TS97

Ce costuri implică branșarea la utilități

Utilitățile sunt vitale pentru orice locuință și mai ales pentru oamenii care trăiesc acolo. Nu puțini au fost oamenii care au cumpărat apartamente în ansambluri rezidențiale noi de la periferia marilor centre urbane, dar care nu erau racordate la niciun fel de utilitate – apă, canalizare, energie electrică, gaze, etc. Legislația în construcții din alte state îi obligă pe constructori să aducă utilitățile pe teren înainte de execuția construcției propriu-zise. La noi este invers…

Dacă plănuiești să construiești o casă, este important să știi că branșarea la utiliăți variază de la câteva mii d

e lei până la câteva zeci de mii de lei. În afară de aprobări, avize și bani, mai ai nevoie și de foarte multă răbdare. În unele situații branșarea nu are loc de pe o zi pe alta.

Racordarea la rețeaua de apă și canalizare

Apa și canalizarea sunt 2 utilități vitale. Branșamentul la rețaua de apă poate costa în jur de 2000-2500 de lei, în funcție de zonă și de infrastructură. Dacă locuiești într-o zonă izolată, o variantă ar fi să-ți construiești o fântână în curte, iar cu ajutorul unei pompe submersibile să o distribuie spre locurile unde este nevoie.

Racordarea la energia electrică

Astăzi, majoritatea locuințelor sunt conectate la rețeaua electrică. Chiar și așa, încă există case în zone izolate pe care oamenii le cumpără pentru a se deconecta de agitația urbană. Prețul pentru branșarea la energia electrică variază în funcție de distanța de la casă până la cea mai apropiată sursă de curent. În cele mai optimiste cazuri, costurile pentru branșare pot ajunge la 1500-2000 de lei, iar în cazuri pesimiste pot să depășească 10 000 de lei, dacă locuința este foarte departe de cel mai apropiat stâlp electric.

Pentru o casă nou construită este necesar un aviz de amplasament. Ulterior, poți depune o cerere de racordare la furnizorul de energie electrică pentru a demara procesul de racordare.

Racordarea la rețeaua de gaze

Branșarea la rețeaua de gaze este un proces dificil din cauză că rețeaua nu acoperă tot teritoriul național. Primul pas este să depuneți o cerere de racordare la furnizorul de gaze. După procesare și analiză, furnizorul va trimite o propunere de racordare, moment în care veți primi și costul estimativ al lucrării. Pe lângă cerere este necesar să pregățiți și un dosar cu documente în funcție de recomandările furnizorului ales.

Costurile racordării la utilități sunt variabile și depinde de foarte mulți factori. Cel mai important fiind zona în care este amplasată. Înainte să demarezi procesul de racordare la utilități, ar fi util să discuți și cu vecinii pentru a le cere sfaturi și păreri. La fel de important este să discuți și cu furnizorii pentru a te asigura ca ai toate detaliile necesare despre proiect și costuri și pentru a evita neplăcerile ulterioare.

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret

Cere oferta

Cumperi totul dintr-un singur loc

Vezi categorii produse

Materiale
Structura Fundatie

Vezi preturi

Beton de Statie
la Cifa

Vezi preturi

Panouri Sandwich
Acoperis -Perete

Vezi preturi

Tevi Rectangulare
Patrate - Rotunde

Vezi preturi

Pavaje
Borduri

Vezi preturi

Sipca
Metalica

Vezi preturi

Sisteme Complete
Acoperisuri

Vezi preturi

Tabla Cutata
Tabla Ondulata

Vezi preturi

Experienta clientilor

Pavaje si borduri Symmetrica

Am ales vindem-ieftin.ro pentru ca aici am gasit calitatea si in primul tand pretul cel mai mic pentru materialele pe care le-am cumparat.
Client: Tanase Gheorghe

OSB

Vindem-ieftin.ro mi-a oferit un pret bun si promptitudine la livrare. Este totul in regula!
Client
Produs: OSB

Panou Solar

Comanda a fost prompta, rapida si fara rabat.
Client
Produs: Panou solar

Scaune Scolare

Au ajuns scaunele in siguranta. Altadata o sa mai apelam la dvs. Companie de incredere
Client: Nicoleta, Liceu Arte Mehedinti

Panouri Sandwich

Livrare la timp, chiar mai repede, marfa de calitate. Vindem-Ieftin fac traba buna! Foarte repede! Foarte seriosi!
Client
Produs: Panouri Sandwich

Panouri Sandwich dec 2021

Marfa este in regula, de calitate, la pret bun
Client
Produs: Panouri sandwich