Când spui „casă” te gândești automat la o construcție din lem, cărămidă sau BCA. Piața construcțiilor a (mai) evoluat, iar un concept relativ nou este cel al caselor pe structură metalică.
Structura este realizată din profile de oțel galvanizat ambutisat la rece. Oțelul galvanizat rezistă coroziunii sute de ani, iar prin ambutisarea la rece se obțin profile specifice cu rezistență mare cu un consum redus de material. Prin urmare, o astfel de casă are o durabilitate mai mare comparativ cu una clasică și pot rezista la seisme de până la 8,5 grade pe scara Richter. Experții imobiliari se așteaptă la o creștere a cererii pentru astfel de locuințe având în vedere dezastrele din Turcia și Siria.
În ciuda inflației și războilui, prețul oțelului a rămas relativ constant. Produsele din oțel sunt din ce în ce mai cerute pe piața construcțiilor, ceea ce-l face un material atractiv.
Mai ieftine cu 30% și timp de execuție redus
Avantajul principal al caselor pe structură metalică este prețul, în medie, mai mic cu 30%. Astfel de construcții sunt ideale pentru cei care nu au răbdare să aștepte luni de zile construcția unei case clasice. Rezistenţa şi elasticitatea oţelului pot conferi arhitectului flexibilitate în proiectare, putând fi abordate orice variante constructive. Nu uităm nici de greutatea casei, aceasta fiind mult mai redusă raportat la greutatea unei case din materiale convenționale.
Adio mucegai și umezeală
Mucegaiul și umezeala sunt 2 probleme cu care se confruntă mulți oameni, atât la bloc, cât și la casă. Nu discutăm acum despre cauzele care conduc la apariția lor. Profilele din oțel sunt stabile dimensional, iar în urma prefabricării structurile rezultate se abordează diferit în faza de finisare. Cu alte cuvinte, pereții nu sunt încărcați și reîncărcați.
Se poate construi oricând
Un alt avantaj semnificativ al caselor pe structură metalică este că pot fi construite în orice anotimp al anului. Deci, nu mai trebuie să aștepți să vină primăvara ca să începi să construiești.
Alte avantaje:
- sunt ignifuge și nu favorizează extinderea flăcărilor;
- nu sunt vulnerabile la rozătoare;
- rezistente la cutremure de până la 8,5 grade pe scara Richter;
- costuri reduse inclusiv pentru turnarea fundației având în vedere greutatea redusă;
- oțelul galvanizat poate fi reutilizat pentru alte obiective.
Dezavantaje:
- pereții sunt destul de subțiri, deci este necesară o investiție în plus pentru montarea unui strat suplimentat care să asigure o izolare fonică;
- structura metalică necesită o izolare termică foarte bună;
- dacă structura metalică nu are rosturi de dilatare, atunci, s-ar putea să experimentezi zgomote de la comprimările și dilatările cauzate de schimbul de temperatură;
- au nevoie de mentenanță la intervale mai scurte de timp decât casele tradiționale
Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc
Montajul ferestrelor de mansardă: Pași esențiali și greșeli de evitat
oct.
Cum să alegi bateria perfectă pentru lavoarul tău ?
oct.
Sisteme de colectare și utilizare a apei pluviale: O soluție sustenabilă pentru viitor
oct.
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.