Fasonare otel beton Casa de Comenzi Vindem ieftin

Fier beton fasonat – avantajele fasonarii

Fier beton fasonat – avantajele fasonarii

Otelul beton, denumit si oțel de armare sau fier beton, este un produs metalurgic laminat la cald, cu profil neted sau striat cu diverse modele (pentru a se obtine o bună aderenta cu betonul si ajuta la cresterea transferului de sarcina între otel și beton). In functie de profilul periodic avem otel beton:

OB 37 = profil neted,

PC 52, SR438/1:2012 = profil striat (cu nervuri longitudinale diametral opuse, cu dimensiuni constante pe toată lungimea şi nervuri elicoidale situate la distanţe egale, înclinate cu 55-65 de grade faţă de nervurile longitudinale; nervurile elicoidale dispuse pe aceeaşi direcţie, pe ambele jumătăţi ale profilului.)

BST 500S, clasa C, DIN 488_2009= profil striat (cu nervuri longitudinale diametral opuse, cu dimensiuni constante pe toată lungimea şi nervuri elicoidale situate într-o schemă repetitivă în fiecare metru, după o anumită regulă; nervurile elicoidale sunt dispuse pe direcţii opuse, pe cele două jumătăţi ale profilului).

Diferenta dintre ultimile doua tipuri de profiluri striate este de aspect (striatii/nervuri) dar si dar si ductilitate (http://dexonline.ro/definitie/ductilitate). Aceste aspecte nu sunt importante pentru grinzile secundare, sâmburii sau alte elemente cu armaturi care nu sunt supuse la întindere.

                                                      OTEL BETON PC OTEL                                BETON BST 500S

Fier beton fasonat - avantajele fasonariiFier beton fasonat - avantajele fasonarii

Foto: http://www.construieste.info/?p=916

Otelul beton este disponibil sub forma de bara (12m sau taiat la 6m; in gama dimensionala Ø6 mm – Ø32 mm) sau de plasă de fire din oțel, carcase din otel beton, piloti (http://dexonline.ro/definitie/pilot) sau sub alte forme de asamblare (elemente sau structuri obtinute prin fasonare care sunt ancorate prin ciocuri, frete, agrafe sau etrieri sudati), utilizate ca un mediu de preluare a tensiunii în betonul armat şi precomprimat. Aceasta incastrare in beton a armaturilor de otel beton se datoreaza faptului ca betonul rezista la compresie, dar este relativ slab la fortele de tractiune, astfel incat este nevoie de putin ajutor pentru a rezista acestor actiuni. Fier beton fasonat – avantajele fasonarii

Mare atentie la componenta si stratul de beton care acopera otelul beton. Deoarece acesta este realizat din otel calit, rugina apare daca structura betonului sau stratul de acoperire nu sunt in masura sa asigure o valoare a pH-ului mai mare de 12,5 in solutia apoasa din porii betonului, valoare sub care are loc coroziunea otelului (vezi, articolul din Revista Romana de Materiale, 2010, 40 (2), p. 132-140: http://solacolu.chim.upb.ro/BudanStoica.pdf). Un strat de acoperire prea subtire de beton poate facilita patrunderea sarurilor in stratul de beton, iar unul prea gros poate conduce la aparitia fisurilor. Astfel, ruginirea barelor de otel beton provoaca fisurare, exfoliere, și în cele din urmă, rupturi structurale.

In aceste situatii, chiar daca sunt mai scumpe, se pot folosi bare din otel beton fasonat acoperite cu un strat de rasini epoxidice sau bare din otel beton cu un procent scazut de carbon, bare din otel beton galvanizat. Avantajul: cost mai scazut al intretinerii constructiei. Fier beton fasonat – avantajele fasonarii

Pentru a se obtine elemente sau structuri, otelul beton se fasoneaza (http://dexonline.ro/definitie/fasona). Cel mai avantajos mod este de a se fasona otelul in fabrica (pentru procesul de fasonare, vezi: https://www.youtube.com/watch?v=d3yG5lKatq0 ).

Avantajele fasonarii in fabrica:

– nu sunt pierderi/rebuturi, avand in vedere ca se executa fasonarea in conformitate cu proiectul de rezistenta, pe baza extrasului de armatura aferent respectivului proiect. Fasonarea direct pe santier inseamna, in general, pierderi de aproximativ 10 %; Fier beton fasonat – avantajele fasonarii

– otelul beton se poate realiza in multiple forme si dimensiuni, cuprinse intre 6 mm si 32 de mm exact la cotele din extrasului de armatura: Fier beton fasonat – avantajele fasonarii

Fier beton fasonat - avantajele fasonariiFier beton fasonat - avantajele fasonarii

– fasonarea se realizeaza controlat in conformitate cu normele in vigoare; Fier beton fasonat – avantajele fasonarii

– marfa se eticheteaza pe tipodimensiuni si se ofera detalii despre element, pozitia acestuia in ansamblu si in plan, materialul, greutatea, unghiuri de indoire etc.; Fier beton fasonat – avantajele fasonarii

– se curata armaturile si se indeparteaza petele de rugina; Fier beton fasonat – avantajele fasonarii

-barele de armatura se pot lega intre ele prin legături de sârmă neagră sau prin sudură electrică prin puncte;

-se respecta termenele de executie deoarece se livreaza direct la cotele si formele solicitate urmand a fi introduse direct in cofrajele de turnare; Fier beton fasonat – avantajele fasonarii

– livrare direct pe santier cu transport gratuit sau contra cost, in functie de valoarea comenzii; se poate solicita macara.

Dezavantaj: in aparenta pretul, dar, daca ne gandim ca nu sunt rebuturi, nu sunt intarzieri ale lucrarilor, se respecta planul si siguranta executiei, ajungem la concluzia ca otelul beton fasonat este cea mai buna alternativa.

Daca v-am convins de avantajele achizitionarii directe a otelului beton fasonat, echipa de la Vindem-ieftin.ro va doreste mult spor la construit si va asteapta pe siteul nostru: /contact.

Block "block-footer-articole" not found