Ce tipuri de lucrări se pot executa în timpul iernii?

În vreme ce majoritatea dintre noi își asociază iarna cu sărbători în familie și peisaje nivale de basm, profesioniștii din construcții văd în ea oportunități neașteptate. Îndepărtând prejudecățile, sezonul rece poate deveni un aliat puternic pentru cei care își doresc eficiență și economie în construcții. Dar de ce ar fi bine să construiești iarna și care sunt beneficiile concrete?

De ce să construiești iarna?

1. Disponibilitatea mai mare a constructorilor

Iarna, agenda constructorilor este adesea mai liberă. Aceasta înseamnă că proiectul tău ar putea beneficia de mai multă atenție și de o echipă mai mare, rezultând într-un timp de execuție redus. Fără presiunea unui carnet de comenzi suprasaturat, calitatea muncii tinde să crească, fiecare detaliu fiind abordat cu maximă atenție.

2. Preturi competitive

Cu o cerere mai scăzută pe piață, preturile pentru serviciile de construcții pot fi mai competitive în lunile de iarnă. De asemenea, materialul neutilizat în sezonul anterior poate fi achiziționat la tarife reduse, oferind astfel posibilitatea de a economisi substanțial la bugetul total al proiectului.

3. Programare eficientă a lucrărilor

Anumite lucrări, cum ar fi cele de fundații, pot fi avantajate de temperaturile scăzute, care previn supraîncălzirea betonului și favorizează o întărire lentă și controlată. Iarna, solul este de asemenea mai stabil și mai puțin susceptibil la eroziune sau alunecări, ceea ce poate facilita lucrările de escavare și terasament.

4. Testarea riguroasă a materialelor

Materialele de construcție pot fi testate în condiții extreme, ceea ce poate fi un avantaj pe termen lung. Rezistența lor la cicluri repetate de îngheț-dezgheț poate fi evaluată și corectată în timpul construcției, asigurând o durabilitate mai mare a construcției pe termen lung.

5. Evitarea sezonului ploios

Începerea construcțiilor în iarnă poate însemna finalizarea lor înainte de începutul sezonului ploios de primăvară, ceea ce reduce întârzierile legate de condițiile meteorologice nefavorabile și evită potențialele probleme cauzate de umiditate excesivă.

Tipuri de lucrări care pot fi executate iarna

1. Fundații

Iarna, realizarea fundațiilor poate continua cu condiția adoptării unor măsuri specifice care să împiedice înghețarea betonului proaspăt turnat. Se pot utiliza aditivi anti îngheț pentru beton, care ajută la procesul de hidratare chiar și la temperaturi scăzute. În plus, se poate recurge la încălzirea localizată a solului cu ajutorul încălzitoarelor sau a păturilor termice, astfel încât să se evite înghețul pământului înainte de turnarea betonului.

2. Structuri de oțel

Construirea structurilor de oțel este una dintre activitățile mai puțin sensibile la frig. Lucrul cu oțelul în temperaturi scăzute poate continua fără probleme majore, deși echipamentul de manipulare și montare poate necesita lubrifiere specială pentru a funcționa corespunzător în condiții de frig.

3. Lucrări interioare

După închiderea exteriorului clădirii, lucrările pot continua în interior indiferent de temperaturile exterioare. Aceasta include montarea pereților despărțitori din gips-carton, instalarea izolațiilor interioare, finisarea pardoselilor, vopsirea, instalarea sistemelor electrice și de încălzire. Întrucât aceste activități sunt ferite de intemperii, ele pot avansa rapid și fără întreruperi.

4. Instalații

Lucrările de instalații interioare sunt ideale pentru perioada de iarnă. Se pot instala sistemele de încălzire, sanitare și electrice, deoarece acestea nu sunt afectate de temperaturile exterioare și nu necesită condiții speciale de mediu pentru instalare.

5. Pregătirea terenului și excavări

În regiunile unde solul nu îngheață profund, sau unde înghețul poate fi combătut prin metode precum încălzirea solului sau utilizarea de echipament greu, pregătirea terenului și excavările pot fi efectuate chiar și pe parcursul iernii. Este esențial ca apa acumulată în groapa de fundație să fie pompată constant pentru a preveni formarea gheții.

6. Renovări și modernizări

Activitățile de renovare, cum ar fi izolarea termică a clădirilor, înlocuirea ferestrelor sau modernizarea interioarelor, pot fi executate eficient în timpul iernii. Acestea sunt lucrări care pot fi realizate indiferent de sezon, întrucât se desfășoară în interiorul clădirii și adesea aduc un confort imediat în condițiile de frig.

8. Întreținere și reparații

Lucrările de întreținere, cum ar fi reparații la acoperișuri sau la sistemele interne ale clădirilor, pot și trebuie adesea efectuate pe timp de iarnă pentru a preveni deteriorări suplimentare cauzate de condițiile meteo severe.

Este important de menționat că toate aceste tipuri de lucrări necesită măsuri specifice de siguranță și adaptări tehnologice pentru a se asigura că temperaturile scăzute și condițiile de iarnă nu afectează calitatea finală a construcției. Încălzitoarele de spațiu, aditivii de îngheț pentru beton, foliile termoizolante și planificarea atentă sunt esențiale pentru a transforma provocările iernii în succesul unui proiect de construcție.

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret

Cere oferta

Cumperi totul dintr-un singur loc

Vezi categorii produse

Materiale
Structura Fundatie

Vezi preturi

Beton de Statie
la Cifa

Vezi preturi

Panouri Sandwich
Acoperis -Perete

Vezi preturi

Tevi Rectangulare
Patrate - Rotunde

Vezi preturi

Pavaje
Borduri

Vezi preturi

Sipca
Metalica

Vezi preturi

Sisteme Complete
Acoperisuri

Vezi preturi

Tabla Cutata
Tabla Ondulata

Vezi preturi

Experienta clientilor

Pavaj de trafic intens

22 de tituri de pavaj de trafic intens livrate la Ramnicu-Sarat
Client
Produs: Pavaj de trafic intens

Sipca Metalica

Produsele comandate au ajuns in scurt timp, foarte multumita. Cu siguranta voi mai comanda
Produs: Sipca Metalica

Fosa septica

Sunt foarte multumita de achizitie iar livrarea a fost de top0
Client
Produs: Fosa septica

Pavaj

Niste oameni cu o seriozitate deosebita. Va multumim si recomandam pe mai departe!
Client
Produs: Pavaj

Termosistem

Am primit comanda in avans cu cateva zile fata de termenul fixat initial, iar preturile au fost bune. Multumesc si spor la vanzari!
Elena, jud. Neamt
Produs: Termosistem

Pavaj

Sunt foarte multumit de calitatea pavajului si de promptitudine
Client
Produs: Pavaj