04 Banner Articol Blog 1000x662 3

Cum au evoluat prețurile la materiale de construcții la începutul anului 2024

Anul 2024 marchează o perioadă de ajustare semnificativă în industria construcțiilor, cu creșteri de prețuri care afectează atât producătorii cât și consumatorii. Fierul beton a înregistrat o creștere între 10-15%, polistirenul s-a scumpit cu 5-8%, iar panourile sandwich au văzut o majorare de 10%. Nu sunt ocolite nici cimentul, cu o creștere de 3-5%, și OSB-ul, care a înregistrat o creștere inițială de 10% în martie, urmată de o altă creștere de 7% în luna următoare. Această secțiune explorează impactul acestor ajustări de preț asupra strategiilor companiilor și a deciziilor de achiziție ale consumatorilor.

Strategii adoptate pentru stabilizarea prețurilor

Confruntate cu presiuni inflaționiste și cu o piață în schimbare, companiile din construcții își reevaluează strategiile pentru a atenua impactul creșterilor de preț. Criza izocianatului din anul precedent a forțat producătorii de panouri sandwich să găsească alternative pentru a menține prețurile stabile. Articolul detaliază cum aceste abordări strategice, inclusiv diversificarea surselor de aprovizionare și ajustarea ofertei, contribuie la menținerea unui echilibru între calitate și accesibilitate financiară.

“Piața actuală este foarte dinamică, iar asta implică atât plusuri, cât și provocări: nu este facil pentru furnizori să caute constant soluții pentru a oferi materiale de construcții fără a face rabat la calitate, mai ales in contextul inflației crescute la nivel global. Dar acest context poate aduce și avantaje clienților, fie aceștia persoane fizice ori firme mici sau mijlocii. De exemplu, doi mari producători au anunțat că vor deschide noi fabrici de panouri sandwich în România, ceea ce înseamnă că produsele vor fi mai ușor de procurat, iar termenele de livrare se vor reduce: dacă în anii trecuți comenzile soseau în 6-7 săptămâni, atunci când materialele de construcții vor fi produse în țară, clienții le vor primi în maximum 3 săptămâni”, menționează Cosmin Răileanu, CEO Vindem-Ieftin.ro.

WhatsApp Image 2024 02 29 at 14.58.58

Planificarea și colaborarea asigură succesul pe termen lung

În ciuda provocărilor, sectorul construcțiilor manifestă o reziliență remarcabilă, identificând oportunități în mijlocul crizei. Repornirea cuptoarelor de cărămidă și planurile de deschidere a două noi fabrici de panouri sandwich în România sunt semne ale dinamismului și adaptabilității industriei. Discutăm cum aceste inițiative nu doar că răspund nevoii de materiale de construcție la prețuri competitve, dar și cum scurtează lanțurile de aprovizionare, îmbunătățind astfel eficiența și satisfacția clientului.

Prin analiza cifrelor și strategiilor actuale, articolul oferă o perspectivă clară asupra modului în care industria de construcții se adaptează și navighează prin provocările anului 2024, subliniind capacitatea sectorului de a transforma obstacolele în catalizatori pentru inovație și creștere.

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret

Cere oferta

Cumperi totul dintr-un singur loc

Vezi categorii produse

Materiale
Structura Fundatie

Vezi preturi

Beton de Statie
la Cifa

Vezi preturi

Panouri Sandwich
Acoperis -Perete

Vezi preturi

Tevi Rectangulare
Patrate - Rotunde

Vezi preturi

Pavaje
Borduri

Vezi preturi

Sipca
Metalica

Vezi preturi

Sisteme Complete
Acoperisuri

Vezi preturi

Tabla Cutata
Tabla Ondulata

Vezi preturi

Experienta clientilor

Sistem complet acoperis Bilka GrandeMat

Am ales vindem-ieftin.ro pentru ca, din 7 oferte pe care le-am cerut, au fost cei mai prompti in a da un raspuns.
Client: Giurgiu
Produs: Bilka GrandeMat

Pavaj

Niste oameni cu o seriozitate deosebita. Va multumim si recomandam pe mai departe!
Client
Produs: Pavaj

Polistiren

Multumesc pentru promptitudine si profesionalism Vindem-ieftin.ro
Client
Produse: Polistiren - termosistem

Policarbonat

Toate sunt ok,conform contractului! Luati cu incredere de pe Vindem-Ieftin.ro! Multumim
Client
Produs: Policarbonat

Piatra Decorativa

Au consultanti oameni de nota 10
Client
Produs: Piatra decorativa

Tigla metalica

Ieri am dat comanda si azi a venit marfa. Multumim doamnei Dorina Ion pentru promptitudine.
Client
Produs: Tigla metalica