunzător.

Sfaturi utile pentru achiziționarea țiglei metalice

Achiziționarea țiglei metalice pentru acoperiș este o investiție semnificativă, deci este important să faci o alegere informată. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să faci alegerea optimă și să eviți potențialele greșeli:

1. Consultă un specialist în acoperișuri

Pentru a face cea mai bună alegere, consultă un specialist în acoperișuri sau un arhitect cu experiență. Aceștia pot evalua nevoile casei tale și pot recomanda tipul potrivit de țiglă metalică.

2. Evaluează condițiile meteorologice locale

Ia în considerare condițiile meteorologice specifice din zona ta. Dacă locuiești într-o zonă cu climă severă, cum ar fi ninsori abundente sau grindină frecventă, este important să optezi pentru o țiglă metalică mai groasă pentru a asigura rezistența.

3. Verifică calitatea materialelor:

Asigură-te că alegi o țiglă metalică de calitate, de la producători de încredere. Verifică dacă produsul respectă standardele de calitate și regulamentele locale.

4. Cere minimum 3 oferte pentru a le compara

Comparați prețurile oferite de mai mulți furnizori și producători. Atenție, însă, la ofertele prea bune pentru a fi adevărate, deoarece pot indica calitate scăzută.

Tigla Metalica Wetterbest Clasic Lucios Casa de Comenzi Vindem Ieftin djsdhfa

5. Verifică garanția

Asigură-te că produsul este însoțit de o garanție adecvată. Garanția ar trebui să acopere atât materialul în sine, cât și montajul, și să fie furnizată de un producător sau un instalator de încredere.

6. Alege un culorile și stilul potrivit

Țigla metalică este disponibilă într-o gamă largă de culori și modele. Alege un design care se potrivește cu estetica casei tale si cu zona în care este amplasată casa.

7. Caută recenzii și recomandări

Consultă recenziile și recomandările altor persoane care au folosit țiglă metalică similară. Acest lucru te poate ajuta să obții perspective și experiențe reale ale utilizatorilor.

8. Nu neglija montajul profesional

Montajul corect este esențial pentru durabilitatea și funcționalitatea acoperișului. Asigură-te că angajezi profesioniști cu experiență pentru instalare.

9. Gândește-te la izolație și eficiență energetică

Dacă îți dorești o casă mai eficientă din punct de vedere energetic, ia în considerare adăugarea unui sistem de izolație termică sub țigla metalică.

10. Planifică bugetul corespunzător

Asigură-te că ai un buget bine stabilit înainte de achiziționarea țiglei metalice. Include costurile de materiale, montaj și eventualele lucrări de izolație sau pregătire a acoperișului.

În concluzie, țigla metalică poate fi o alegere excelentă pentru acoperișurile casei tale, cu avantaje notabile în ceea ce privește durabilitatea și estetica. Cu o achiziție bine informată și o instalare profesională, acest tip de acoperiș poate oferi ani de protecție și siguranță.

Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Specialiștii Depozit Virtual sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret

Cere oferta

Cumperi totul dintr-un singur loc

Vezi categorii produse

Materiale
Structura Fundatie

Vezi preturi

Beton de Statie
la Cifa

Vezi preturi

Panouri Sandwich
Acoperis -Perete

Vezi preturi

Tevi Rectangulare
Patrate - Rotunde

Vezi preturi

Pavaje
Borduri

Vezi preturi

Sipca
Metalica

Vezi preturi

Sisteme Complete
Acoperisuri

Vezi preturi

Tabla Cutata
Tabla Ondulata

Vezi preturi

Experienta clientilor

American Siding

Multumim din suflet Vindem-Ieftin.ro. Comanda a ajuns la domiciliu.
Client
Produs: American Siding

Pavaj

Niste oameni cu o seriozitate deosebita. Va multumim si recomandam pe mai departe!
Client
Produs: Pavaj

Pompa de caldura

Am gasit aici produsul la un pret mult mai mic decat pe internet
Produs: Pompa de caldura

Teava Rectangulara

Sunt foarte multumit de aceasta consiliere. Este prima data cand colaborez cu vindem-ieftin.ro si cu siguranta voi mai colabora!
Client
Produs: Teava rectangulara

Sipca Quartz

Foarte sigur, foarte calitativ! Marfa este impachetata frumos, toate la locul lor.
Client, Belgia
Produs: Sipca Quartz

Polistiren

Foarte rapizi si prompti iar preturile destul de bune! Foarte multumit de timpul si pretul acordat!
Client
Produs: Polistiren