04 Banner Articol Blog 1000x662 4

Casa din caramidă sau cu structură metalică. Tu ce alegi?

Alegerea materialului pentru structura unei case este o decizie semnificativă ce influențează nu doar costul și durata construcției, ci și siguranța, confortul și estetica locuinței pe termen lung. În timp ce tradiția ne îndreaptă adesea spre folosirea cărămizii, inovațiile tehnologice și tendințele arhitecturale moderne ne prezintă o alternativă tot mai populară: structura metalică.

Casa cu structură de cărămidă

Avantaje

 • durabilitate și longevitate: cărămida este recunoscută pentru rezistența sa deosebită în timp. Structurile de cărămidă pot rezista pentru sute de ani, cu puțină întreținere, păstrându-și valoarea și aspectul estetic.
 • rezistența la foc: cărămida are proprietăți excelente de rezistență la foc, oferind un nivel superior de siguranță pentru locuințe în comparație cu alte materiale de construcție.
 • izolare termică și fonică: cărămida oferă o izolare naturală, ajutând la menținerea unei temperaturi constante în interiorul casei, ceea ce poate duce la economii semnificative de energie. De asemenea, cărămida poate reduce zgomotul exterior, oferind un mediu mai liniștit.
 • întreținere redusă: casele de cărămidă necesită îngrijire și întreținere minimă comparativ cu casele construite din alte materiale. Cărămida nu necesită vopsire sau finisare regulată și este rezistentă la deteriorările cauzate de intemperii sau dăunători.
 • aspect estetic: Cărămida oferă un aspect clasic și atemporal, care poate fi adaptat la o varietate de stiluri arhitecturale. De asemenea, valorizează proprietatea, oferindu-i un caracter distinctiv și o apariție impresionantă.
 • eficiență energetică: Datorită capacității cărămizii de a stoca căldura, casele construite din acest material au o eficiență energetică îmbunătățită, răcindu-se mai lent în zilele călduroase și păstrând căldura în timpul iernii.
 • rezistența la elemente: Cărămida este extrem de rezistentă la condiții meteorologice adverse, cum ar fi furtunile, vânturile puternice sau grindina, protejând eficient structura casei.

casa cu structura portanta

Costuri

Construcția unei case din cărămidă poate fi costisitoare, implicând nu doar prețul materialului în sine, dar și manopera specializată. Cărămida este un material relativ scump, iar costurile pot crește în funcție de tipul și calitatea cărămizii alese. Pe lângă acestea, fundația unei case de cărămidă trebuie să fie robustă pentru a susține greutatea semnificativă, ceea ce poate adăuga costuri suplimentare.

Întreținere

Casele de cărămidă necesită relativ puțină întreținere. Cărămida este rezistentă la intemperii și nu necesită vopsire periodică. Totuși, mortarul dintre cărămizi poate necesita reparații sau înlocuiri după ani de expunere la elemente, ceea ce poate adăuga la costurile de întreținere pe termen lung.

Durata de construcție

Construcția unei case din cărămidă poate dura mai mult decât cea a unei case cu structură metalică. Acest lucru se datorează procesului de zidire, care este mai laborios și necesită mai mult timp pentru a se asigura că structura este solidă și corect realizată.

Provocări

Una dintre provocările majore în construcția unei case de cărămidă este asigurarea unei izolații adecvate, deoarece cărămida singură nu oferă o izolație termică suficientă. De asemenea, în zonele cu activitate seismică ridicată, cărămida nu oferă flexibilitatea structurală necesară pentru a absorbi mișcările fără a suferi daune.

Casa pe structură metalică

Avantaje

 • durabilitate și rezistență: structurile metalice sunt extrem de durabile și pot rezista la condiții meteorologice severe, inclusiv vânturi puternice, zăpadă grea și chiar cutremure, datorită flexibilității lor structurale.
 • rezistență la dăunători: oțelul nu este susceptibil la termită sau la alte infestări cu dăunători care pot afecta structurile din lemn, ceea ce reduce costurile și nevoia de întreținere pe termen lung.
 • rezistență la foc: structurile metalice au un punct de topire mult mai înalt decât lemnul, ceea ce le conferă o rezistență superioară în caz de incendiu, potențial salvând vieți și reducând daunele.
 • eficiență în construcție: componentele pentru structurile metalice sunt adesea prefabricate, ceea ce permite o asamblare rapidă și precisă pe șantier, reducând semnificativ durata construcției.
 • flexibilitate în design: structura metalică permite spații interioare mari, deschise, fără necesitatea de coloane intermediare, oferind arhitecților și designerilor o flexibilitate crescută în proiectare.
 • sustenabilitate: oțelul este un material reciclabil, ceea ce face structurile metalice o opțiune mai ecologică. De asemenea, construcția eficientă reduce risipa de materiale.
 • posibilitate de mndificare: extinderile ulterioare sunt mai ușor de realizat cu o structură metalică, deoarece elementele pot fi adăugate sau îndepărtate fără a compromite integritatea structurală.
 • eficiență energetică: când sunt izolate corespunzător, casele cu structură metalică pot oferi performanțe energetice excelente, menținând casa caldă iarna și rece vara.

constructie casa structura metalica

Costuri

Construcția cu structură metalică poate fi mai economică comparativ cu cea din cărămidă, mai ales datorită reducerii manoperei și timpului de construcție. Costurile inițiale pot fi mai scăzute, dar este important de notat că prețul oțelului poate fluctua pe piață. Costurile pot fi, de asemenea, influențate de complexitatea designului arhitectural și de necesitățile specifice de izolație.

Întreținere

Structurile metalice necesită o inspecție regulată pentru a depista semnele de coroziune, în special în medii umede sau sărate. Tratamentele anticorozive pot prelungi durata de viață a metalului, iar în cazul aparției ruginii, este necesară intervenția pentru reparare și prevenție.

Durata de construcție

Avantajul principal al construcțiilor metalice este rapiditatea asamblării. Elementele structurale sunt de obicei prefabricate, ceea ce reduce semnificativ durata de construcție. Acest lucru poate fi un avantaj major pentru proiectele cu un termen limită strâns.

Provocări

Una dintre provocările principale în construcția cu structură metalică este izolația termică, deoarece metalul conduce căldura, ceea ce poate duce la pierderi energetice dacă nu este izolat corespunzător. De asemenea, structurile metalice pot fi afectate de coroziune dacă nu sunt întreținute adecvat, iar expunerea la foc poate slăbi integritatea structurală a metalului.

Alegerea între o casă cu structură de cărămidă și una cu structură metalică depinde în mare măsură de preferințele personale, buget, și necesitățile specifice ale fiecărei familii. În timp ce casa de cărămidă oferă tradiție și robustețe, structura metalică vine cu flexibilitate și eficiență în construcție. Evaluând cu atenție avantajele și provocările fiecărei opțiuni, vă puteți asigura că alegerea făcută va fi cea care corespunde cel mai bine visului dumneavoastră de a avea un cămin perfect.

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret

Cere oferta

Cumperi totul dintr-un singur loc

Vezi categorii produse

Materiale
Structura Fundatie

Vezi preturi

Beton de Statie
la Cifa

Vezi preturi

Panouri Sandwich
Acoperis -Perete

Vezi preturi

Tevi Rectangulare
Patrate - Rotunde

Vezi preturi

Pavaje
Borduri

Vezi preturi

Sipca
Metalica

Vezi preturi

Sisteme Complete
Acoperisuri

Vezi preturi

Tabla Cutata
Tabla Ondulata

Vezi preturi

Experienta clientilor

Tamplarie PVC – Fereastra ADF

[izoleaza termic si fonic]

Canapea extensibila Erevan

[Descarcare si prezentare Canapea extensibila Erevan]

Scaune Scolare

Au ajuns scaunele in siguranta. Altadata o sa mai apelam la dvs. Companie de incredere
Client: Nicoleta, Liceu Arte Mehedinti

Teava Rectangulara

Marfa a fost ok, firma de incredere si recomandam la toata lumea sa cumpere de la firma vindem-ieftin.ro. Vom colabora in continuare, multumim!
Produs: Teava rectangulara

Toata casa

Am colaborat extraordinar de bine cu Depozitul Virtual
Produse pentru toata casa

Tamplarie PVC

[Descarcare Tamplarie PVC]