Cum sa faci fundatia casei corect?

Tocmai ti-ai achizitionat un loc de casa si esti pe punctul de a incepe constructia ei. Impreuna cu cpnstructorul si arhitectul ai facut planul casei. Nu-ti mai ramane nimic de facut decat sa incepi fundatia. Este bine de stiut dinainte de a incepe constructia,  ce fel de materiale vei folosi pentru a le putea cumpara din timp.

fundatie 1

Din ce materiale se poate realiza fundatia?

– beton simplu;

– beton armat;

– zidarie de caramida.

Cum sa alegi tipul de fundatie?

Exista trei tipuri de fundatii:

  • in functie de suprastructura
  • in functie de inaltimea acesteia
  • in functie de materialele folosite.

Dimensiunile fundatiei

Constructorul casei decide in general dimensiunile fundatiei. Cel mai bine ar fi ca structuristul sa se ocupe de acest aspect.

Pentru a calcula corect fundatia, constructorul impreuna cu structuristul trebuie sa ia in considerarea urmatoarele aspecte: materialele folosite pentru pereti si acoperis. Astfel, pot calcula cat de lata si adanca va fi fundatia, si cat fier beton se va folosi.

Pentru a stabili talpa fundatiei (distanta dintre nivelul terenului si partea cea mai de jos a fundatiei) trebuie sa se tina cont de adancimea de inghet si nivelul apei subterane. In Romania difera zonele de adancime de fundare, in partea de sud-est este de 90-110 cm, pe cand in zonele muntoase este de 120 cm.

Saparea fundatiei

  1. Fundatia se realizeaza prin saparea de santuri. Se sapa dimensiunile santurilor cat mai aproape de cele ale viitoarei fundatii. Un avantaj in saparea santurilor o constitue faptul ca nu mai e nevoie de construirea unor cofrage suplimentare, deoarece sapaturile tin locul lor.
  2. Atunci cand casa are subsol sau demisol trebuie sa se faca o asa numita ‘sapatura generala’. Cum se realizeaza acest lucru? Se excaveaza pamantul, o cantitate destul de mare si instalarea unui cofrag. Daca aceasta lucrarea nu este bine realizata vor aparea crapaturi in fundatie.

Turnarea fundatiei

Builder pouring concrete into house foundations

Imediat dupa saparea fundatiei, se toarna o sapa de beton, de obicei de grosime de 4-5 cm, doar sub stalpii de armare, rolul betonului este de a tine nemiscati peretii de armare. Urmatorul pas este coborarea armaturii inferioare (fierul beton), a membranei hidroizolante si apoi adaugarea unui nou rand de beton, de data aceasta mult mai gros ca primul strat.

Acestia sunt pasii pentru a construi o fundatie corect si la un pret minim. Indicat este ca inainte de a incepe orice constructie sa discuti cu constructorul, arhitectul sau cu orice persoana avizata.

home-foundation-b

Materialele folosite pentru acest tip de fundatie sunt:

  1. fier beton PC 52 de  8, 10 si de 12 mm
  2. fier beton OB de 6, 8 mm pentru etrieri
  3. ciment
  4. sarma 1.18-3  mm

Cumperi totul dintr-un singur loc!

Vezi categorii produse

Vezi mai multe

''Am ales Vindem-Ieftin.ro pentru ca din 7 oferte pe care le-am cerut au fost cei mai prompti in a-mi da un raspuns!''

Vezi mai mult in clipul video

"Vindem-ieftin.ro mi-a castigat increderea prin operativitatea si promptitudinea dovedita..."

Vezi mai mult in clipul video

"Am achizitionat de la Casa de Comenzi

Policarbonat de 16mm la cel mai bun pret de pe piata!"

Vezi mai mult in clipul video!

"Am cumarat tabla Bilka de la Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro.

Transportul a fost foarte rapid! 3 zile!"

Vezi mai mult in clipul video

image
** Dragii noștri, fiecare cerere e importantă și vă răspundem în cel mai scurt timp. Cum Vindem-Ieftin.ro este un serviciu de vânzare consultativ și consultanții dedică timp fiecăruia dintre voi pentru a găsi produsele de care aveți nevoie la prețuri optime, timpul de răspuns este între 48 și 72 de ore. Vă mulțumim că sunteți alături de noi, suntem recunoscători să fim alături de voi! Echipa Vindem-Ieftin.ro. ** Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dvs.