Când construiești, ține cont de condițiile atmosferice!
Atunci când te pregătești de construirea unei case, trebuie să ai în vedere câteva aspecte foarte importante. Anumite materiale de construcții nu pot fi folosite la temperaturi foarte ridicate, pe îngheț sau în perioadele ploioase! Chiar și in cazul unui plan de construcție foarte bine pus la punct, perioada de finalizare a acesteia poate fi prelungită deoarece trebuie ținut cont de condițiile atmosferice. Așa că, sfatul nostru este să ai în vedere aceste aspecte:
Turnarea betonului
Pentru a obține rezultate cât mai bune și de lungă durată este necesar să ținem cont de condițiile atmosferice. Este indicat să evitați turnarea betonului în anotimpurile ploioase deoarece inundațiile pot afecta stabilitatea șanțurilor. Dacă acesta este turnat iarna, asigură-te să-l protejezi cu o folie sau un material geo textil pus deasupra. Realizarea corectă a fundației va asigura rezistența acesteia în timp. Dacă turnăm vara, caldura poate fi foarte dăunătoare, de aceea betonul trebuie tratat și protejat corespunzător!
Pentru a trata betonul este nevoie să-l stropiți timp de 5-10 zile, după decofrare.Temperatura optimă de turnare a betonului este între 5 și 30 de grade C, dar dacă aceasta este depășita, rezultatul va fi ca apa, se va evapora, așa că cel mai indicat ar fi că în perioada de caniculă acesta să fie turnat spre seară.
Montarea șindrilei bituminoase pe acoperiș
Ca și în cazul turnării betonului, montarea șindrilei necesită atenție deosebită. Temperatura ideală de aplicare a acesteia este de aproximativ 20 de grade C, dacă nu se va respecta acest lucru este posibil ca șindrila bituminoasă să se încălzească și să devină prea moale, în acest caz aceasta se poate deteriora în timpul montării. Înainte de aplicare aceasta trebuia să fie depozitată la temperatură sub 20 de grade C pentru a evita lipirea plăcilor între ele.
În cazul în care dorești să montezi șindrilă la temperaturi sub 6 grade C, va trebui încălzită fața inferioară, mai exact, fața adezivă a șindrilei, cu ajutorul unei suflante de aer cald de uz industrial. Atenție! În vreme de canicula evită să calci pe șindrilă deoarece aceasta se poate deteriora.
Tencuială decorativă pentru exterior
Vara este cel mai indicat anotimp de aplicare a tencuielii decorative. Căldura ajută la casarea mai rapidă și mai profundă a suprafețelor unde a fost aplicată tencuiala. Temperatura indicată este de 5-30 de grade C, aceasta are nevoie să fie protejată pâna la uscare de ploi sau alte intemperii. Este indicat că aplicarea acesteia să nu se realizeze în perioada de îngheț sau dacă există acest pericol. În cazul unei tencuieli noi trebuie să se respecte perioada de 4 săptămâni până când aceasta să se poată usca și matura corespunzător!
P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.
Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”
#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.
Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!
Block "block-footer-articole" not found
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.
SOS Galați – Depozitele Virtuale renunță la adaos și susțin reconstrucția caselor afectate de Inundații
sept.
Depozit Virtual, selectată pentru MoonShotX : o oportunitate unică de creștere globală
sept.
Cum se Monteaza Vata Bazaltica ?
sept.