materiale de constructii zidarie vindem ieftin1 1

Top materiale construcții pentru o casă

Cât costă să construieşti o casă în 2022? Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun mulţi români. Înainte de a face acest pas, trebuie să te informezi foarte bine, deoarece vor exista cu siguranţă cheltuieli la care nu te-ai gândit.

În primul rând, trebuie să ştiţi că preţul construirii unei case variază foarte mult, pentru că fiecare proiect este unic. Depinde foarte mult de materialele folosite, de variaţia pieţei privind costurile materialelor de construcţie, dar şi cât de bine negociaţi cu echipa de constructori. De asemenea trebuie să aveți în vedere faptul că bugetul o să îl împărțiți în trei categorii: actele necesare construirii, materialele de construcţie şi manopera.

Achiziționarea materialelor de construcţii  reprezintă o etapă foarte importantă căreia trebuie să îi acorzi o atenție deosebită, în special meseriaşii care vor încerca să te fure. De aceea, este bine să ai un proiect complet, inclusiv cu necesarul de materiale de construcții. Nemaifiind nevoie să cauți din magazin în magazin materiale de construcții la preț bun, la noi le găsești pe toate. Poți cumpăra toate materialele de construcții dintr-un singur loc accesând www.vindem-ieftin.ro, acolo unde, vizualizezi produsele necesare construcției tale, ceri o ofertă de preț, iar noi îți răspundem în cel mai scurt timp, transportul fiind oriunde în țară de la producator direct la domiciliu.

Garduri și împrejmuiri

Dacă în trecut împrejmuirea proprietății nu era obligatorie, acum lucrurile s-au schimbat. Situația este similară și în ceea ce privește obținerea autorizației de construcție pentru gard. Dacă te pregătești să construiești un gard și vrei să stabilești tipul potrivit și rezistent pentru proprietatea ta, îți prezentăm câteva opțiuni ca să-ți fie mai ușor să alegi.

Gard din fier forjat

Gardurile din fier forjat sunt unele dintre cele mai spectaculoase tipuri. Pentru a construi un astfel de gard ai nevoie de materiale de calitate, precum paleți de BCA și elementele din fier forjat, adică stâlpi și panouri. Ar trebui să apelezi la un atelier specializat pentru prelucrarea elementelor din fier, mai ales dacă vrei anumite forme și dimensiuni .

Gardurile din tablă cutată

Gardurile din tablă cutată sunt foarte sigure, acestea sunt extrem de dificil să fie deteriorate de răuvoitori și împiedică curioșii să vadă ce ai în curtea casei tale. Mai mult, acesta rămâne solid și rezistent, chiar și în fața celor mai puternice intemperii.

 

Picture3

Garduri din lemn compozit

Lemnul compozit este cea mai eficientă variantă de înlocuire a lemnului adevărat, iar denumirea sub care mai este cunoscut acesta este WPC. Avantajul major pe care îl oferă lemnul compozit este acela că nu putrezește, rezistă foarte bine la solicitări mecanice și la intemperii. De asemenea, gradul de deteriorare este mult mai mic față de oricare alte tipuri de materiale de construcții folosite pentru împrejmuiri.

Garduri metalice

Gardurile metalice sunt realizate, în general, din oțel galvanizat, iar acest lucru sporește rezistența structurii. Gardurile metalice sunt estetice și durabile, însă necesită tratamente anticorozive pentru protecție împotriva ruginirii

Garduri din beton

Betonul este fără doar și poate unul dintre cele mai rezistente materiale, așa că se pretează foarte bine și pentru realizarea împrejmuirilor. O altă caracteristică a betonului este aceea că nu permite vizibilitatea.

Garduri gabioane

Gardurile de gabioane au avantajul de a fi foarte rezistente în timp și estetice. Amenajările de acest tip presupun folosirea unor cadre metalice, realizate din sârmă, în care este introdusă spărtura de piatră.

Fiecare tip de gard aduce beneficii la nivelul amenajărilor proprietăților, motiv pentru care este nevoie să alegi acel tip de produs care te poate ajuta să obții exact ceea ce dorești  vizual, estetic și funcțional.

Top materiale fundație

Fundația casei reprezintă baza întregii structuri. În practică se folosesc diferite metode de realizare a fundației în funcție de tipul constructiv al casei. O zidărie din bolțari de beton reprezintă o construcție clasică prin care se vor ridica pereți exteriori și/sau interiori.

Bolțarii sunt elemente prefabricate, cu volum și proprietăți de rezistență, având caracteristici ce permit îmbinarea. Pot fi împărțiți în două categorii:

  1. Bolțari pentru zidit – folosiți exclusiv pentru ridicarea zidurilor;
  2. Bolțari pentru fundație – utilizați pentru construirea unei fundații.

În cazul folosirii de bolțari pentru fundație, golurile pieselor montate vor fi umplute cu beton monolit și fier-beton în zona stâlpilor de susținere. Dacă zidăria executată cu bolțari face parte dintr-o construcție ce pretinde un nivel ridicat de rezistență structurală, este necesar ca proiectul să includă o fundație și stâlpi de susținere realizate din beton armat. Durabilitatea oricărei construcții este un factor important, drept urmare construirea cu bolțari pentru pereți bolțari beton și/sau fundație, trebuie susținută cu un plan de rezistență bine întocmit. Pentru a vă încadra în această cerință, apelați la un partener profesionist și agreați folosirea materialului potrivit proiectului.

Pietriș și umplutură fundație

Ultima etapă în realizarea fundației este turnarea așa-numitei plăci la nivel zero (sau cota 0,00). Această porțiune nu se realizează direct din beton, ci din mai multe straturi de materiale. Acum vei da o utilizare și mormanelor de pământ pe care le-ai excavat atunci când ai săpat șanțurile fundației. Umple golurile rămase după decofrarea elevației cu straturi după straturi de pământ. Peste straturile de pământ va mai trebui să torni un strat de pietriș gros de aproximativ 10 centimetri. Acest strat este acoperit apoi cu o membrană cu crampoane cu rol hidroizolant,dar și cu plăci de polistiren extrudat groase de 5 centimetri, al căror rol este termoizolarea.

Peste toate aceste straturi se așază o plasă sudată, legată de centură elevației. Este important să existe o distanță între plasa și stratul de polistiren, astfel încât betonul care va fi turnat peste plasă să ajungă și sub ea. După turnarea betonului, placa trebuie udată în mod constant pentru a evita apariția fisurilor în timpul uscării.

Construcție și zidărie

BCA-ul și cărămida sunt cele mai întâlnite materiale de construcție când vine vorba despreconstrucții în general. Mai jos îți vom prezenta principalele avantaje și dezavantaje ale celor două materiale de construcții.

Avantajele BCA-ului:

– este ușor de manevrat datorită greutății sale reduse;

– asigură un confort termic sporit;

– se folosește atât pentru pereții exteriori, dar și pentru pereții de compartimentare;

– este rezistent la umezeală și foc;

– este rezistent împotriva mucegaiului.

Dezavantajele BCA-ului:

– nu are capacitate mare de izolare;

– nu este bun pentru zonele cu o umiditate crescută sau în zonele cu precipitații abundente.

BCA 600x400 1

Avantaje Cărămidă:

– este ignifugă;

– este un bun izolant (vara ține răcoare și iarna nu permite căldurii să se disperseze în afara locuinței);

– se întreține ușor;

– este extrem de rezistentă, ceea ce conferă rezistență și siguranță clădirilor.

Dezavantaje Cărămidă:

– costuri mai ridicate.

Acoperiș

Cu siguranță, înante să te apuci să îți construiești casa sau când îți planifici schimbarea învelitorii vechi, ai trecut prin provocarea alegerii sistemului de învelitoare pe care il vei folosi pentru construcția acoperișului.

Țigla metalică sau Țigla ceramică? 

Avantaje țigla metalică

– preț mic;

– greutate redusă;

– estetică placută și gamă largă de culori;

– durata de viață – medie de 20-30 de ani /de peste 50 de ani ;

– montaj ușor și rapid:

– costuri reduse cu întreținerea;

– 100% recliclabil.

 Dezavantaje țiglă metalică:

– termorezistență scăzută – Vara tabla poate atinge temperaturi de până la 80O C. Acest fapt va duce la scăderea confortului din mansarda și va crește cheltuielile cu răcirea încăperilor cu până la 25%;

– ventilare slabă: va crește cantitatea de condens de sub țigla metalică, ceea ce va duce la diminuarea duratei de viață a întregului acoperiș;

– țigla metalică se decolorează și nu mai are proprietățile estetice inițiale după o anumită perioadă de timp.

tigla ceramica portugheza siceram 533x400 1

 

Avantaje țiglă ceramică:

– este produsul care acea cea mai mare durată de viață, 80-100 de ani, iar anumite țigle ceramice pot avea o durată de viață de peste 100 de ani;

– este termorezistentă ;

– nu se decolorează;

– se ventilează;

– are un aspect plăcut.

Dezavantaje țiglă ceramică:

– greutate mare;

– montaj mai dificil;

– costuri mai mari (aproximativ duble față de țigla metalică).

Uși și ferestre

Ferestrele și ușile ADF reprezintă soluția optimă care oferă o notă de eleganță aparte, confort termic, protecție fonică, securitate și durabilitate în timp. Sunt alegerea perfectă prin îmbinarea valorii scăzute a investiției și a beneficiilor oferite de un sistem complet de tâmplărie PVC și geam termoizolant. În producția acestor pachete de geam termiozolant este utilizat distanțier termic SWISSPACER Ultimate, cel mai performant distanțier termic din lume (denumit și „warm edge” sau distanțier cald).

Instalații termice, sanitare și electrice  

Confortul casei se află în directă legătură cu centrala termică aleasă, iar pentru a lua cea mai bună decizie trebuie să iei în considerare factori precum spațiul, numărul de persoane ce vor beneficia de apa caldă menajeră, numărul camerelor, dar și gradul de izolare al locuințe.

Iată care sunt cele mai importante tipuri de centrale termice din acest punct de vedere: centrala termică pe gaz, centrala termică pe lemne, centrala termică pe GPL, centrala termică electrică.

Instalația sanitară a unei locuințe reprezintă totalitatea conductelor și țevilor dintr-o locuință, circuitele de apă și modalitățile de încălzire și canalizare.

  1. Obiectele sanitare – optați pentru o cadă suficient de adâncă și cu o lungime satisfăcătoare și alegeți o chiuvetă cu picior de susținere sau integrată într-un corp de mobilier pentru a preveni desprinderea acesteia de pe perete; mizează și pe un vas WC ale cărui piese sunt rezistente și de calitate.
  2. Sistemul de canalizare – țineți cont de debitul maxim al apei însumate atât din baie, cât și din bucătărie, dar și de faptul că materialul din care sunt fabricate elementele de scurgeri și canalizare trebuie să fie unul rezistent.
  3. Conductele si fitingurile aferente instalației sanitare .

Finisaje și amenajări exterioare

Tencuiala decorativă de exterior este materialul cel mai des folosit pentru finisajele fațadelor, întrucât prezintă numeroase avantaje. Pe lângă posibilitatea de a oferi caselor diferite tipuri de design, tencuiala decorativă de exterior protejează pereții de intemperii și de acțiunea razelor solare. O tencuială bună nu permite infiltrarea umezelii, contribuie la izolarea termică a locuinței și protejează pereții de igrasie, mucegai și de acțiunea altor microorganisme. Sunt disponibile în mai multe variante și se aplică ușor pe suprafața peretelui, care trebuie să fie bine șlefuită și curățată.

adv cover 764x400 1

Finisaje și amenajări interioare

Piatra naturală se folosește de câteva secole în amenajările interioare și este apreciată deopotrivă pentru calitățile sale estetice și pentru longevitatea sa. Folosită atât pentru placările interioare cât și pentru cele exterioare, poate fi găsită în varietăți care să se potrivească oricărui stil de amenajare. Avantajele elementelor naturale sunt numeroase si incontestabile, iar posibilitatile utilizarii pietrei naturale in amenajari sunt, de asemenea, multiple.

Piatra naturală impresionează, mai ales dacă este polisată, atunci când este bine luminată. Optează pentru folosirea ei în încăperile unde lumina naturală abundă și folosește-te de corpurile de iluminat pentru a putea să o pui în valoare tot timpul.

Exemplu de calcul materiale de construcții

Să ne imaginăm că vrei să construiești o casă compusă din 4 camere cu o suprafață totală de 100 mp, doar parter. Date tehnice:

Suprafață = 100 mp

Lungime = 10 m

Lățime = 10 m

Înălțime pereți = 2,50 m

Fundație = 50 cm în interior, 50 cm în exterior

În urma discuției cu un constructor am determinat următoarele cantități de materiale de construcții pentru casa de mai sus pentru a ajunge în etapa „la roșu”. Consultanții de la Vindem-Ieftin.ro au oferit cele mai bune prețuri la materialele necesare. Costul total se regăsește în tabelul de mai jos.

 

Nr crtMateriale de construcțiiCantitatePreț Vindem-Ieftin.roTotal
1Beton C16/ 20 B250 S222 mc240,52 lei/ mc5291,4 lei
2Cărămidă Porotherm 20 N+F140 mc14,43 lei/ buc57,720 lei
3Plasă sudată Ø4x100x100x2000x600014 buc114,61 lei/ buc1604,54 lei
4Fier beton Ø12 BST 5001300 kg3,2 lei/ kg4160 lei
68,775.94

Am fost cu aceeași listă de materiale de construcții prin depozite și supermarketuri, iar diferențele de preț sunt mai mult decât semnificative. Priviți tabelul de mai jos:

 

Nr crtMateriale de construcțiiCantitatePreț DepozitTotal
1Beton C16/ 20 B250 S222 mc390 lei/ mc8580 lei
2Cărămidă Porotherm 20 N+F140 mc16,47 lei/ buc65 880 lei
3Plasă sudată Ø4x100x100x2000x600014 buc133 lei/ buc1862 lei
4Fier beton Ø12 BST 5001300 kg5,23  lei/ kg6799 lei
83 121

Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro m-a ajutat să economisesc 14 365 de lei, bani cu care voi putea să acopăr o parte din costul materialelor pentru următoarea etapă de construcție.