tencuialaext

Cromatica – Factor Important în Alegerea Tencuielii Decorative de Exterior

Cromatica – Factor Important în Alegerea Tencuielii Decorative de Exterior

Aspectul exterior al casei tale, prin urmare tencuiala decorativă joacă un rol foarte important nu numai din punct de vedere al protecției pe care aceasta o oferă, ci și din punct de vedere estetic, atrăgând privirile tuturor musafirilor tăi.

Cromatica, în cazul tencuielii decorative de exterior, trebuie să fie în concordanță cu celelalte elemente din exteriorul casei. Astfel, alegerea culorilor potrivite poate părea uneori dificilă, însă atunci când te informezi corect procesul decizional se simplifică. În continuarea acestui articol o să descoperim împreună importanța cromaticii, atunci când vine vorba despre tencuiala decorativă de exterior, dar și cum poți să te asiguri că faci alegerea ideală în materie de nuanțe /culori de tencuială decorativă.

 

Piatra Naturala Decorativa Rusty Brown 5cm x Lungime Libera 8 598x400 1

Avantajele și Dezavantajele Nuanțelor Închise/Deschise ale Tencuielii Decorative

Un factor important atunci când alegem tencuiala decorativă îl reprezintă CULOAREA. Este indicat să existe o armonie între culoarea tencuielii și diverse alte elemente ale casei precum: culoarea ușii de la intrare, a acoperișului, a tâmplariei, a gardului etc. Culori deschise și culori închise sunt cele două alternative pe care comerțul le oferă, iar fiecare dintre ele prezintă o gamă variată de avantaje și dezavantaje.

Culorile Deschise 

A – senzația de lumină;

A – spațiu generos, prin urmare locuința va părea mai mare decât în realitate;

A – sunt rezistente la razele UV;

D – nu sunt foarte rezistente la murdărie.

Culorile Închise

A – sunt foarte rezistente la murdărie și praf;

D – nu sunt atât de rezistente la razele UV, prin urmare culoarea se poate deteriora într-un ritm mult mai rapid (comparativ cu tencuiala decorativă în nuanțe deschise).

De asemenea, nuanțele închise, sub acțiunea puternică a razelor solare, pot crește semnificativ disconfortul termic, în special în timpul anotimpului cald. În alegerea cromaticii tencuielii decorative de exterior trebuie să ținem cont și de tendințele din această nișă. Acest criteriu nu este obligatoriu, însă îi poate oferi fațadei casei tale un plus de rafinament și actualitate.

 

fasadnaya shtukaturka dlya naruzhnyh rabot 69 495x400 1

Știai că Tencuiala Decorativă structurată Acvastop cu silicon este rezistentă la alge și fungi?

Tencuiala decorativă structurată Acvastop cu silicon rezistentă la alge și fungi TDS transparenta Savana 24 kg asigură finisarea decorativă şi de protecţie a pereţilor exteriori, tencuieli de var, ciment,beton şi alte suporturi minerale.

Avantaje:

 • rezistenţă de peste 15 ani în condiţii de aplicare corectă;
 • cea mai extinsă reţea de colorare din România;
 • se aplică la exterior/interior.

Utilizare:

 • Finisarea decorativă şi de protecţie a pereţilor exteriori, sisteme termoizolante, tencuieli vechi şi noi de var, ciment, beton şi alte suporturi minerale.

Pentru mai multe specificații apasă aici https://vindemieftin.ro/?s=tencuiala+decorativa&post_type=product.

Tips & tricks – în materie de cromatică a tencuielii decorative de exterior

 1. Caută nuanțele prezente în mod natural în peisaj sau culori complementare

Dacă locuința ta este amplasată într-o zonă de munte în care predomină culoarea verde a pădurii, nu este o idee bună să alegi culori diametral opuse nuanței dominante. Informează-te asupra nuanțelor complementare culorii verde, apoi alege cea mai bună variantă.

 1. Casele în nuanțe pământii sau în nuanțe de roșu /brun-roșcat

  Sunt specifice zonelor montane deoarece, aceste tonalități creează un contrast superb cu zăpada, fiind complementare și verdelui dominant din timpul verii. Așadar, imaginea de ansamblu a locuinței va fi una idilică.

Bineînteles că aceste nuanțe pot fi folosite și pentru locuințele din marile orașe, cu mențiunea că, în acest caz, va trebui să eviți supraaglomerarea vizuală. Dacă locuința este situată în apropierea unei zone maritime, atunci recomandarea noastră este să optezi pentru culori deschise, neutre sau pentru culori care îți amintesc de mare. Pentru casele din marile aglomerații urbane sunt recomandate culorile pale, neutre. Acestea au și avantajul de a fi mai rezistente în timp, prin urmare decolorarea se va produce într-un ritm mult mai lent.

 

fatade case moderne 533x400 1

 1. Evită nuanțele prea strălucitoare sau foarte vii

Existența unor nuanțe prea strălucitoare/vii pe fațadă care nu corespund cu funcția clădirii, va crea confuzie, perturbând armonia generală a construcției. Culorile prea strălucitoare sunt asociate, de obicei, cu un aspect mai puțin plăcut, prin urmare trebuie, pe cât posibil, evitate.

 1. Efectul vizual tinde să fie unul diferit

Pe scurt, culorile care sunt prezente pe o suprafață extinsă de exterior vor părea, de cele mai multe ori, mai deschise decât cele prezente pe o suprafață de dimensiuni mai mici.

 1. Fii creativ/ă!

Fii creativ/ă și folosește combinații de culori, dar păstreză aceeași linie stilistică și nu uita să ții cont de designul exterior, de tematica interiorului, dar și de culorile tâmplăriei, ale acoperișului și ale ușii de la intrare.

Iată o idee cu care nu poți eșua: apelează la o culoare dominantă, de fundal, cu mici accente în nuanțe complementare.Totodată, poți asocia culori analogice, care conferă fațadei o armonie cromatică specială. Ia în considerare măcar o parte dintre criteriile enumerate mai sus, atunci când ești în căutarea gamei de culori de tencuială decorativă de exterior, însă, nu uita că în alegerea pe care urmează să o faci,să se reflecte și gusturile personale.

Dacă acest articol a fost pe placul tău și te-a ajutat, lasă-ne un feedback!

Tu de ce materiale de construcții ai nevoie?

Ești la o distanță de mouse de alegerea potrivită! Pe noi ne găsești pe vindem-ieftin.ro!

ă ă ă â , !’’