Tencuiala decorativia vindem-ieftin.ro Weber 4656587

Tencuiala decorativa -De ce trebuie sa tii cont atunci cand o achizitionezi

Tencuiala decorativa, factorul care iti defineste arhitectura casei!

Pe langa rolul estetic, tencuiala decorativa asigura si o buna termoizolatie si rezistenta la intemperii. 

Alegerea tencuielii decorative, poate fi o alegere dificila, insa cu putin ajutor vei reusi sa faci alegerea potrivita. Exista cateva criterii care te vor ajuta sa alegi tipul de tencuiala potrivita.

  • Culoarea
  • Textura
  • Rezistenta
  • Termoizolatia

Culoarea este un factor important, atunci cand alegem tencuiala decorativa. Exista cateva criterii de baza pe care le poti lua in considerare cu privire la cromatica fatadei locuintei tale. Trebuie sa existe o armonie intre culoarea tencuielii, tamplariei si acopersului.

  1. Culorile deschise– dau senzatia de lumina si spatiu. Casa va parea mai mare, insa exista dezavantajul ca aceasta nu rezista la murdarie. Petele vor fi mult mai vizibile, insa au o rezistenta mai mare la razele ultra-violete.
  2. Culorile inchise– acestea rezista la murdarie si praf, insa au rezistenta mai mica la razele ultra-violete. Culoarea se poate deteriora mult mai repede.
Culoarea fatadei o poti alege in functie de relieful in care este amplasata casa

Daca locuiesti la munte, sunt recomandate tencuielile pamantii sau cele mai inchise. In schimb, daca locuiesti intr-o zona mediteraneana, aproape de mare, iti recomandam culorile deschise, neutre sau cele intr-o nuanta marina.

Pentru casele din zona urbana, sunt recomandate culorile neutre, pale. Acestea sunt mai rezistente in timp, deoarece decolorarea lor nu este atat de vizibila. Weber este un producator important pe piata materialelor de constructii. Tencuiala decorativa Weber este rezistenta si se aplica foarte bine. Tencuiala decorativa Weber L113, L211, sau N630 sunt nuante neutre, potrivite pentru casele din zona urbana.

Sfat: Poti evidentia detaliile casei, folosind două sau chiar mai multe culori pentru fațada. De preferat este să alegeți nuanțe ale aceleiași culori de bază

Textura reprezinta un alt factor important in alegerea tipului de tencuiala. Prin textura, putem obtine diferite efecte de finisare. In functie de textura acesteia, putem obtine:

Tencuiala decorativa fina cu granulatii mici de  (0,5 – 1,5 mm)

Tencuiala decorativa drișcuită, sau bob de orez, obținută la granulații medii (1,5-2 mm)

Tencuiala decorativa zgariata sau scoarta de copac obtinuta la granulatii mari (peste 2 mm)

Atentie! Cu cât granulația este mai mare, cu atât și consumul de material este mai mare. Grosimea tencuielii trebuie să fie identică cu granulația aleasă.

tipuri de tencuiala decorativa

Sfat: Granulația trebuie să țină cont de condițiile de mediu. Într-o zonă foarte poluată, cu mult praf, trebuie evitate structurările care favorizează depunerea prafului.

In functie de compozitia sa, tencuiala decorativa se imparte in mai multe categorii:

Tencuiala decorativă siliconică are la bază rășini siliconice, combinate cu diverse ingrediente minerale, pigmenți, etc. Acest tip de tencuiala este foarte rezistenta la apa. fiind potrivita pentru casele din zonele umede. Este foarte rezistenta si la aparitia mucegaiului si radiatiilor UV, avand o flexibilitate mare. Un exemplu de tencuiala decorativa este weberpas silicon plus. Este gata preparata si disponibila in 3 variante de granulatii. Aceasta este indicata pentru termosistemul din polistiren.

Tencuiala decorativă silicata este obținută din silicat de potasiu în amestec cu pigmenți anorganici, ingrediente minerale, etc.Se utilizeaza pe suprafețe neelastice si oferă o bună protecție antimucegai.

Exemplu: Tencuiala decorativă WEBER PAS.Silicate, Tencuiala decorativă silicatică Ceresit CT73. Acest tip de tencuiala este destinata in mod exclusiv termosistemului de vata bazaltica.

Tencuiala decorativă acrilică obținută din rășini acrilice în combinație cu pigmenți și ingrediente minerale. Are o foarte bună aderență la stratul suport. Are o rezistenta la factori atmosferici agresivi si este rezistenta la vapori. Daca iti doresti sa aplici si un termosistem, pentru acest tip de tencuiala, iti recomandam termosistemul din polistiren. 

Tencuiala decorativă mozaicată conține granule minerale colorate și rășini sintetice. Este deosebit de rezistentă la acțiuni mecanice și la intemperii, fiind destinată zonelor celor mai expuse precum soclurile și gardurile.

Tencuiala decorativă minerală este un amestec de ciment alb, var, pigmenți, adaosuri minerale și rășini sintetice. Se utilizeaza la finisarea sistemelor de izolaţie termică şi de asemenea ca strat final peste tencuială de bază. 

Modul de aplicare a tencuielii decorative, contribuie foarte mult la rezistenta acesteia. O aplicare incorecta ar distruge intreaga lucrare, chiar daca materialele folosite sunt de cea mai buna calitate.

Sfaturi cu privire la aplicarea tencuielii decorative

In primul rand, trebuie folosita o amorsa speciala pentru tencuieli decorative. Amorsa trebuie sa aiba aceeasi nuanta ca si tencuiala decorativa si se lasa la uscat cel putin 24 de ore inainte de aplicarea tencuielii.

Un strat prea subțire de tencuială reduce gradul de protecție oferit de aceasta, în schimb un strat prea gros face imposibilă structurarea materialului.

Atentie! Tencuiala decorativa nu trebuie aplicata in conditii atmosferice cu umiditate ridicata cum ar fi: ceata, ninsoare, ploaie. Zona unde va fi aplicata tencuiala decorativa trebuie curatata foarte bine. 

Pentru o termoizolatie eficienta, puteti aplica un termosistem complet ce include polistiren. O izolatie buna, te poate scuti de cheltuielile pentru incalzirea locuintei!

Cu siguranta ca nu iti doresti o casa comuna, ca toate celelalte

Poti sa te diferentiezi! Pentru acest lucru, noi iti recomandam sa infrumusetezi aspectul casei tale si sa oferi o nota eleganta, aplicand profile decorative pentru exterior.

Aceste elemente de decor, vor spori eleganta casei tale! Se monteaza usor si ofera un efect vizual diferit.

14 fatada casa alba cu profile decorative din polistiren coartco min 501x400 1
Casa cu profile decorative

Pe langa criteriile enumerate cu privire la alegerea tencuielii decorative, includem si gustul personal. Este foarte important sa ne simtim fericiti si convinsi ca am ales cea mai buna varianta. Mai ales cand vorbim despre casa visurilor noastre! 

Concept unic in Romania, Casa de Comenzi Vindem-Ieftin, pune la dispozitia clientului o gama variata de produse de o calitate superioara la cele mai bune preturi de pe piata. Broker Online de materiale de constructii ne identificam prin seriozitate, fiind destinat clientilor din toata tara.

Cantitatea creste, pretul scade.Preturile pot fi negociate la cantitati mai mari.

Va invitam sa cititi mai multe articole interesante saptamanal aici

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Produse recomandate