Tamplaria PVC: mituri și adevăruri

Tâmplăria PVC (policlorură de vinil) este o opțiune populară și tot mai des întâlnită în ceea ce privește ferestrele și ușile pentru locuințe. Cu toate acestea, există multe mituri și confuzii în jurul acestui material. În acest articol, vom explora avantajele, dezvăluim miturile comune, discutăm despre tipurile de ferestre PVC și evaluăm durabilitatea. De asemenea, vom vorbi și despre cele mai comune greșeli pe care le fac cei care iau în considerare achiziționarea de ferestre din PVC.

Avantajele tâmplăriei PVC

 1. Izolație termică excelentă: Tâmplăria PVC oferă o izolație termică de înaltă calitate, reducând astfel costurile de încălzire și răcire ale locuinței.
 2. Izolare fonică: PVC-ul absoarbe zgomotele exterioare, creând un mediu interior mai liniștit și mai confortabil.
 3. Durabilitate: PVC-ul este rezistent la coroziune, zgârieturi și condiții meteorologice extreme, ceea ce face ca ferestrele PVC să fie durabile și ușor de întreținut.
 4. Economie de energie: Datorită izolației termice eficiente, tamplaria PVC poate reduce semnificativ consumul de energie al unei locuințe, având un impact pozitiv asupra mediului și al economiilor personale.
 5. Varietate de stiluri: Ferestrele și ușile din PVC vin într-o gamă variată de culori și stiluri, astfel încât să se potrivească oricărui design de interior sau exterior.

Mituri despre tâmplăria PVC

 1. Ferestrele PVC se decolorează rapid: Ferestrele PVC moderne sunt fabricate cu aditivi UV care le protejează de decolorare pe termen lung.
 2. Nu sunt durabile: Dimpotrivă, tâmplăria PVC este cunoscută pentru durabilitatea sa, putând rezista mulți ani fără a necesita înlocuiri majore.
 3. Nu sunt ecologice: Chiar dacă PVC-ul nu este biodegradabil, ferestrele PVC eficiente din punct de vedere energetic pot contribui la reducerea amprentei de carbon a unei locuințe.
 4. Nu pot fi reparate: Tâmplăria PVC poate fi reparată în multe cazuri, și chiar dacă necesită înlocuire, PVC-ul este reciclabil.

Tipuri de ferestre PVC

 1. Ferestre cu geam dublu: Acestea oferă o izolație termică bună și sunt ideale pentru climatul temperat.
 2. Ferestre cu geam triplu: Cu o izolație termică superioară, acestea sunt potrivite pentru regiunile cu temperaturi extreme.
 3. Ferestre culisante: Ideale pentru economisirea spațiului, ferestrele culisante din PVC sunt o opțiune populară pentru balcoane sau terase.

Durabilitatea ferestrelor PVC

Ferestrele PVC sunt cunoscute pentru durabilitatea lor. Cu o întreținere regulată, acestea pot rezista decenii. Este important să curățați și să lubrifiați mecanismele periodic pentru a asigura funcționarea corectă. Întreținerea acestora se va efectua în concordanță cu recomandările producătorului.

Greșeli comune în alegerea tâmplăriei PVC

 1. Alegerea celei mai ieftine opțiuni: A opta pentru cea mai ieftină tâmplărie PVC disponibilă pe piață poate fi tentant din punct de vedere financiar, dar ar putea rezulta în calitate scăzută sau performanță slabă. Este important să găsiți un echilibru între preț și calitate, luând în considerare și costurile pe termen lung, cum ar fi economiile de energie și întreținerea.
 2. Ignorarea eficienței energetice: Tâmplăria PVC vine cu clasificări energetice care indică nivelul de izolație termică. Ignorarea acestor informații poate duce la alegerea unei variante mai puțin eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce va duce la costuri mai mari de încălzire și răcire pe termen lung.
 3. Neglijarea garanțiilor și serviciilor post-vânzare: Asigurați-vă că furnizorul oferă garanții adecvate pentru tâmplăria PVC și servicii de asistență post-vânzare. Este important să știți la ce să vă așteptați în caz de probleme sau defecțiuni.
 4. Nu verificați calitatea instalării: Alegerea unui instalator sau a unei firme de instalare necalificate poate duce la probleme serioase. Verificați calificările și experiența instalatorului și asigurați-vă că lucrarea este efectuată conform standardelor profesionale.
 5. Neglijarea aspectului estetic: Este important ca tâmplăria PVC să se potrivească cu designul și aspectul general al locuinței. Ignorarea aspectului estetic poate duce la regret pe termen lung.
 6. Nu evaluați nevoile specifice: Fiecare locuință are nevoi specifice, cum ar fi izolația termică, zgomotul, siguranța sau stilul. Este important să luați în considerare aceste nevoi individuale atunci când alegeți tâmplăria PVC și să discutați cu experți pentru a obține sfaturi personalizate.
 7. Nu verificați certificările și standardele: Asigurați-vă că tâmplăria PVC respectă standardele și certificările relevante din domeniu, precum ISO, CE sau altele. Aceste certificări atestă calitatea și conformitatea cu standardele de siguranță.
 8. Nu luați în considerare condițiile climatice locale: Climatul local poate avea un impact semnificativ asupra performanței tâmplăriei PVC. De exemplu, pentru locații cu temperaturi extreme, este important să alegeți ferestre cu izolație termică de înaltă calitate.
 9. Nu faceți comparații între furnizori: Nu vă limitați la un singur furnizor sau producător. Faceți comparații între mai mulți furnizori pentru a găsi cea mai bună ofertă în funcție de nevoile dvs.

Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Specialiștii Depozit Virtual sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi. 

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret

Cere oferta

Cumperi totul dintr-un singur loc

Vezi categorii produse

Materiale
Structura Fundatie

Vezi preturi

Beton de Statie
la Cifa

Vezi preturi

Panouri Sandwich
Acoperis -Perete

Vezi preturi

Tevi Rectangulare
Patrate - Rotunde

Vezi preturi

Pavaje
Borduri

Vezi preturi

Sipca
Metalica

Vezi preturi

Sisteme Complete
Acoperisuri

Vezi preturi

Tabla Cutata
Tabla Ondulata

Vezi preturi

Experienta clientilor

American Siding

Multumim din suflet Vindem-Ieftin.ro. Comanda a ajuns la domiciliu.
Client
Produs: American Siding

BCA

Multumesc pentru amabilitate si oferta propusa
Client
Produs: BCA

Depozit virtual

Adaosul e de 50%, iar castigul este in functie de implicarea fiecaruia.
Depozit virtual Alina Nedelcu

Piatra Decorativa

Au consultanti oameni de nota 10
Client
Produs: Piatra decorativa

Vata minerala – Rigips

... Am constatat ca aici este cel mai bun pret la marfa pe care am achizitionat-o!
Mihai, jud. Alba
Produs: Vata minerala, Rigips

Tencuiala decorativa Weber

Am primit comanda de la vindem-ieftin.ro! Multumim!
Client
Produs: Tencuiala decorativa