Ce fel de parchet sa alegi pentru incalzirea in pardoseala?
Te-ai intrebat vreodata ce fel de parchet sa alegi pentru incalzirea in pardoseala?
Una din cele mai frecvente intrebari de care ne lovim cand discutam cu clientii nostri despre incalzirea in pardoseala este tipul de pardoseala care se preteaza cel mai bine pentru acest sistem. Avand in vedere ca majoritatea prefera parchetul laminat in camerele de dormit si gresie in baie si bucatarie am preferat sa facem aici cateva precizari despre proprietatile pe care trebuie sa le indeplineasca o pardoseala pentru a fi folosita in acest scop.
Inainte de a alege parchetul trebuie sa tinem cont de cateva cosiderente:
- resistenta termica
- stabilirea dimensionala
- tipul de finisaj: lac sau ulei
Prin prisma structurii si a caracteristicilor pe care le ofera parchetul dublustratificat face ca acesta sa fie cel mai potrivit pentru incazirea in pardoseala. Acesta asigura o mai buna stabilitate dimensionala si o conductibilitate termica superioara in raport cu alte tipuri de parchet.
Datorita faptului ca este mult mai subtire fata de parchetul triplustratificat sau masiv ofera o mai buna incalzire a podelei. Cele mai uzitate esente de lemn sunt paltinul, mesteacanul, fagul si stejarul desi au o stabilitate redusa in raport cu esentele exotice cum ar fi merbau, afrormosia, wenge. Finisajul cu ulei este mult mai avantajos in cazul unor eventuale probleme aparute datorita unei exploatari necorespunzatoare a sistemului, eventualele reparatii sau reconditionari se pot face mai usor.
Esentele cu o densitate medie si mare sunt cele recomandate pentru incalzirea in pardoseala. Dezavantajul acestui tip de parchet este pretul destul de mare, un mp ajungand si la peste 120 lei.
Din cauza acestui lucru dar si pentru ca este a doua optiune in ceea ce priveste incalzirea in pardosela datorita conductivitatii bune oferite, parchetul laminat este cel mai folosit. De ce? Deoarece nu are nicio restrictie legata de incalzirea in pardoseala si este un bun izolator termic. Se poate gasi in peste 20 de nuante care imita lemnul natural si nu numai, se poate folosi indiferent de grosimea lui (8 mm-10 mm-12 mm), se montaza usor si pretul este mult mai avantajos.
Pentru un montaj corect este de preferat sa luati legatura cu un specialist. El va face necesarul exact pentru dimensiunea camerei si veti scuti probelemele ulterioare datorate unui montaj facut de neprofesionisti.
Indiferent de tipul de parchet ales, informati-va bine inainte de a lua o decizie. Vorbiti cu un specialist care sa va indrume in absolut toate deciziile pe care le luati in ceea ce priveste alegerea si montajul parchetului.
De ce sa cumperi mai scump din depozite?
Comanda Online!
Va invitam sa cititi mai multe articole interesante saptamanal aici
Block "block-footer-articole" not found
Montajul ferestrelor de mansardă: Pași esențiali și greșeli de evitat
oct.
Cum să alegi bateria perfectă pentru lavoarul tău ?
oct.
Sisteme de colectare și utilizare a apei pluviale: O soluție sustenabilă pentru viitor
oct.
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.