De cele mai multe ori zgomotul exterior este inamicul care distruge liniștea din interiorul casei. Sunetele deranjante au mai multe surse – traficul și aglomerația din zona în care locuim, petrecerile vecinilor, bormașini, animale de companie, aparate electrocasnice, copii mici și energici, etc.
De exemplu, sunetul emis de un televizor pornit într-un living de apartament se propagă prin perete și ajunge în apartamentul de alături. De câte ori v-ați auzit vecinii de deasupra vorbind în toiul nopții? Suntele se propagă prin pereți, tavan și podea. Ei bine, aceste lucruri pot fi evitate cu ajutorul unor sfaturi și materiale.
Pluta expandată
Este un excelent izolator fonic pentru locuințe. O izolație cu plută de 6 cm poate reduce cu aproximativ 60 de dB din intensitatea zgomotelor. Reprezintă cea mai abordată soluție de izolare fonică atât pentru locuințe casnice, dar și studiouri de înregistrat profesionale. Este un material 100% natural, nu emană substanțe toxice și are o durată lungă de viață.
Gips carton cu absorbție fonică
Reprezintă o soluție utilă dacă ești genul de persoană căreia îi place să asculte muzică cu volumul la maximum fără să-și „terorizeze” vecinii. Se aplică foarte ușor pe perete, iar miezul special din interiorul plăcilor îi conferă rezistență îndelungată.
Vată minerală
Se recomandă îmbrăcarea pereților cu acest material, iar apoi să aplicați plăci de rigips și ulterior finisajele. Această variantă are dublu avantaj deoarece veți beneficia și de izolare termică.
Când sunetele vin de jos
Se poate izola fonic și podeaua. Înainte de montarea gresiei sau a parchetului, specialiștii recomandă fixarea unor plăci acustice pentru amortizarea vibrațiilor. Cu alte cuvinte dacă veți tropăi prin casă, vecinii de dedesubt nu vor mai fi deranjați de zgomot.
Atenție la ferestre
Este important să alegeți ferestre de calitate deoarece acestea au și rolul de a izola fonic. Pe piață gășiți ferestre cu proprietăți antifonice care vor anula din intensitatea zgomotelor venite din exteriorul locuinței. În cazul în care nu aveți buget pentru astfel de ferestre există și alternative mai ieftine cum ar fi rulourile sau draperiile mai groase.
Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc
Sisteme de colectare și utilizare a apei pluviale: O soluție sustenabilă pentru viitor
oct.
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.
SOS Galați – Depozitele Virtuale renunță la adaos și susțin reconstrucția caselor afectate de Inundații
sept.
Depozit Virtual, selectată pentru MoonShotX : o oportunitate unică de creștere globală
sept.