TS59

Izolația fonică sau cum să-ți iei adio de la zgomotele din exterior

De cele mai multe ori zgomotul exterior este inamicul care distruge liniștea din interiorul casei. Sunetele deranjante au mai multe surse – traficul și aglomerația din zona în care locuim, petrecerile vecinilor, bormașini, animale de companie, aparate electrocasnice, copii mici și energici, etc.

De exemplu, sunetul emis de un televizor pornit într-un living de apartament se propagă prin perete și ajunge în apartamentul de alături. De câte ori v-ați auzit vecinii de deasupra vorbind în toiul nopții? Suntele se propagă prin pereți, tavan și podea. Ei bine, aceste lucruri pot fi evitate cu ajutorul unor sfaturi și materiale.

Pluta expandată

Este un excelent izolator fonic pentru locuințe. O izolație cu plută de 6 cm poate reduce cu aproximativ 60 de dB din intensitatea zgomotelor. Reprezintă cea mai abordată soluție de izolare fonică atât pentru locuințe casnice, dar și studiouri de înregistrat profesionale. Este un material 100% natural, nu emană substanțe toxice și are o durată lungă de viață.

Gips carton cu absorbție fonică

Reprezintă o soluție utilă dacă ești genul de persoană căreia îi place să asculte muzică cu volumul la maximum fără să-și „terorizeze” vecinii. Se aplică foarte ușor pe perete, iar miezul special din interiorul plăcilor îi conferă rezistență îndelungată.

Vată minerală

Se recomandă îmbrăcarea pereților cu acest material, iar apoi să aplicați plăci de rigips și ulterior finisajele. Această variantă are dublu avantaj deoarece veți beneficia și de izolare termică.

Când sunetele vin de jos

Se poate izola fonic și podeaua. Înainte de montarea gresiei sau a parchetului, specialiștii recomandă fixarea unor plăci acustice pentru amortizarea vibrațiilor. Cu alte cuvinte dacă veți tropăi prin casă, vecinii de dedesubt nu vor mai fi deranjați de zgomot.

Atenție la ferestre

Este important să alegeți ferestre de calitate deoarece acestea au și rolul de a izola fonic. Pe piață gășiți ferestre cu proprietăți antifonice care vor anula din intensitatea zgomotelor venite din exteriorul locuinței. În cazul în care nu aveți buget pentru astfel de ferestre există și alternative mai ieftine cum ar fi rulourile sau draperiile mai groase.

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Produse recomandate