TS77

Cum alegi adezivul pentru gresie și faianță

Adezivul este un material vital atunci când dorim să montăm gresie, faianță sau piatră decorativă. Rolul lor este să fixeze plăcile din ceramică pe suprafața suport. Chiar dacă în magazine se găsește o gamă variată de adezivi, aceștia nu se aleg chiar la întâmplare. Adezivii se împart în 5 categorii:

  • pentru interior;
  • universali;
  • cu fixare puternică;
  • impermeabili;
  • pentru gresie;

Adezivi pentru interior

Sunt destinați lucrărilor din spațiilor interioare, iar prețul scăzut îi face atractivi pentru oamenii care renovează. Aceștia sunt potriviți pentru plăcile de gresie și faianță de dimensiune standard aplicate pe suport din BCA, beton sau cărămidă. Imposibilitatea utilizării în spații cu nivel ridicat de umiditate.

Adezivi universali

Cei mai mulți meseriași recomandă și folosesc adezivii universali, atât în amenajările interioare, cât și în cele exterioare. Nu sunt recomandați pentru plăcile ceramice de mari dimensiuni și nu suportă o greutate foarte mare.

Adezivi cu fixare puternică

Conțin aditivi care permit utilizarea lor în orice tip de climat. Sunt indicați pentru placarea pereților din spațiile cu nivel ridicat de temperatură și umiditate cum ar fi băile sau saunele. Adezivii cu fixare puternică sunt utilizați pentru placarea pietrei decorative sau a plăcilor ceramice de mari dimensiuni care pot fi fixate pe orice suprafață de suport. Aruncă aici o privire peste oferta noastră de adezivi.

Adezivi pentru gresie

Au în compoziție polimeri care au rolul de a elimina golurile de aer. Nu sunt recomandați pentru placarea pereților cu faianță deoarece nu au o aderență foarte bună în plan vertical. Dacă doriți să montați gresie, nu înseamnă ca nu puteți folosi și adeziv universal. Singura diferență între cele 2 categorii o reprezină prezența polimerilor în compoziție.

Cum alegi adezivul pentru gresie și faianță?

Este important să țineți cont de câteva criterii importante cum ar fi:

  • tipul de spațiu;
  • suprafața suport;
  • dimensiunea plăcilor;
  • cantitaea necesară de adeziv pe mp.

Cum se aplică adezivul?

Nu este nevoie să fiți meseriaș cu sute de lucrări la activ pentru a monta singuri gresia sau faianța. Adezivul se aplică în mod uniform cu ajutorul unei spatule care va elimina aerul. Încercați să aplicați pe suprafețe mici pentru a vă asigura că veți reuși să montați plăcile ceramice. Folosiți distanțiere de plastic în formă de curce pentru a păstra o distanță egală între plăci. Ai nevoie de sfaturi în ceea ce privește achiziția de adezivi? Contactează un consultant!

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!