Construiești sau renovezi? Ce preferi?
Nu ești hotarat dacă să optezi pentru a achiziționa o casă veche ce trebuie renovată sau să construiești una nouă? Parerile sunt împărțite pentru ambele variante, o parte optează pentru o casă veche pe care au posibilitatea să o găsească într-o zonă bună a orașului iar cealaltă parte optează pentru locuințele noi deoarece sunt mai usor de întreținut, mai eficiente din punct de vedere energetic și mai puțin sensibile la intemperii. Daca alegi o construcție nouă ai marele avantaj că o poți compartimenta așa cum îți dorești, în funcție de necesități; iar dacă alegi să renovezi una veche ai un avantaj că termenul de executare al lucrărilor e mai scurt și te poți muta mai repede!
Ce presupune alegerea renovării unei case?
Înainte să te hotărăști să cumperi o casă veche pe care ulterior o vei renova trebuie să ai în vedere câteva aspecte. În primul rând trebuie să știi exact ce renovări ai de facut, să nu ai surpriza de a-ți depăși cu mult bugetul alocat! Pentru asta ai nevoie de un sfat venit de la o echipă de specialitate!
Sfat: înainte de a achiziționa casa verifică podul, beciul și subsolul casei după câteva zile în care a plouat astfel ești sigur că este izolată corespunzător! Renovarea caselor vechi necesită schimbarea acoperișului, schimbarea întregii instalații atât termice cât și electrice; consolidarea structurii de rezistență și de asemenea izolația casei care te scutește de multe cheltuieli viitoare! Trebuie să știți că cheltuielile pentru renovarea și consolidarea casei pot crește pe măsura derulării lucrărilor, din cauza problemelor neprevazute.
De ce să alegi să-ți construiești o casă nouă?
O casă nouă îți asigură o structură rezistentă ce va dura mult mai mulți ani decât cea veche! Trebuie să te înărmezi cu răbdare pentru a duce la bun sfârșit acest proiect și de asemenea trebuie să ții cont că cele mai importante lucruri sunt să investești în materiale de calitate și să alegi o echipă de construcții de încredere!
Este foarte important să alegi arhitectul potrivit deoarece el îți poate oferi cele mai bune sfaturi vis-a-vis de proiectarea casei și mai ales instalațiile sunt cele mai importante și costisitoare. Deși, construcția durează mai mult timp decât renovarea, avantajul este că o poți face așa cum vrei, în funcție de necesitați și de modul de viață! Trebuie să ai un teren bun și trebuie să găsești un proiect de casă care să coincidă cu nevoile tale și ale familiei tale!
Fii realist! Planifică-ți cu atenție bugetul pentru a fi sigur că vei construi casa pe care ți-o poți permite! Îți recomandăm să separi manopera de costul materialele lor de construcții, așa ai posibilitatea de a negocia prețul materialelor în funcție de cantitate; vei reuși să faci economii importante în bugetul tău!
Să-ți construiești o casă nouă e un proces lung care solicită multă răbdare și încredere, dar la sfârșit când vei reuși să o termini satisfacția va fi pe masură! Orice variantă vei alege nu uita că poți conta pe noi pentru a-ți fi alături cu sfaturile de care ai nevoie, materiale de calitate la prețuri foarte bune!
Mult succes!
P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.
Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”
#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.
Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!
Block "block-footer-articole" not found
Montajul ferestrelor de mansardă: Pași esențiali și greșeli de evitat
oct.
Cum să alegi bateria perfectă pentru lavoarul tău ?
oct.
Sisteme de colectare și utilizare a apei pluviale: O soluție sustenabilă pentru viitor
oct.
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.