50 ric rfwi

Proiect fără consultanță – Realitatea în Construcții #50

Proiect fără consultanță – Realitatea în Construcții #50

O greșeală pe care o fac unii dintre noi este că achiziționează de pe internet un proiect fără să consulte un arhitect, doar pentru că le place foarte tare randarea casei. De cele mai multe ori adaptezi și ți se potrivește, dar sunt situații când acel proiect nu se potrivește zonei. Nu poți să-l implementezi din cauza certificatului de urbanism.

Bineînțeles că în România încă se mai poate, dar va veni și la noi curentul european și anumite cartiere vor trebui să arate la fel. Acesta este motivul pentru care trebuie să gândiți din timp un proiect adaptat zonei unde doriți să construiți. Să nu construim țuguiat, să nu construim 3 etaje în loc de 2 câte sunt maxim în acel cartier. Trebuie să avem un aspect comun cu celelalte case din zonă, astfel încât să fie o unitate și un tot în acel cartier. Ați văzut probabil că sunt anumite cartiere cu case care mai de care mai opulente, mai mari, mai cu briz brizuri știți ce spun.

Așadar înainte să cumpărați un proiect de pe internet, consultați un specialist, un arhitect. Cereți un certificat de urbanism de la primaria de care aparțineți pentru a avea o claritate mai mare și o viziune aspra casei pe care o doriți pe terenul dumneavoastră.

Succes în alegerea proiectului.