titlu

Tigla ceramica, invelisul ideal pentru acoperisul tau

Acoperisul este un element important in componenta unei case. Acesta are rolul de a proteja constructia impotriva factorilor de mediu precum ploaia, zapada, cadura, frig.

Pe cat de important este, pe atat de dificil devine cand vine vorba de alegerea acoperisului ideal pentru casa ta, mai ales daca nu dispui de o suma consistenta de bani.

Elementele unui acoperis

Chiar daca la prima vedere un acoperis pare destul de banal, in componenta sa sunt incluse mai multe elemente importante.

Cum orice constructie incepe de la baza, primul element al unui acoperis este sarpanta – aceasta este structura de fundatie a unui acoperis si este direct influentata de tipul de invelitoare care se doreste a fi folosita, de greutate si de existenta unui spatiu locuibil. Aceasta poate fi de lemn, beton, metal. Cea mai intalnita solutie este cea de lemn si cea mai rar intalnita, este betonul.

Urmatorul element dar nu si ultimul este  astereala, care are rolul de a sustine invelitoarea acoperisului si de a asigura un plus de izolare.

acoperis sarpanta 800x379 1

Sarpanta din metal. Aceasta este alcatuita din aceleasi elemente ca si cea de lemn (sipci de scandura cu dimensiuni intre  12-32 mm grosime si 10-30 mm latime) doar este diferenta de material si pret. Elementele unei sarpante de metal se pot prinde atat in suruburi cat si prin sudura.

Pe langa acestea, astereala trebuie sa asigure impotriva unei serii de factorii, precum:

 • Sa asigure sustinerea invelitorii;
 • Sa reziste la conditii meteo precoce, precum vantul;
 • Sa asigure fixarea cuielor.

Un alt element important este versantul, numita si apa reprezentand nivelul de inclinare al versantului.

Aceasta influenteaza tipul de material folosit pentru invelitoare, sau invers: tipul de material folosit pentru invelitoare influenteaza nivelul de inclinare al versantului.

In general nivelul de inclinare al versantului se masoara in grade sau in procente. In cazul in care se foloseste spatiul de sub acoperis este recomandat folosirea termoizolatiei. Indiferent de destinatia spatiului este necesara folosirea acesteia care sa asigure confort termic in perioadele calde si reci.

Exista mai multe metode de termoizolare a acoperisului, printre cele mai populare regasim termoizolarea intre capriori si termoizolarea deasupra capriorilor, alegerea se face in functie de materialul folosit.

Ultimul element  despre care vom vorbi este invelitoarea. In functie de preferintele personale puteti gasi o multitudine de modele pe piata, care difera prin model, culoare si compozitie.

Printre invelitorile de pe piata se regasesc:

 • Tigla ceramica;
 • Tabla cutata;
 • Tabla prefatuita;
 • Tigla metalica;
 • Sindrila bituminoasa;
 • Tabla zincata.

Tigla metalica VS Tigla ceramica

banner 764x400 1

Pentru o alegere inspirata, ti-am pregatit cateva informatii utile care te vor ajuta sa alegi mai usor tipul de tigla potrivit pentru acoperisul tau.

Sfat: Iti recomandam sa nu iei decizii pripite atunci cand vine vorba de acoperisul tau, de aceea informeaza-te inainte si noteaza-ti dezavantajele fiecarui produs.

Tigla metalica este intr-adevar mai usoara si o poti gasi la un pret mai mic, insa are o termorezistenta scazuta. Vara tabla poate atinge si temperaturi de pana la 80 grade Celsius, ceea ce va duce la scaderea confortului. Tigla metalica in comparatie cu tigla ceramica, are o ventilatie mai slaba si va duce la cresterea cantitatii de condens; iar cel mai des intalnit dezavantaj este pierderea propietatilor estetice in timp si decolorarea acesteia.

Daca ai nevoie de o recomandare, noi te sfatuim sa alegi tigla ceramica, deoarece se vor bucura si nepotii tau de un acoperis de calitate. Este realizata din argila si are o rezistenta mecanica foarte mare!

Este invelitoarea care are cea mai mare durata de viata intre 80 si 100 de ani.

Ofera o buna termoizolatie, protejand casa de frig, nu se decoloreaza si are cel mai mic grad de condens sub invelitoare, iar structura de lemn nu va suferi modificari in timp.

Ca orice invelitoare si tigla ceramica vine si cu cateva dezavantaje, deoarece nu poate fi un produs perfect. Cel mai discutat dezavantaj, este costul mai mare in comparatie cu celelalte tipuri de invelitori precum tabla cutata, tigla ceramica sau sindrila bituminoasa.  Se mai discuta si despre greutatea bucatilor de tigla care variaza intre 2,35 si 4,7 kg bucata ( depinde de model), aici este nevoie de o structura rezistenta si meseriasi profesionisti.

Tigla ceramica

Astazi vom discuta mai mult despre tigla ceramica. Printre cele mai populare modele de pe piata se regaseste tigla ceramica de la Tondach, care pune la dispozitie modele precum:

 • Solzi;
 • Venus;
 • Rumba;
 • Figaro;
 • Constant Eco.

tondach min 1 800x396 1

Modelele mentionate mai sus pot fi regasite intr-o gama variata de culori, finisaje si dimensiuni. Acestea ofera un aspect ingrijit si unic locuintei tale.

Printre cele mai dorite culori sunt:

 • Maro ( Cod 11, Cod 13, ) pentru finisajul Satinat
 • Rosu ( Cod 10)
 • Granit ( Cod 33)

Fiecare finisaj are propriile avantaje, de aceea Tondach va pune la dispozitie patru variante de finisaj:

 • Finisajul natural permite acoperisului tau sa respire;
 • Finisajul satinat asigura rezistenta impotriva conditiilor meteo extreme si protejarea indelungata a culorii printr-un strat suplimentar;
 • Finisajul lucios ofera un aspect lucios, cea mai buna protectie si posibilitatea de auto-curatare impotriva muschilor;
 • Finisajul mat ofera protectie suplimentara si protejeaza culoarea tiglei pentru o perioada indelungata.

In fuctie de stilul dorit  sunt disponibile mai multe modele. In cele ce urmeaza va voi enumera cateva stiluri si voi recomanda modele pentru fiecare dintre ele.

Stiulu CLASIC  – ofera frumusete atemporala si farmec natural acoperisului tau. Pentru acest stil sunt recomandate modelele:

 • Tigla ceramica Tondach Tango Plus este disponibila la dimensiunea de 21x40cm bucata, finisaj mat, culorile teracota si finisaj satinat cu, culorile rosu, maro, maro aramiu, antracit. Avand o greutate de 3.8kg/buc, cu o latime de acoperire de circa 25.5cm si o lungime totala de aproximativ 50cm;
 • Tigla ceramica Tandach Transilvania este disponibila la dimensiunea de 21x40cm bucata, finisaj si culoare natural. Avand o greutate de aproximativ 2.8kg/buc, cu o latime de acoperire de circa 19.0cm si o lungime totala de aproximativ 40cm;
 • Tigla ceramica Tondach Constant Eco este disponibila la dimensiunea de 25.5x40cm bucata, finisaj si culoare natural, si finisaj mat cu, culoarea teracota. Avand o greutate de aproximativ 2.8kg/buc, cu o latime de acoperire de 21.2cm si o lungime totala de aproximativ 25.5cm.

tango plus 764x400 1

Stilul MEDITERANEAN – ofera un aspect aparte acoperisului tau, pentru acest stil sunt indicate urmatoarele modele:

 • Tigla ceramica Tondach Mediteran Plus este disponibila la dimensiunea de  5x44cm bucata, finisaj si culoare natural, si finisaj satinat cu, culorile rosu, antic, tricolor, antic nisip. Avand o greutate de aproximativ 3.2kg/buc, cu o latime de acoperire de 21cm si o lungime totala de aproximativ 44cm;
 • Tigla ceramica Tondach Venus este disponibila la dimensiunea de 5 cm bucata, finisaj si culoare natural, si finisaj satinat cu, culorile rosu, mari aramiu, antic, granit, antracit, antic nisip si gri inchis. Avand o greutate aproximativa de 4.06kg/buc, cu o latime de acoperire 23cm si o lungime totala de apoximativ 48.5cm;
 • Tigla ceramica Tondach Olan Adriatic este disponibila la dimensiunea de 18x45cm bucata, finisaj si culoare natural. Avand o greutate de aproximativ 1,8kg/buc.

Mediteran Plus antic 764x400 1

Stilul TRADITIONAL – acesta contureaza frumusetea acoperisului si este ideal pentru renovari spectaculoase si pentru constructii noi, pentru acest stil sunt indicate urmatoarele modele:

 • Tigla ceramica Tondach Solzi Cedonia este disponibila la dimesiunea de 19x40cm bucata, finisaj si culoare natural. Avand o greutate de circa 2kg/buc, cu o latime de acoperire de 19.2cm si o lungime totala de aproximativ 40cm.
 • Tigla ceramica Tondach Solzi Pilis este disponibila la dimensiunea de 21x40cm bucata, finisaj si culoare natural, si finisaj satinat cu, culorile rosu si antic.Avand o greutate de circa 2.7kg/buc, cu o latime de acoperire de aproximativ 19.1cm.
 • Tigla ceramica Tondach Solzi Gotic este disponibila la dimensiunea de 19x40cm bucata, finisaj si culoare natural. Avand o greutate circa 2.2kg/buc, cu o latime de acoperire de aproximativ 19.2cm.

solzi 764x400 1

Stilul OPTIM este tigla ceramica ce se integreaza usor in contextul zonei si este usor de instalat, pentru acest stil sunt recomandate urmatoarele modele:

 • Tigla ceramica Tondach Rumba este disponibila la dimesiunea de 30x50cm bucata, finisaj mat cu, culoarea teracota, si finisaj satinat cu, culorile rosu, maro, maro aramiu, antracit. Avand o greutate de aproximativ 3,7kg/buc, cu o latime de acoperire de aproximativ 23.8cm.
 • Tigla ceramica Tondach Twist este disponibila la dimensiunea de 30x50cm bucata, finisaj mat cu, culoarea retacota, si finisaj satinat cu, culorile: rosu, maro, maro aramiu, negru si antracit.Avand o greutate de aproximativ 3.7kg/buc si cu o latime de acoperire de aproximativ 25.5cm.

rumba 764x400 1

La randul lor finisajele ofera un aspect ingrijit si unic locuintei tale, pe langa protectia multipla a surafeteie tiglei ceramice prin stratul suplimentar ce ofera rezistenta conditiilor extreme de mediu.

Avantajele finisajelor:

 • rezistenta crescuta la conditiile meteorologice extreme;
 • rezistenta deosebita la inghet;
 • rezistenta la acizi si baze;
 • dar si la efectul nociv al razelor UV.

Sfat: Indiferent de tipul de invelitoare ales, iti recomandam sa colaborezi doar cu montatori profesionisti, deoarece montarea gresita a acoperisului poate deteriora intreaga locuinta in timp.

Echipa Vindem-ieftin.ro iti ofera consultanta tehnica cu privire la orice sistem de acoperis. Astfel tu vei economisi mai mult timp si vei achizitiona un acoperis de calitate la un pret mult mai avantajos decat in depozitele clasice!

Ai nevoie de un acoperis rezistent?  Trimite-ne dimensiunile necesare si te vom contacta pentru o oferta personalizata! 

Comanda ONLINE si primesti acasa produsele!

Trimite-ne necesarul tau!

Va invitam sa cititi mai multe articole interesante saptamanal aici

Block "block-footer-articole" not found