Canalizarea exterioara este la fel de importanta ca si canalizarea interioara. Realizarea corecta a acesteia ne poate scuti de multe probleme si batai de cap ulterioare. O executie corecta inseamna un confort sporit pentru noi.
Pentru a realiza corect o canalizare exterioara trebuie sa ai in vedere cateva lucruri importante:
- Traseul sa fie stabilit corect
- Sa fie asigurata o panta
- Tevile din PVC sa fie calitative si la dimensiunea corecta in functie de lucrare
Ce trebuie sa facem pentru a reusi o canalizare exterioare:
- In primul rand trebuie sa stabilim traseul optim, sa-i oferim o panta drumului suficienta pentru o buna scurgere.
- Dupa ce am stabilit traseul se poate incepe saparea traseului. Se pot monta in acelasi timp si conductele de apa curenta, am economisi timp.
- Ca sa montam corect tevile portocalii de canalizare trebuie sa facem sapatura cu adancimea egala cu adancimea de inghet din zona din care locuim. Asta inseamnca ca in majoritatea cazurilor 90 de centimetri este suficient. Panta nu trebuie sa depaseasca 1-2% .
Dupa ce am terminat sapatura urmeaza momentul racordarii tevilor de canalizare. Se foloseste teava de canalizare SN portocalie, cu diametrul specific constructiei (teava SN2, teava SN 4, teava SN 8, teava SN32)
Nota: Tevile sunt fabricate cu mufa si sunt sanfrenate pentru usurarea montajului si pentru protejarea garniturii la montare. Acestea in functie de rigiditatea lor sunt folosite la realizarea retelelor de canalizare ingropate, inclusiv pe sub cai cu trafic stradal. Apasarea pamantului si traficului cauzeaza ovalizarea tevilor de scurgere, de aceea se impune respectarea conditiilor de ingropare recomandate de producator.
- Teava se monteaza pe un pat de nisip care ne ofera posibilitatea de a corecta usor deviatiile de panta cat si pentru amortizarea socurilor.
Nota: Intalnim mai multe tipuri de straturi de pamant. Patul de dozare—se realizeaza din nisip curat fara pietris, cu o granulatie nu mai mare de 10 mm. Inaltimea trebuie sa depaseasca cu 15 cm teava de canalizare. Patul de sprijinire—se realizeaza din nisip curat, fara pietris cu granulatie de cca. 10 mm. Stratul de acoperire—se realizeaza din pamantul sapat din care s-a luat piatra, avand dimensiunea superioara de 5 mm. Pamantul inconjurator—pamantul care inconjoara teava.
- Segmentele de teava se monteaza una in alta, lucru realizat foarte usor datorita filetului. Pentru o mai buna montare putem folosi si un lubrifiant.
- Dupa ce am terminat cu montarea tevilor, le acoperim cu un strat de nisip si pamant.
Realizarea canalizarii inseamna multa munca fizica si atentie la micile detalii.
Block "block-footer-articole" not found
Cum se montează vata bazaltică: Ghidul complet pentru izolație eficientă
ian.
Dezavantajele caselor din panouri sandwich: Ce trebuie să știi înainte de a construi
ian.
Rolul Ancadramentelor Decorative în Arhitectura Modernă
ian.
Porți automate: Avantaje și dezavantaje
ian.
Pompele de căldură și impactul asupra mediului: Soluția verde pentru încălzire
ian.
Arhitectura arcadei : Cum să încorporezi arcadele în designul exterior al casei tale
ian.