Cine nu isi doreste o casa care sa reflecte propria lui personalitate si in care sa se simta bine?
Tencuiala decorativa este un material pentru finisarea peretilor si tavanelor, care este fabricat din componente minerale si sintetice. Aceasta a devenit recent din ce in ce mai populara in design-ul exterior, din cauza numeroaselor sale avantaje.
Tencuiala decorativa este ultimul strat care se aplica pe fatada unei case, si care ii confera aspectul estetic final si protejeaza cladirea de actiuni corozive ale factorilor de mediu extern. Acest strat de tencuiala lasa si peretii sa respire si asigura buna circulatie a vaporilor de apa prevenind igrasia. Tencuiala decorativa trebuie sa fie calitativa, sa aiba un aspect durabil si sa se aplice usor cu o acoperire mai mare.
Trebuie sa tinem cont ca exista anumiti factori care degradeaza tencuiala decorativa de exterior: aparitia fisurilor sau a defectelor din loviri accidentale, mucegaiul, praful, focul, frigul, distrugerile timpului, temperaturile extreme etc.
O tencuiala decorativa de calitate trebuie sa fie o bariera pentru factorii externi ce pot afecta structura unei cladiri, permitand insa peretilor sa respire prin migrarea vaporilor de apa dinspre interior spre exterior.
In primul rand incearca sa te informezi corect despre materialele moderne si preturile lor. O tencuiala decorativa, desi mai scumpa, iti poate scurta timpul de executie si, la final, prelungi viata lucrarii.
Constructia caselor presupune utilizarea materialelor de buna calitate, rezistente si usor de folosit. Tencuiala decorativa este produsul esential cu rolul de a da un aspect placut intregii locuinte.
Tencuiala decorativa profesionala Weber este recomandata cu caldura de utilizatori datorita lucrabilitatii foarte bune si la temperaturi scazute, consum redus, paleta variata de culori si un randament ridicat.
Tipurile de tencuiala decorativa:
Tencuiala decorativa minerala – este un amestec de ciment alb, var, pigmenti, adaosuri minerale si rasini sintetice (rasini vinilice, rasini acrilice etc.).
Tencuiala decorativa silicatica – obtinuta din silicat de potasiu in amestec cu pigmenti anorganici, ingrediente minerale etc. Utilizabila pe suprafete neelastice ofera o buna protectie antimucegai.
Tencuiala decorativa acrilica – este probabil si cel mai intalnit model de tencuiala. Aceasta are o aderenta foarte buna la suport, fiind pe baza de rasini acrilice, cu adaos de cuart, aditivi si granule de marmura de diverse marimi, pentru finisarea superioara a tencuielilor exterioare si obtinerea de efecte decorative deosebite, cu aspect striat.
Tencuiala decorativa mozaic – denumita popular „mozaicata”, contine granule minerale colorate si rasini sintetice. Este un material deosebit de rezistent la actiuni mecanice si la intemperii, fiind recomandat zonelor celor mai expuse precum soclurile si gardurile.
Tencuiala decorativa siliconica – este un material pe baza de rasini acrilice si siliconice, aditivi specifici, dar si adaos de cuart si granule de marmura de diverse marimi. Se remarca prin rezistenta mare la apa, flexibilitate si este recomandata in special pentru protectia monumentelor, restaurarea caselor vechi sau pentru termosistemul caselor noi.
Tencuiala decorativa fina – are granulatii de 0,5 -1,5 mm, iar rezultatul final este un model „periat”, usor neted.
Tencuiala decorativa „bob de orez” – are granulatii de 1,5 – 2 mm si un aspect uniform.
Tencuiala decorativa „coaja de copac” – are granulatii de 2 – 3 mm si un aspect striat sau zgariat.
Aplicati atent tencuiala!
Este foarte important sa pregatiti corespunzator suprafata pe care urmeaza sa fie aplicata tencuiala decorativa, avand o influenta hotaratoare asupra calitatii acoperirii si durabilitatii ei. Suprafetele pe care se aplica tencuiala decorativa trebuie sa fie rezistente, curate, desprafuite, uscate si degresate.In cazul suprafetelor noi, betonul si tencuielile noi se lasa in mod obligatoriu cel putin patru saptaman pentru uscare si maturare. In caz contrar, exista riscul ca bazicitatea cimentului din compozitia tencuielii sa distruga atat structura tencuielii, cat si pe cea a pigmentilor din ea.
Tineti cont si de vremea de afara. La temperaturi scazute, in general aplicarea tencuielii pe suport se face cu dificultate, uscarea facandu-se mai greu, iar pelicula umeda se poate impurifica cu praf. Temperatura mediului nu trebuie sa fie mai mica de 5 grade, chiar si dupa aplicare, intrucat uscarea nu se face corespunzator, compromitand astfel calitatea si rezistenta lucrarii in timp.
De la noi puteti achizitiona tot ceea ce va este necesar pentru lucrarile dumneavoastra incepand de la materiale pentru structura, echipamente electrice, instalatii sanitare si termice, parchet, lambriuri, osb, acoperisuri si izolatii, pal melaminat si blaturi, feronerie si accesorii pentru mobilier precum si toata gama de finisaje (parchet, mocheta, linoleum, pvc, tapet).
Block "block-footer-articole" not found
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.
SOS Galați – Depozitele Virtuale renunță la adaos și susțin reconstrucția caselor afectate de Inundații
sept.
Depozit Virtual, selectată pentru MoonShotX : o oportunitate unică de creștere globală
sept.
Cum se Monteaza Vata Bazaltica ?
sept.