WhatsApp Image 2021 01 29 at 10.34.35

Din ce materiale sa construiesti o casa?

Daca te afli aici inseamna ca esti pe cale sa faci un pas important pentru tine si familia ta, si anume constructia unei case. Si nu-i asa, prima intrebare care iti vine in minte este: din ce materiale sa construiesti casuta mult visata.

In viata nimic nu este usor si acest pas vine cu multe ingrijorari si batai de cap in privinta alegerii materialelor optime pentru casa ta. In cazul in care te-ai ratacit din cauza diversitatii de materiale, noi te putem ghida pe drumul corect cu ajutorul consultantei de specialitate

 In cele ce urmeaza o sa va prezint mai multe tipuri de locuinte, chiar daca casa pe care o doresti sa o construiesti nu se afla printre cele prezentate nu-ti pierde motivatia in a citi acest articol, o sa inveti multe lucruri folositoare.

Tipuri de case

Dupa cum bine stii,casele sunt de mai multe tipuri, pornind de la casele din lut facute de strabunicii nostri pana la casele inteligente.

In cele ce urmeaza nu o sa vorbesc despre casele facute din lut, chiar daca aceste case pot atrage atentia multor persoane.

Primul tip de case despre care o sa vorbesc este: casa moderna. In zilele noastre toata lumea isi doreste o casa moderna care sa-ti aduca beneficii din punct de vedere a consumului de electricitate si energie calorica.

Putina lume reuseste sa duca la sfarsit un asemenea proiect, deoarece factorii care duc la esecul unui asemenea proiect este bugetul si timpul pierdut in cautarea materialelor.

Un alt tip de case sunt regasite in special in sate. Aceste case sunt facute din materiale precum caramida sau chirpici. In cazul in care detii o asemenea casa nu fi descurajat.

Aceste case pot fi renovate astfel incat sa concureze cu o casa moderna

Cu toate acestea fiecare tip de casa prezentata mai sus are ceva in comun, ne poti spune ce?

Corect, structura. Nu poti construi o casa fara un plan bine pus la punct care iti defineste structura casei.

In continuare o sa va prezint  structura unei case. In functie de zona sau preferinte pot fi adaugate elemente suplinemtare in structura unei case.

Structura unei case

In ciuda formei unei case, structura acestora este foarte asemanatoare. Elementele ce compun structura unei case sunt:

  1. Fundatia
  2. Peretii
  3. Acoperisul

Fundatia fiind elementul de baza a unei constructii, fie case, depozite sau spatii comerciale. Principalul inamic a acesteia este apa.

Da apa. Aceasta se misca prin sol sau la suprafata acestuia, ceea ce poate duce la deplasarea solului pe care casa a fost construita. Solul se misca si se satura cu apa, incet, dar sigur, influentand  rezistenta fundatiei.

Cele mai utilizate materiale in constructia unei fundatii sunt cimentul cu fier beton, deoarece aceste doua materiale ofera rezistenta sporita in timp.

 Un element important sunt peretii

Acestia sustin intreaga greutate a constructiei si principalul rol a acestora este de a prelua incarcarile date de cutremure. Acestia trebuie sa fie realizati cu o grosime minima de 25cm,iar grosimea minima recomandata de catre expertii din domeniu.

In acelasi timp acestia au scopul de compartimentare a cladirii.

In ridicarea acestora se pot folosi diferite materiale, precum:

Bca vs Caramida 764x400 1

Acoperisul protejeaza intreaga casa

Principalul scop al acestuia este de a preveni infiltrarea apei in interiorul casei si a de a proteja interiorul casei

Structura si materialele folosite in constructia unui acoperis difera in functie de preferintele tale sau in functie de constructie.

Materialele din care poti realiza un acoperis sunt multiple dar cele mai utilizate sunt:

  • Tigla metalica a devenit foarte populara datorita avantajelor multipe. Datorita greutatii mici, aceasta este usor de montat si este rezistenta in timp.
  • Tigla ceramica acesta are o durata indelungata de viata plus ca ofera izolare termica si fonica;
  • Sindrila bituminoasa;
  • Tabla cutata, este cea mai ieftina alegere pe care o poti face si eficienta pe o perioada scurta de timp;
  • Panourile sandwich, acestea iti ofera izolare termica sporita, fiind usor de montat.

banner 764x400 2

Dupa planificarea unei constructii recomandat este sa consultati un expert sa va confirme daca structura si materialele alese se potrivesc cu tipul de constructie si zona unde aceasta urmeaza sa fie “ridicata”.

Ultimul pas pe care trebuie sa-l faci este sa alege materialele. Aici incepe documentarea si pierderea timpului prin depozite si hipermarketuri in cautare materialelor dorite.

Pentru a evita pierderea timpului si stresul poti beneficia de consultanta gratuita printr-un simplu apel la noi, Vindem-Ieftin.ro.

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Produse recomandate