fs1

Fosa septică – alternativa ideală pentru locuințele din medii mai puțin dezvoltate

Fosa septică – alternativa ideală pentru locuințele din medii mai puțin dezvoltate

Fosa septică este o componentă importantă pentru locuințele situate în zone fără conexiune la rețeaua de canalizare. Sunt frecvent folosite de locuitorii din mediul rural, din zonele relativ izolate și chiar de la periferia orașelor.

O fosă septică este un rezervor etanș de acumulare care colectează apele menajere uzate dintr-o gospodărie.

Criterii de care să ții cont când alegi o fosă septică

Volumul este primul criteriu atunci când alegeți o fosă septică. Cu cât volumul este mai mic, cu atât numărul de vidanjări va fi mai mare. Adâncimea de îngropare este un factor care necesită multă atenție. Fosele septice se îngroapă, de regulă, la 80 cm sub pământ pentru a fi ferite de îngheț. Unele modele necesită construcția unei structuri de beton peste care se pune pământ. În acest fel, pământul nu va avea contact direct cu pereții rezervorului, iar acest lucru vă poate ține la distanță de neplăcerile cauzate de eventuale fisuri din cauza greutății pământului.

Garanția oferită de producător este foarte importantă. Sfatul nostru este să fiți atenți la tipul garanției care vă este oferit. De exemplu, nu cred că vă încântă dacă fosa septică vine cu 20 de ani garanție împotriva razelor UV în condițiile în care aceasta va sta sub pământ. Cumpărați de la producători care oferă garanții relevante.

Fosele septice din fribră de sticlă oferă cea mai mare rezistență în timp și cel mai bun raport număr de litri apă epurată/ număr ani de utilizare. Acest material este extrem de fiabil și rezistent împotriva fisurilor. 

fs3 600x400 1

Cum alegi fosa septică

Numărul persoanelor din gospodărie determină mărimea fosei septice. Conform Standardului European 12566/ 3 pentru o persoană „produce” aproximativ 150-200 de litri de apă uzată zilnic, iar tratarea apei menajere trebuie făcută în 3 zile. De aici reiese următoarea formulă de calcul: 

Volumul fosei septice = nr de persoane din gospodărie x volum mediu de apă x3

De exemplu, pentru o familie cu 3 persoane, volumul fosei septice se calculează astfel:

3 (persoane) x 200 (litri de apă) x 3 = 1800 litri.

Vezi ce spun clientii nostri:

 

 

fs2 661x400 1

Cum se montează fosa septică

  1. Săpați groapa de instalare, însă țineți cont de faptul că trebuie să lăsați un spațiu de 30-40 cm în jurul pereților fosei septice;
  2. Se tasează pământul de la baza gropii și se toarnă un radier de beton armat de 10-30 cm (placă de beton care servește ca fundație și care va susține greutatea;
  3. Se cofrează pereții;
  4. Instalația de drenare a apei se conectează la cea de canalizare, iar apoi se branșează la instalațiile sanitare;
  5. Se montează accesoriile pentru reglarea poziției capacului;
  6. Spațiul dintre fosă și groapă se umple cu pământ și nisip.

Știm că ți-am atras atenția. Un singur click te mai desparte de una dintre cele mai bune fose septice. Accesează www.vindem-ieftin.ro, intră în legătură cu unul dintre consultanții noștri, iar covorul din ceramică ajunge la tine acasă cât ai spune… covor.

Fosa Septica din Polipropilena 5000L Diametru 160cm Lungime 250cm este unul dintre cele modelele care a ajuns la clienții din zonele fără conexiune la canalizare.

/produs/fosa-septica-din-polipropilena-5000l-diametru-160cm-lungime-250cm/

 

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Block "block-footer-articole" not found