Casele modulare sunt construcții moderne rezultate din asamblarea diferitelor componente într-o fabrică și montate pe șantier. Așadar, vorbim despre un proces de construire industrializat. Sunt o soluție ideală pentru oamenii care nu sunt dispuși să se complice cu construcția unei case tradiționale și doresc o variantă mai ieftină.
Diferențe între casele modulare și tradiționale
Prima diferență se referă la durata procesului de construcție. Indiferent de dimensiune sau design, o casă modulară poate fi locuibilă într-un timp mult mai scurt decât una clasică. Izolația termică este integrată încă din procesul de fabricație, deci nu se realizează separat ca în cazul construcțiilor convenționale. Mai mult decât atât, prefabricatele pot avea preinstalate inclusiv sistemul de încălzire în pardoseală, rețeaua electrică și chiar panourile fotovoltaice.
O altă diferență a caselor modulare față de cele tradiționale o reprezintă posibilitatea instalării unor ferestre mari, cu deschideri ample, precum și uși culisante din sticlă care să acopere întreaga suprafață a unui perete.
Avantajele caselor modulare:
- proces rapid de construire;
- preț competitiv;
- standardizarea și studiul optimizat evită suprizele neplăcute din șantier sau depășirea bugetului alocat;
- fiecare casă este personalizată în funcție de nevoile și preferințele clientului;
- pot fi construite în orice anotimp;
- sunt rezistente la cutremure, vânt puternic și inundații;
- materialele folosite sunt (mai) prietenoase cu mediul înconjurător;
- se pot asambla pe orice fel de teren: drept, în pantă, etc.
Dezavantajele caselor modulare:
- flexibilitate mai redusă a componentelor prefabricate comparativ cu o locuință clasică;
- nu pot fi asamblate pe orice teren;
- dificil de construit pe un teren fără acces rutier bun;
- montajul prefabricatelor presupune închirierea unor utilaje cu gabarit mare;
Tipuri de case modulare
Case modulare din lemn sunt sustenabile, accesibile și rezistente la cutremure. O astfel de construcție are un impact minim asupra mediului. Un aspect de care trebuie să ții cont se referă la faptul că lemnul nu are proprietăți prea bune de izolare fonică.
Case modulare din beton dispun de pereți denși și eficienți din punct de vedere termic. Betonul este un material cu o durată de viață îndelungată, iar astfel de construcții pot rezista ani de zile cu mentenanță minimă. Trebuie să știți că dacă doriți să faceti modificări ulterioare care implică unul dintre peretii structurali, întreaga rezistenta si stabilitate a casei poate fi afectata.
Case modulare din oțel oferă numeroase avantaje, cum ar fi ductilitatea, conductibilitatea termică, rezistența și durabilitatea. Oțelul este un material mult mai rezistent la foc, dar are tendința de a rugini foarte ușor. Pentru a evita coroziunile prin reîmprospătarea periodică a vopselei.
Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc
➡️ Trimite lista acum
Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.
Cum se montează vata bazaltică: Ghidul complet pentru izolație eficientă
ian.
Dezavantajele caselor din panouri sandwich: Ce trebuie să știi înainte de a construi
ian.
Rolul Ancadramentelor Decorative în Arhitectura Modernă
ian.
Porți automate: Avantaje și dezavantaje
ian.
Pompele de căldură și impactul asupra mediului: Soluția verde pentru încălzire
ian.
Arhitectura arcadei : Cum să încorporezi arcadele în designul exterior al casei tale
ian.