Canalizare exterioara – executie tevi PVC

Canalizarea exterioara este la fel de importanta ca si canalizarea interioara. Realizarea corecta a acesteia ne poate scuti de multe probleme si batai de cap ulterioare. O executie corecta inseamna un confort sporit pentru noi.

Pentru a realiza corect o canalizare exterioara trebuie sa ai in vedere cateva lucruri importante:

  1. Traseul sa fie stabilit corect
  2. Sa fie asigurata o panta
  3. Tevile din PVC sa fie calitative si la dimensiunea corecta in functie de lucrare

Ce trebuie sa facem pentru a reusi o canalizare exterioare:

  • In primul rand trebuie sa stabilim traseul optim, sa-i oferim o panta drumului suficienta pentru o buna scurgere.
  • Dupa ce am stabilit traseul se poate incepe saparea traseului. Se pot monta in acelasi timp si conductele de apa curenta, am economisi timp.
  • Ca sa montam corect tevile portocalii de canalizare trebuie sa facem sapatura cu adancimea egala cu adancimea de inghet din zona din care locuim. Asta inseamnca ca in majoritatea cazurilor 90 de centimetri este suficient. Panta nu trebuie sa depaseasca 1-2% .

Capture

Capture2

Dupa ce am terminat sapatura urmeaza momentul racordarii tevilor de canalizare. Se foloseste teava de canalizare SN portocalie, cu diametrul specific constructiei (teava SN2, teava SN 4, teava SN 8, teava SN32)

Nota: Tevile sunt fabricate cu mufa si sunt sanfrenate pentru usurarea montajului si pentru protejarea garniturii la montare. Acestea in functie de rigiditatea lor sunt folosite la realizarea retelelor de canalizare ingropate, inclusiv pe sub cai cu trafic stradal. Apasarea pamantului si traficului cauzeaza ovalizarea tevilor de scurgere, de aceea se impune respectarea conditiilor de ingropare recomandate de producator.

  • Teava se monteaza pe un pat de nisip care ne ofera posibilitatea de a corecta usor deviatiile de panta cat si pentru amortizarea socurilor.

2006442

Nota: Intalnim mai multe tipuri de straturi de pamant. Patul de dozare—se realizeaza din nisip curat fara pietris, cu o granulatie nu mai mare de 10 mm. Inaltimea trebuie sa depaseasca cu 15 cm teava de canalizare. Patul de sprijinire—se realizeaza din nisip curat, fara pietris cu granulatie de cca. 10 mm. Stratul de acoperire—se realizeaza din pamantul sapat din care s-a luat piatra, avand dimensiunea superioara de 5 mm. Pamantul inconjurator—pamantul care inconjoara teava.

  • Segmentele de teava se monteaza una in alta, lucru realizat foarte usor datorita filetului. Pentru o mai buna montare putem folosi si un lubrifiant.
  • Dupa ce am terminat cu montarea tevilor, le acoperim cu un strat de nisip si pamant.

Realizarea canalizarii inseamna multa munca fizica si atentie la micile detalii. 

Cumperi totul dintr-un singur loc!

Vezi categorii produse

Vezi mai multe

''Am ales Vindem-Ieftin.ro pentru ca din 7 oferte pe care le-am cerut au fost cei mai prompti in a-mi da un raspuns!''

Vezi mai mult in clipul video

"Vindem-ieftin.ro mi-a castigat increderea prin operativitatea si promptitudinea dovedita..."

Vezi mai mult in clipul video

"Am achizitionat de la Casa de Comenzi

Policarbonat de 16mm la cel mai bun pret de pe piata!"

Vezi mai mult in clipul video!

"Am cumarat tabla Bilka de la Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro.

Transportul a fost foarte rapid! 3 zile!"

Vezi mai mult in clipul video

image
** Dragii noștri, fiecare cerere e importantă și vă răspundem în cel mai scurt timp. Cum Vindem-Ieftin.ro este un serviciu de vânzare consultativ și consultanții dedică timp fiecăruia dintre voi pentru a găsi produsele de care aveți nevoie la prețuri optime, timpul de răspuns este între 48 și 72 de ore. Vă mulțumim că sunteți alături de noi, suntem recunoscători să fim alături de voi! Echipa Vindem-Ieftin.ro. ** Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dvs.