52 ric 2f wci

Teren cu Surprize – Realitatea în Construcții #52

Că tot am vorbit de terenuri, vreau să vă mai dau un sfat. E posibil să îți cumperi un teren pe care nu poți construi. Te-ai gândit la asta vreodată?

Ei bine, sunt situații când pe sub terenul respectiv poate să treacă o conductă și tu să nu știi. Sunt situații când un vecin are o construcție care îți umbrește toată casa pe care tu intenționezi să o faci sau trece o parte din rețeaua electrică pe o latură din terenul tău și nu poți să primești autorizație pe zona respectivă și va trebui să te retragi mai într-o parte sau în spatele curții. Ideea este că de cele mai multe ori pot fi situații neclare.

Nu toată lumea e bine intenționată atunci când vinde și pot vinde terenuri dezbătute, pot vinde fracții din anumite proprietăți și pot fi impedimente la care tu nu te-ai așteptat. Dar lipsa experienței te poate necăji când toate aceste lucruri îți pot da planurile peste cap. Un sfat general pe care ar trebui cu toții să îl avem îl primim de la arhitect. Atunci când vrem să cumpărăm un teren să cerem un certificat de urbanism și să vedem concret ce este acolo și ce piedici avem sau ce libertate avem să ne jucăm cu proiectul când afli realitatea.

Așadar cere sfaturi înainte și nu cumpărați un teren până nu vedeți concret actele de la primărie și ce autorizații aveți nevoie ca să puteți construi exact ceea ce doriți pe acel teren.

Succes!