Alegerea celor mai potrivite sisteme de izolație pentru o construcție reprezintă o decizie pe care trebuie să o luăm ținând cont de toate aspectele pe care le implică. Unele dintre cele mai importante sunt cu siguranță cele ce țin de infiltrațiile de apă, aerisire și condens, care dacă nu sunt bine făcute, afectează întreaga structură. Acesta este și unul dintre motivele pentru care ne-am decis ca astăzi să vorbim despre cum alegi hidroizolația pentru mansardă și acoperiș.
Pentru eficiența lucrărilor executate este bine să te interesezi de mai multe posibilități de hidroizolație și să o alegi pe cea care corespunde cel mai bine nevoilor și bugetului aflat la dispoziție. Cel mai sigur este să apelezi la o echipă de specialiști care cunosc mult mai bine toate materiale disponibile pe piață, cu avantaje și dezavantaje, și care se poate ocupa și de execuția lucrări de hidroizolație cea mai potrivită pentru casa ta.
Care sunt cele mai importante criterii în funcție de care să alegi hidroizolația unei mansarde sau a unui acoperiș?
Materialele pentru hidroizolații pentru acoperiș
În clipa de față, cei care sunt în căutare de soluții de hidroizolație acoperiș, au în vedere atât calitățile care asigură izolația la infiltrații, scurgeri și condens, cât și eficiența energetică oferită de acestea. În prezent, dacă ești în căutare de materiale pentru izolația mansardei sau acoperișului, poți opta între: vată bazaltică, vată de sticlă, polistiren extrudat, spumă poliuretanică, lână și celuloză.
Potrivirea cu proiectul și interacțiunea cu alte materiale de construcție
Pentru a vedea care dintre materialele prezentate mai sus sunt cele mai potrivite pentru mansardă, podul sau acoperișul casei tale trebuie să cunoști foarte bine avantajele și dezavantajele și să discuți cu un specialist, care să îți spună care este cea mai bună alegere pentru casa ta, în funcție de ceea ce este deja construit.
Proprietățile materialelor folosite
Printre proprietățile materialelor folosite trebuie să avem în vedere în principal coeficientul de conductivitate termica, notat prin simbolul λ. Acesta arată puterea de izolatoare pe care o are un material și în funcție de care se vor calcula: grosimea, dimensiunea și cantitatea necesară pentru izolarea mansardei.
La fel de important este să ținem cont și bariera de vapori, care are rolul de a preveni condensul și de a împiedica umezeala să ajungă în structura de lemn, de ventilația mansardei și de rezistența la incendii.
Rezistența și durata de viață a materialelor utilizate
Pentru a te bucura cât mai mult timp de un rezultat și a nu fi nevoit să reiei la intervale scurte întreg procesul, este bine să ai în vedere garanția și durata de viață a produselor utilizate și a întregului rezultat.
În concluzie, dacă vrei să dispui de o hidroizolație pentru mansardă sau acoperiș cât mai bună, trebuie să fii foarte atent la selecția de materiale pe care o faci și la echipa cu care realizezi lucrarea. Nu uita însă că o hidroizolație bună are nevoie și de un acoperiș bun, fără găuri și cu burlane de scurgere.
Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Consultanții noștri sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi.
Mult succes!
P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.
Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”
#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.
Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!
Proiecte celebre cu panouri sandwich. Exemple de succes în construcțiile moderne
nov.
Top 3 tipuri de panouri sandwich și utilizările lor specifice
nov.
Cum Verifici dacă Oferta ta de Black Friday e REALĂ cu ajutorul Vindem-Ieftin.ro
nov.
Utilizarea dronelor în inspecția și mentenanța clădirilor
nov.
Ce include un sistem complet de acoperiș și de ce e important să ai toate componentele
nov.
Designul adaptabil al clădirilor pentru viitor
nov.