Cover Teza Saptamanii 16

Cum alegi coșul de fum pentru o iarnă fără griji

Piața materialelor de construcții înregistrează progrese notabile. Astăzi fiecare categorie de materiale de construcții se bucură de inovații și noi tehnologii menite să le facă viața mai ușoară. Nici coșurile de fum nu au fost uitate, iar acum există soluții moderne mult mai sigure comparativ cu cele clasice din cărămidă.

Coș de fum din cărămidă

Este o variantă tradițională care se integrează ușor în aproape orice tip de construcție și stil arhitectural. Are un design plăcut, iar materialele necesare construirii sunt ușor de procurat. La capitolul dezavantaje, lista este mai lungă. Un coș de fum din cărămidă este adecvat pentru o sursă de căldură cu o putere redusă de aproximativ 10 kW. Centralele termice și șemineele evacuează o cantitate mai mare de fum, iar un horn din cărămidă nu va face față.

În general, casele care dispun de sobe ca surse de încălzire au un horn din cărămidă pe acoperiș. Este bine de știut că acesta are un tiraj scăzut și nu favorizează evacuarea corespunzătoare a gazelor. Tencuiala de pe zidărie se deteriorează din cauza acizilor corozivi produși în timpul arderii și pot apărea fisuri. Spațiile create pe traseul coșului de fum joacă rolul unei surse de aer fals și conduce la scăpări de gaze și pătrunderea monoxidului de carbon în casă.

„Greu la deal cu boii mari”

Cam așa spune o veche vorbă românească. Ei bine, un coș de fum de cărămidă este destul de greu, iar acest lucru poate afecta structura de rezistență a acoperișului. Procesul de construcție este destul de complicat și necesită mult timp. Dacă izolația de pe interior nu este potrivită, se poate acumula gudron umed din cauza condensului. Lipsa izolației îl predispune la autoaprindere. Hornul din cărămidă necesită verificare periodică pentru a depista la timp fisurile sau semnele de degradare. Dacă există, acestea trebuiesc imediat remediate.

Coșul de fum în triplu strat cu interior de ceramică

Face parte din noua generație care pun pe primul loc siguranța casei și a utilizatorilor. Este compus din 3 straturi: manta exterioară din beton, vată de izolație și tub ceramic interior rezistent la temperaturi înalte. Siguranța este principalul avantaj al acestor coșuri de fum. Tuburile din ceramică pot face față cu brio la temperaturi de până la 600 de grade Celsius. De asemenea, este rezistent la acțiunea acizilor corozivi și previne apariția fisurilor. Producătorul garantează o durată de viață de aproximativ 30 de ani.

Coșul de fum în triplu strat cu interior de ceramică se montează ușor, iar designul este plăcut. Prezintă un nivel ridicat de etanșeitate și nu îngreunează structura de rezistență a acoperișului. În plus, dispune de un sistem de ventilare care asigură uscarea și aerisirea vatei minerale bazaltice.

„Omul gospodar își face iarna car și vara sanie.”, este un principiu bun de urmat. De ce să aștepți să vină iarna ca să-ți schimbi coșul de fum? Aruncă o privire aici peste oferta noastră de coșuri de fum și iarna asta vei uita de griji în timp ce te vei bucura de căldura casei tale.

Condiții optime de funcționare

În primul rând, montarea unui coș de fum profesional trebuie să respecte standardele producătorului. Coșul ales trebuie să se potrivească exact cu tipul și caracteristicile sursei de căldură de care dispuneți în locuință, iar cuplarea celor două trebuie sa fie corect realizată. Producătorii recomandă ca traseul coșului de fum să fie perfect vertical fără deviații. Construcția coșului trebuie să prevadă o zonă de evacuare a condensului, dar și un element care să permită oricând accesul în interior pentru curățare și inspecție.

Cum alegi cosul de fum

  • Compatibilitatea cu sursa de căldură: alege un coș de fum care se potrivește cu tipul sursei de căldură din locuința ta, fie că este vorba de un șemineu sau o centrală termică.
  • Materiale durabile: optează pentru coșuri de fum fabricate din materiale rezistente la temperaturi înalte și coroziune, precum ceramica sau oțelul inoxidabil.
  • Construcție multistrat: un coș de fum modern, cu structură multistrat și izolație superioară, pentru eficiență și durabilitate.
  • Design și instalare: asigură-te că designul coșului de fum se potrivește cu arhitectura casei și că instalarea este efectuată de un profesionist, respectând normele de siguranță.
Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret

Cere oferta

Cumperi totul dintr-un singur loc

Vezi categorii produse

Materiale
Structura Fundatie

Vezi preturi

Beton de Statie
la Cifa

Vezi preturi

Panouri Sandwich
Acoperis -Perete

Vezi preturi

Tevi Rectangulare
Patrate - Rotunde

Vezi preturi

Pavaje
Borduri

Vezi preturi

Sipca
Metalica

Vezi preturi

Sisteme Complete
Acoperisuri

Vezi preturi

Tabla Cutata
Tabla Ondulata

Vezi preturi

Experienta clientilor

Teava Rectangulara

Comanda primita este de calitate, conform comenzii
Produs: Teava rectangulara

Termosistem polistiren Termofix

Am ales sa comandam de aici datorita pretului avantajos, livrarii la domiciliu, transparenta, calitate, promptitudine. Recomand cu incredere
Produs: Termosistem polistiren Termofix

Termosistem

Am primit comanda in avans cu cateva zile fata de termenul fixat initial, iar preturile au fost bune. Multumesc si spor la vanzari!
Elena, jud. Neamt
Produs: Termosistem

BCA

Multumesc pentru amabilitate si oferta propusa
Client
Produs: BCA

Sistem Acoperis Tigla

Foarte multumit! Imi place cum s-a asezat, culoarea. Sunt foarte multumit si de preturi, de cum a fost adus acasa. Recomand si la altii sa cumpere.
Produs Sistem acoperis tigla

Termosistem cu vata bazaltica

Am fost foarte multumiti de aceasta firma! ... a fost mai ieftin, a fost livrat la domiciliu in timpul necesar.
Client
Produs: Termosistem cu vata bazaltica