Suntem în plină vară, iar canicula și zilele toride ne determină să suportăm temperaturi ridicate atât afară, dar și în casă. În cazul în care te topești, dar nu ești adeptul aparatului de aer condiționat, există o serie de trucuri pe care le poți face pentru a nu-ți transforma casa într-un cuptor.
Evitați razele soarelui
Aerisiți dimineața devreme și seara după apus. În restul zilei este recomandat să țineți ferestrele închise pentru a nu permite căldurii să intre în casă. Folosiți draperii, jaluzele sau rulouri exterioare. De asemenea, puteți aerisi pe timpul nopții, dar nu uitați să montați plase anti insecte.
Menține umiditatea la un nivel optim
Umiditatea aerului influențează direct confortul termic. Nivelul de umiditate din interior trebuie să aibă un nivel cât mai scăzut posibil. Acest lucru se traduce printr-un climat confortabil, chiar și atunci când termometrele de afară indică peste 40 de grade Celsius. Dezumidificatorul poate fi un aliat puternic în lupta împotriva temperaturilor mari din casă.
Folosește un ventilator
Ventilatorul este un dispozitiv nelipsit din caselor oamenilor vara, mai ales dacă nu suportă aerul condiționat, dar nici căldura. Poti sa așezi un bol cu cuburi de gheata în fața ventilatorului, iar curenții de aer vor răcori rapid încăperea unde este montat.
Plante în balcon
Pe lângă rolul decorativ, plantele ajută la formarea unei bariere împotriva razelor solare. Le poți așeza în balcon și poți opta pentru specii de plante agățătoare care să atârne pe suprafața geamurilor sau chiar arbuști. Alege plantele în functie de orientarea balconului pentru a nu întâmpina probleme cu ele ulterior.
Izolația termică
O casă bine izolată din punct de vedere termic va fi mai răcoroasă vara și mai călduroasă iarna. Indiferent de materialul folosit (polistiren, vată bazaltică, vată minerală), izolația termic a fost, este și va fi mereu o investiție cu efecte directe.
Căldura de la electrocasnice și activitățile casnice
Opriți electrocasnicele pe care nu le folosiți deoarece degajă căldură. De preferat ar fi să gătiți dimineața sau seara deoarece aragazul și cuptorul sunt mari generatoare de căldură. În timpul zilei ar fi indicat să ocupați doar de activități care nu presupun prea mult efort fizic și aparate care degajă căldură.
Nu uita că la Vindem-ieftin.ro găsești toate materialele în același loc. Până se aprobă documentația de demolare, poți trimite necesarul tău unui consultant specializat tehnic.
Mult succes!
P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.
Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”
#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.
Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!
Montajul ferestrelor de mansardă: Pași esențiali și greșeli de evitat
oct.
Cum să alegi bateria perfectă pentru lavoarul tău ?
oct.
Sisteme de colectare și utilizare a apei pluviale: O soluție sustenabilă pentru viitor
oct.
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.