Recepția lucrării este procesul prin care beneficiarul declară că acceptă și preia lucrarea de la constructor, iar aceasta poate fi dată în folosință. Această procedură notează faptul că executantul și-a îndeplinit obligațiile în conformitate cu prevederile contractului și ale documentației de execuție.
Recepția lucrării este un proces care se desfășoară în 2 etape.
Recepția la terminarea lucrărilor
Beneficiarul va forma o Comisie de Recepție care va avea un număr de 2-5 până la 7 persoane în funcție de complexitatea construcției. Este obligatorie prezența unui delegat al administrației publice locale pe teritoriul careia este situată construcția. Această etapă are loc în maximum 15 zile de la notificarea terminării lucrărilor.
De asemenea, proiectantul și executantul vor fi invitați la recepție și vor prezenta dosarul de recepție al lucrării.Comisia cercetează vizual lucrarea și analizează documentele construcției și verifică dacă au fost respectate prevederile legale din autorizație și avize.
Procesul verbal de recepție
Este documentul în care Comisia notează observațiile și concluziile după procedura de recepție. Acest document va fi înaintat beneficiarului împreună cu recomandarea de admitere cu sau fără observații. Procesul verbal se comunică către autoritatea administrației publice care a emis autorizația de construire, executantului și la Inspectoratul de Stat în Construcții (I.S.C.)
Recepția finală
Se realizează la cel mult 15 zile după expirarea perioadei de garanție a construcției stabilită prin contract. Dacă rezultatul final este unul negativ, construcția este respinsă și intră în stare de conservare, iar utilizarea sa este interzisă.
Acte necesare pentru recepția lucrării:
- cerere tip, formularul F15;
- autorizația de construcție și documentația aferentă;
- referatul proiectantului;
- certificatul de performanță energetică;
- releveu;
- cartea tehnică.
Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc
➡️ Trimite lista acum
Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.
Montajul ferestrelor de mansardă: Pași esențiali și greșeli de evitat
oct.
Cum să alegi bateria perfectă pentru lavoarul tău ?
oct.
Sisteme de colectare și utilizare a apei pluviale: O soluție sustenabilă pentru viitor
oct.
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.