Profitul – mai important decât siguranța
Ieși pe stradă, plimbă-te câteva minute, aruncă o privire în jurul tău și spune-mi ce vezi. Ei bine, da, ai privit bine și ai constatat că se construiesc blocuri în aproape tot orașul. Fiecare bucățică de pământ (din interior sau din zonele periferice) este valorificată de către dezvoltatorii imobiliari.
Cererea foarte mare de locuințe în blocuri noi a determinat ca oferta să fie pe măsură. Toate bune si frumoase până când au început să apară primele probleme.
Joaca de-a constructorul
„Nu vreau să mai stau în blocurile astea gri construite în comunism”, au spus unii români care și-au cumpărat apartamente într-o construcție nouă. O parte dintre locatari spun că au tras lozul câștigător în timp ce alții regretă decizia și achiziția făcută când s-au trezit, la propriu, cu tavanul în farfurie, cu pereții crăpați din senin, cu dejecții sau chiar fără conexiune la utilități.
Toate acestea au fost posibile din cauză că unele blocuri au fost construite fără niciun fel de simț de răspundere: proiectare necorespunzătoare, materiale de calitate inferioară, proces de execuție pe repede înainte etc. Există constructori între constructori, unii serioși, alții mai puțin serioși.
Nepăsare sau goană după clienți
Nu spun că a-ți cumpăra un apartament într-un bloc nou este un lucru rău sau greșit. Departe de mine gândul acesta. Un strop de atenție și de inspirație te poate salva de neplăcerile viitoare. Înainte de a semna contractul cu dezvoltatorul imobiliar, este indicat să mergi la vizionare și cu un arhitect sau inginer proiectant care îți poate oferi un punct de vedere sigur și avizat despre construcție.
Site-urile și informațiile prezentate în mediul online pot induce în eroare de cele mai multe ori, însă ochiul vigilent al arhitectului/ inginer nu dă greș niciodată.
Mult succes!
P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.
Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”
#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.
Montajul ferestrelor de mansardă: Pași esențiali și greșeli de evitat
oct.
Cum să alegi bateria perfectă pentru lavoarul tău ?
oct.
Sisteme de colectare și utilizare a apei pluviale: O soluție sustenabilă pentru viitor
oct.
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.