Acoperișul este acea componentă care îți protejează locuința de soare, vânt, ploi, infiltrații sau grindină. Prezintă un grad de expunere extrem de ridicat, iar specialiștii recomandă să nu faceți rabat de calitate atunci când alegeți acoperișul.
Acoperișul oferă protecției casei, iar tu, la rândul tău, este vital să-i oferi protecție. Întreținerea trebuie să fie un proces constant pentru a preveni și evita defecțiunile majore care pot genera costuri suplimentare. Iată câțiva pași de urmat pentru întreținerea acoperișului.
Burlanele și streșinile nu se curăță singure
Oricât de frumos ar părea, cele 2 componente ale acoperișului nu se vor curăța singure niciodată. Este important sa fie mereu desfundate, mai ales ca pe jgheaburi se adună frecvent frunze sau alte deșeuri care vor bloca calea de evacuare a apei pluviale. În plus, frunzele vor intra în procesul natural de descompunere, iar acest lucru va conduce, în timp, la degradarea elementelor acoperișului casei tale.
„O creangă” cu două tăișuri
Copacii din jurul casei sunt vitali pentru umbra de care ne bucurăm în timpul verii. Aceștia necesită atenție și grijă. De aceea este necesar să le tăiați crengile care sunt prea lungi și ating acoperișul. În caz contrar ele se pot dezvolta necontrolat și pot afecta integritatea acoperișului. De asemenea, în caz de furtună crengile se pot rupe și pot pica pe acoperiș.
Ventilarea și izolarea mansardei
Variațiile de temperatură pot afecta structura de susținere a acoperișului. O soluție ideală este vata minerală care va împiedica căldura din mansardă să ajungă în acoperiș. În zilele toride de vară, efectul va fi invers deoarece mansarda și casa vor fi protejate de soare și vor beneficia de răcoare.
„Iarna-i grea, omătui-i mare”
Nu aștepta să vină primăvara ca să se topească zăpada și gheața de pe acoperiș. Zăpada creează o presiune pe acoperiș, iar acesta va ceda. Prin urmare poți curăța zăpada cu o lopată sau poți apela la o instalație cu fire speciale care se montează pe acoperiș. Apa rezultată din topirea zăpezii va fi direcționată către sistemul de scurgere.
Toți ne dorim o durată de viață cât mai mare a acoperișului, însă este necesar să contribuim și noi cu grijă și atenție.
Mult succes!
P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.
Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”
#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.
Cum alegi pavajul ideal pentru curte
ian.
Cum se montează șindrila bituminoasă: Ghid complet pentru un acoperiș rezistent și estetic
ian.
Cum se montează vata bazaltică: Ghidul complet pentru izolație eficientă
ian.
Dezavantajele caselor din panouri sandwich: Ce trebuie să știi înainte de a construi
ian.
Rolul Ancadramentelor Decorative în Arhitectura Modernă
ian.
Porți automate: Avantaje și dezavantaje
ian.