no1 freshome com

Tencuiala decorativa pentru fatada

Sunteti la etapa de a realiza fatada casei. Este un punct important in terminarea casei, de aceea este bine sa va interesati din timp ce materiale aveti nevoie si de unde le procurati la cele mai mici preturi-materiale-de-constructii-online.

Inainte de a alege culoarea si aspectul pe care il veti da casei dumneavoastra, indicat este sa izolati peretii cu polistiren.

Pentru o izolare perfecta aveti nevoie de:

 – polistiren EPS 80 cu grosime de 10 mm

 – adeziv masa spaclu + lipire (recomandare: Thermouniversal, P39 Weber, Adeplast, Mesterica – Lipesc tot)

 – plasa fibra

 – dibluri (ciuperci)

 – tinci

main_news_photo

Pasii care trebuie urmati:

Curatati zona pe care se va lipi polistirenul. Trebuie sa fie complet lipsita de praf, impuritati, uleiuri sau grasimi. Se verifica de crapaturi sau alte imperfectiuni si se repara pentru o buna lipire. Se poate amorsa suprafata pentru o mai buna aderenta.

Pregatiti materialul necesar lipirii polistirenului. In cazul in care aveti un suport cu denivelari veti folosi adeziv special pentru termisistem, deoarece acesta permite indreptarea zidului.

Lipirea placilor de polistiren. Odata pregatit materialul acesta se aplica direct pe placa, apoi placa se lipeste pe zid. Este indicat ca adezivul sa acopere circa 30-40% din placa pentru o fixare mai buna. Lipirea placilor se va face pe toata suprafata izolatiei peretelui fara a lasa goluri (gen burlane de scurgere, cabluri etc) pentru a evita fenomenul numit “punte termicasi care va face ca izolatia dumneavoastra sa fie aproape inutila.

Dupa ce ati terminat placarea cu polistiren,asigurati-l cu circa 6 dibluri pe placa, apoi veti monta coltarele din aluminiu cu plasa. Plasa se va taia cu un cutter pe masura dorita, apoi se va intinde peste placa de polistiren cu ajutorul adezivului ales.

Asteptati sa se usuce termosistemul pentru a putea da cu tencuiala decorativa.

Cum se alege tencuiala decorativa?

Tencuiala decorativa este ca o haine pentru casa noastra. Si pentru ca nu este chiar economica, ar fi bine sa va ganditi din timp ce alegeti. O tencuiala decorativa de calitate trebuie sa fie o bariera pentru factorii externi ce pot afecta structura unei cladiri, permitand insa peretilor sa respire prin migrarea vaporilor de apa dinspre interior spre exterior.

Tipuri de tencuiala decorativa

Tencuiala decorativa minerala este un amestec de ciment alb, var, pigmenti, adaosuri minerale si rasini sintetice.

Ex: Weber, Caparol, Apla, Ceresit , Nanopor

Tencuiala decorativa siliconica are la baza rasini siliconice, combinate cu diverse ingrediente minerale, pigmenti, etc.

Ex: Weber, Caparol, Apla, Ceresit 

Tencuiala decorativa silicatica obtinuta din silicat de potasiu in amestec cu pigmenti anorganici, ingrediente minerale, etc.

Ex: Weber, Caparol, Apla, Ceresit 

 

Tencuiala decorativa acrilica obtinuta din rasini acrilice in combinatie cu pigmenti si ingrediente minerale.

Ex: Weber, Caparol, Apla, Ceresit 

 

Tipuri de granulatie:

Tencuiala fina – de granulatie mica (intre 0,5 si 1,5 mm)

Tencuiala bob de orez – granulatie medie (intre 1,5 si 2 mm)

Tencuiala scoarta de copac – granulatie mare (peste 2 mm)

Daca ati ales producatorul si tipul de granulatie, nu mai trebuie decat sa va hotarati asupra culorii. Cereti vanzatorului paletarul de culori a tencuielii si alegeti impreuna cu el culoarea cea mai potrivita pentru casa dumneavoastra.

Sfat: Culorile puternice sunt mai putin rezistente la razele UV.

[cms-block id=”17841″ title=”Contacteaza-ne Articole block”]

Va uram spor la construit!

Block "block-footer-articole" not found