65

Ultra Race Romania si Vindem-Ieftin.ro – Doua curse cu acelasi invingator!

,,155 de mile de CURAJ si NEBUNIE putin mai multa ?,,

Ultra Race Romania Partea 1

 

CAUZA:

Fiecare copil trebuie auzit

 

 

logo autism

 

Stim ca alergarea a 250 km in autonomie este o provocare grea. De asemenea, suntem constienti de cat de important este darul de a da inapoi comunitatii. Deci, am colaborat cu Autism Voice transformand kilometrii pe care ii parcurgeti in ore de terapie pentru copiii autisti de care se ocupa ONG-ul.

 

Suntem responsabili pentru destinele copiilor si pentru ca vocea lor sa fie auzita si inteleasa!

O cursa de 250 km are o linie de sosire. Cursa unui copil autist nu se termina niciodata. Participarea la Ultra Race Romania va ofera posibilitatea, dincolo de realizarea personala, de a contribui la cursa copiilor impreuna cu ei insisi, deoarece o parte din taxa dvs. de inscriere va fi destinata acestui scop specific.

1 599x400 1

2 600x400 1

3 588x400 1

logo autism

Ce spun organizatorii:

Cand ne-am gandit pentru prima data la infiintarea Ultra Race Romania ne-am intrebat ce trebuie sa alergi cu adevarat 250 km (155 mile) intr-o parte indepartata a lumii, in autonomie? Curaj? Un pic de nebunie? Nepasare? Si cum sunt oamenii care se angajeaza de obicei in astfel de aventuri? Ce ii determina sa ajunga la linia de sosire?

Credem cu tarie ca oamenii sunt cei care fac aceste evenimente memorabile, intrucat isi scriu propria legenda pe parcursul celor 250 de kilometri. Asadar, suntem curiosi sa aflam mai multe despre cei care aleg sa vina la Ultra Race Romania.

 

 

Pregateste-te sa-i cunosti pe cei care au pus bazele!

Michael Mueller

Suferinta face parte din experienta si tratarea cu minimele ajuta la concentrarea asupra a ceea ce puteti controla si a ceea ce trebuie sa se intample in continuare. Apoi, faceti ce trebuie sa faceti pentru a trece la pasul urmator. Stiind ca ati fost in situatii mai grave va ajuta, de asemenea.

 

Kristine Self

Sunt atat de multe lucruri pe care le iubesc la cursa cu mai multe etape. Imi place provocarea de a ma impinge fizic; Imi place sa vad si sa explorez locuri noi – dar sa vad partile autentice ale tarilor – partile pe care de multe ori turistii nu ajung sa le vada sau sa le experimenteze

 

Regina Parr

Nu intentionez sa ma opresc odata ce am inceput. Tinand cont de motivul meu pentru a impinge este ca sunt in viata. Durerea va fi o amintire dulce amara ca sunt aici sa o simt si sa ma bucur de acest moment. Aceasta calatorie pentru mine este o sarbatoare a vietii.

 

Laurent Untereiner

Cautam mereu unde imi erau limitele. Acum nu mai sunt in acea cautare. In schimb, prefer sa aleg obiectivele care imi aduc placere si distractie: o cursa draguta intr-un loc dragut cu oameni draguti, aceasta este abordarea mea acum.

 

Davide Vitali

Este important sa recunoasteti cand va depaseste puterea, sa ascultati semnalele corpului si sa invatati ceva din el. Si apoi priveste spre obiective mai inalte.

 

James Willis

„Am ajuns sa alerg destul de tarziu. Eram un copil sportiv, dar Rugby-ul a fost prima mea iubire si singura alergare pe care am facut-o a fost in timp ce ma antrenam pentru alte sporturi. ”

 

Derek Stewart

“Ar trebui sa va asteptati sa aveti durere – acesta este un ultra si este firesc sa simtiti durerea, asa ca atunci cand vine, recunoasteti-o in cap si tratati-o.”

 

Irina Ursachi

„Pur si simplu alerg impotriva mea si spre mine. Si asta este viata mea: cu fata in jos temerile mele, traindu-mi visele si realizand ca sunt mai capabil decat mi-as fi putut imagina vreodata ”.

 

Menna Evans

„Pozitivitatea este absolut cheie. Daca permiteti sa se strecoare o uncie de negativitate, aceasta se poate transforma intr-o problema mult mai mare si va poate afecta performanta. Nu va veti aminti durerea in mod necesar, dar va veti aminti de oamenii pe care i-ati intalnit, de privelistile pe care le-ati vazut si de experienta pe care ati castigat-o.”

 

Edward Chapman

„Cursele pot fi dure din tot felul de motive. Uneori ceea ce a fost cel mai greu devine putin mai usor. Corpul tau se va gandi la o multime de motive pentru care este bine sa renunti. Sunt norocos pentru ca am o istorie de depasire a momentelor dificile, asa ca stiu ca pot trece prin ele. ”

 

Huw Williams

„Este foarte mult modul in care ti-ai aranjat mintea. Doctorul meu a spus ca tumorile mele sunt alaturi de mine de peste 10 ani, ceea ce inseamna ca intreaga mea cariera de alergator am fost probabil mai obosita, lovind zidurile mai greu si recuperandu-ma mai lent decat toata lumea.
Am vazut asta ca normal, totusi si asta se datoreaza continutului si caracterului dialogului tau interior ”.

5 600x400 1

 

CINE SUNT EI, CEI DIN 2021?

 

 

6 382x400 1

 

POVESTI  DIN  VIITOR ?

Toate legendele din folclorul romanesc vorbesc despre eroul, care are de obicei un partener bun, cu care, pe parcurs, depaseste toate provocarile. Unele raman povesti, altele creaza o lume de poveste in prezent si pentru viitor.

 Anul acesta un eveniment de mare anvergura cunoscut in exterior, dar care aduce Romania pe harta oamenilor curajosi care au inteles ca viata te provoaca la ,,A FI ,, si insasi provocarea este un mod de viata.

Ultra Race Romania ne este adusa de doi prieteni ultra-alergatori care au participat la curse autosuficiente in mai multe etape din intreaga lume in ultimii ani. Raspunsul afirmativ la  un ultra de mai multe zile intr-un colt indepartat al Pamantului este una dintre cele mai mari experiente pe care cineva le poate face.

 

Sentimentul de realizare pe care il simti dupa trecerea liniei de sosire a fiecarei etape, povestile bune care trebuie spuse intre colegii concurenti in fiecare seara de focul de tabara, fac ca un astfel de eveniment sa fie cu adevarat unic.

 Calatoria fiecarui concurent pana la linia de sosire ar putea fi una personala, fiecare luptandu-se cu demonii lui, dar ceea ce ramane la sfarsitul acesteia este o experienta de o viata si, mai ales, adevarate prietenii.

Formatul cursei este alergarea / mersul pe jos / taraitul 250 km in 6 etape (7 zile) intr-o parte a Romaniei cu peisaje verzi frumoase, unde legendele trecutului sunt inca un mod de a trai si amestecul de istorie, cultura si frumusetea naturii il face sa fie o necesitate pe lista  unui alergator.

 

Cand ne-am gandit prima data la aceasta cursa, ne-am promis sa aducem concurentii intr-o parte a Romaniei in care „legendele se intalnesc”, astfel incat acestia sa aiba ocazia sa alerge intr-un peisaj frumos legendar si sa aiba calatoria vietii.

Fiecare etapa este conceputa in asa fel incat transporta instantaneu alergatorii in locuri pline de povesti care abia asteapta sa fie descoperite.

 

Traseul aduce cu sine locuri fascinante si incarcate energetic de o frumusete rapitoare , la propriu si la figurat

 

1.Unul dintre lacurile glaciare din Muntii Carpati, Lacul Eagles este cunoscut cu acest nume, deoarece acesta este locul in care vulturii vin primavara sa bea apa miraculoasa pentru a intineri. Aici, regii inaltimilor cu aripi intinse deasupra acestei oglinzi fermecate, isi invata puii sa zboare. Dar aceasta nu este singura poveste despre acest loc, numit si Lacul fara fund.

Numele „Lacul fara fund” se datoreaza legendei ca un cioban, obosit de viata pe care a avut-o, si-a parasit turma de oi, a aruncat liliacul in apa lacului si a plecat. Dupa un an de pelerinaje, isi gaseste liliacul in apele Dunarii, la sute de kilometri departare si consumat de dorul dupa oile si locurile natale, se intoarce acasa. Nu se stie cum ar putea fi gasit liliacul in Dunare, dar povestitorii cred ca acest lac nu are fund si are niste cai misterioase direct in Dunare.

Exista si alte povesti despre acest lac. Se spune ca „oamenii au construit un drum sub lac in timpul celui de-al doilea razboi mondial pentru a induce in eroare armata germana, iar tancurile care au intrat pe acel drum au fost vazute din nou, doar s-a scufundat si nu a mai revenit la suprafata”.

Asadar, tineti ochii pe drum si nu lasati ca fantomele din trecut sa va vaneze si sa va trageti in adancuri.

 

2.In muntii Podu Calului, din raul Casoca, se descopera Cascada Pruncea, cunoscuta si sub numele de cascada Casoca, un dar special al naturii, care se remarca prin frumusetea apei care loveste stancile si salbaticia locului . Dar, arunca o privire mai atenta! Aici s-a nascut o legenda foarte veche. Cascada ascunde in zidurile sale mari mistere, unele vechi ca vremea. Se spune ca a fost folosit ca ascunzatoare de haiducii lui Tudor Vladimirescu, prin 1821-1827. In caz ca va intrebati, Tudor a fost un erou revolutionar roman, liderul rascoalei muntene.

Negoita Gheorghelas, echivalentul romanesc al lui Robin Hood din Muntii Buzaului, a luptat cot la cot cu Tudor Vladimirescu, iar dupa moartea sa, a luat stanga in padure alaturi de alti 12 tovarasi de arma.

A luat de la bogati si a dat celor saraci, jefuind pe stapani. Conform legendei, intreaga avere a fost ascunsa in pestera de la Cascada Casoca, unde a fost impartasita cu tovarasii sai si oamenii saraci din zona. Unii oameni din sat cred ca ar putea fi inca acolo. Si tindem sa le credem!

 

3. A fost odata un batran rege care locuia pe Valea Chiojdu. In acele vremuri linistite cand pacea si linistea stapaneau, toate creaturile vii traiau in armonie si nu era nimic care sa strica acest lucru. Imparatul avea un suflet atat de bun incat nu a putut sa raneasca nici o insecta. Avea o fiica pe care o crescuse singura, pentru ca imparateasa murise la nasterea fetei. Legenda spune ca daruirea si dragostea lui au fost tocmai cadoul cu care a crescut fata, asa ca avea un suflet atat de tandru. Printesa se numea Lera si era o astfel de frumusete, cu bucle blonde si rasete fericite, ochi albastri ca cerul si o inima blanda.

Petrecea toata ziua in gradina cu prietenii ei: iepuri, caprioare, veverite si toti ceilalti locuitori ai padurii. Au calatorit toata ziua cu ea pe pajistile insorite, in timp ce Lera s-a bucurat de fiecare moment.

Intr-o zi, in plimbarile sale obisnuite prin padure, a aparut brusc un tanar chipes, care a lasat-o miscata de uimire. Baiatul se numea Catun si locuia intr-un sat din aval.

7 552x400 1

In acea zi, Catun pierduse niste oi si plecase in cautarea lor. Cand a vazut-o pe fata, aproape ca se bucura de pierderea animalelor, pentru ca avea sansa sa o cunoasca pe Lera.

Catun si printesa nu s-au despartit din acea zi. Au schimbat intotdeauna locul de intalnire, astfel incat nimeni sa nu afle despre relatia lor. Numai creaturile naturii au fost martorii iubirii lor. Lera se temea ca imparatul nu va accepta ideea ca fiica lui iubita se va indragosti si il va parasi.

Dar asta nu era singura lor preocupare! In padure traia un cioban necinstit, Colanu, care se razbuna pe toti fara niciun motiv. A aparut cand te asteptai mai putin, a dat foc cuiburilor pasarilor, a ars pajistile doar ca sa le faca rau. Era cunoscut pentru raul sau nenatural, iar oamenii se tineau departe de el.

 

Cu toate acestea, Lera a atras atentia lui Colanu si el a decis sa o pastreze pentru el, chiar daca pentru aceasta a trebuit sa scape definitiv de Catun. Colanu a decis sa-l otraveasca, dar stia ca era mai puternic decat el, asa ca trebuia sa-l pacaleasca. A otravit izvorul si cand Catun a baut apa, a cazut in bratele iubitei sale Lera.

Fata a plans dupa ajutor, dar nu era nimeni care sa o auda si dragostea ei, Catun a ramas rece pentru totdeauna.

Oamenii au numit acel loc Catun, in memoria baiatului. Exista, de asemenea, un semineu al satului cu acelasi nume.

Lera s-a retras intr-un loc de pe o piatra pentru a plange cu lacrimi amare. Colanu, care o urmarea, a incercat sa o prinda, dar printesa a decis sa se arunce de pe stanca.

Acel loc a devenit Piatra Lerei , iar paraul care s-a format din lacrimile fetei fetei, se numeste astazi Paraul Lerei . Colanu a fost blestemat de Lera inainte ca ea sa se arunce din piatra in singuratate, iar el a fost transformat intr-o stanca solitara, lasata in vant si ploaie, care inca nu se gaseste acum singura pe deal.

Traseul continua cu : Tara Luanei si Poarta lui Dumnezeu

4.   Cu mult timp in urma, in vremuri in care nici macar stramosii nu isi amintesc, aici, in Muntii Buzaului, traia un rege batran si intelept, Luana, ale carui orase ajungeau la cer. Era atat de maret si divin incat zeii puternici au decis sa-l ascunda in nori.

 Aparatorii cetatii erau luptatori curajosi, care luptau doar pentru dreptate si nu se temeau niciodata de moarte. Desi erau dusmani care doreau castelul Luanei, regele lor avea puteri miraculoase si vindeca ranile soldatilor cu apele fermecate ale Vaii Izvoarelor.

Multa vreme, oamenii din aceasta tara au trait fericiti, pana cand dusmanii au venit in carele de foc si au daramat dezastrul pe Pamant.

Zidurile cetatii si imprejurimile sale au fost arse si zona a ramas pustie mult timp si nici pasarile in zbor nu au trecut. O mare tristete a umplut regiunea si a trebuit mult timp sa fie readusa la viata. Legendele tarii Luana sunt inca un mister si se spune ca intregul adevar se afla ingropat adanc intr-o pestera numita Pestera Inteleptilor.

8 5

Legendele locului nu se opresc aici si variaza de la extraterestri la piramide, centre de energie, magie si forte malefice. Se crede ca aici erau oameni uriasi care modelau muntii sub forma de piramide. Este adevarat ca pietrele de pe varf par a fi facute de mana omului si asezate cu grija una peste alta, iar pe unele se vad inscriptii. Se mai spune ca a existat odata un obelisc si ca in anii 1970 sau 1980 varful a fost dinamitat pentru a distruge portalurile care au inghitit oamenii.

Dincolo de legende, peisajul iti ia respiratia si este greu sa nu simti locul ca energic si linistitor.

9 531x400 1

Muntii Buzaului au fost inclusi din cele mai vechi timpuri in geografia sacra a lumii. Deasupra acestei zone se afla un straniu cer albastru de o intensitate extraordinara, deoarece rareori ti se da intalnire.

In acelasi timp, batranii povestesc despre experimentele cu copii supradotati facute de fostii comunisti, transportate aici cu camioane militare, dar si despre fenomene ciudate, precum disparitia oamenilor care au reaparut in timp.

10 639x400 1

Aveti mare grija atunci cand puneti piciorul in aceasta zona sacra si urmariti-va intotdeauna spatele.

Mergem mai departe aducand in cale binecunoscutii Vulcani noroiosi.

 5. In ultimii ani, vulcanii de noroi au devenit o destinatie turistica frecventata si probabil cel mai faimos monument geologic din Romania. Peisajul ciudat al lutului crapat, diferitele culori ale „lavei” au iesit din lut, au transformat locul intr-un studio natural pentru eseuri fotografice, decor pentru productii de film SF, editoriale de moda si clipuri publicitare.

Vulcanii de noroi creeaza un peisaj lunar ciudat, din cauza absentei vegetatiei in jurul conurilor. Vegetatia este limitata, deoarece solul este foarte sarat, o conditie de mediu in care putine plante pot supravietui. Vulcanii de noroi aduc la suprafata cantitati mici de hidrocarburi si sare, precum si fragmente de roci sedimentare si organisme fosile.

 

Batranii au doar povesti infricosatoare despre locul de spus. Ei spun ca solul crapat uscat ar fi pielea unui balaur ascuns adanc in tupicele Pamantului. Din cand in cand, prin craterele noroioase fierbe, scuipa sange blestemat si murdar. In cele mai vechi timpuri, dragonul a venit in aceasta zona linistita si a inceput sa arda in jurul sau, lasand oamenii care locuiau acolo aproape cu nimic. Toata lumea era ingrozita de dragon, dar un tanar curajos si curajos care a decis sa infrunte monstrul. Calarind pe un cal alb inarmat cu un arc sageat, a pornit in cautarea dragonului.

Dupa o lunga batalie, taranul a reusit sa taie unul dintre cele sapte capete.
Dragonul s-a speriat si s-a ascuns sub pamant unde se spune ca traieste si astazi. Si locul a ramas uscat, avand mici gauri in pamant dintr-un loc in altul, gauri prin care balaurul ranit isi scuipa sangele.

12 661x400 1

Si uite cum intalnim Pietrele vii

 

In Muntii Buzaului, locul unde puteti gasi aproximativ 29 de asezari milenare pesterii, natura a creat misterioase monumente pietrificate de diferite forme bizare. Legenda spune ca, odata, pe varfurile Muntilor Buzaului era un „tinut al Soarelui” condus de un rege intelept si vechi, pe nume Luana, care a dat si numele domniei sale: Tara Luanei. Aici au fost descoperite mai multe asezari rupestre, sapate in stancile modelate de apa care curge la vale si numeroase roci cu forme ciudate, unele discoide, asemanatoare navelor spatiale, altele cu forme zoomorfe si antropomorfe.

Oamenii din zona ii numesc „pietre vii”, deoarece, potrivit lor, aceste pietre cresc, pot schimba locul si forma si chiar se pot inmulti. Deci, ploile abundente dau nastere unor pietricele mici care se hranesc cu nisip si cresc in timp.

Multe legende vorbesc despre aceste pietre, despre originea lor divina sau ca venind dintr-o alta lume. Localnicii spun ca aduc prosperitate si noroc, de aceea portile lor sunt pazite de una dintre aceste pietre. Ei spun, de asemenea, ca aceste pietre schimba locul, se desprind de la sol si sar intr-un alt loc.

Cea mai mare dintre ele, numita si „femeile in varsta”, se afla pe varful muntilor si poate fi vazuta din centrul satului.

 

13 568x400 1

 

Dincolo de legende si povesti, unii cercetatori, arheologi, paleontologi, filosofi si mistici vin cu tot felul de alte presupuneri: pietrele ar putea insemna trecerea de la mineral la regatul vegetal, ar putea avea o origine divina sau extraterestra, ar putea fi artefacte sau fosile de plante sau animale, sau oua uriase de dinozaur sau animale preistorice pietrificate.

Misticii si filozofii antici au recunoscut ca pietrele sunt incarcate cu energie speciala, care poate interfera cu energia umana. In trecut, dar si astazi, acestea sunt utilizate in diferite terapii bazate pe energie. Pietrele ar avea cea mai veche amintire de pe Pamant, asistand la formarea planetei Pamant.

Poate ca aceste „pietre vii”, creaturi curioase si inca indescifrabile, ar putea fi cheia tuturor evenimentelor ciudate si a misterelor care acopera zona Muntilor Buzaului, de la vremuri indepartate pana in prezent.

Dar pentru ca deja ne-am desprins cu picioarele de pe pamant  dupa  turul acestor povesti ale minunatelor zone din Muntii Buzaului si clar este necesar sa ramanem totusi ancorati pentru a ajunge la Finish-ul acestei curse senzationale, haideti sa vedem putin si partea tehnica.

Valorile noastre de baza sunt esenta a ceea ce suntem, baza oferirii unei experiente de neuitat pentru alergatorii nostri.

CONCENTIAT DE CLIENT

Avand propriul nostru fundal solid ca concurenti la curse cu mai multe etape din intreaga lume, am ajuns sa ne dam seama ca, pentru a face din acest eveniment o experienta de-a lungul vietii, trebuie sa punem nevoile concurentilor pe primul loc. Si asa cautam sa adaptam totul despre evenimentul nostru pentru a face concurentii sa experimenteze cel mai bun eveniment posibil.

CALITATE

Ne angajam sa oferim experiente de calitate, indiferent daca este prima ta cursa in mai multe etape sau daca esti un alergator cu experienta.
PRIVIND MEDIUL, Ultra Race Romania reuneste oameni din intreaga lume intr-un peisaj verde frumos si, prin urmare, ne straduim in permanenta sa avem un impact cat mai mic asupra mediului.

PROFESIONAL
Ne asiguram ca toate detaliile sunt luate in considerare, astfel incat toti concurentii sa ajunga in siguranta la linia de sosire.

250 km in pustia cruda a Romaniei?

Da! Asta e tot! Dar asteapta, mai sunt.
Concurentii trebuie sa parcurga 250 km (155 mile) in 6 etape pe un teren frumos, dar provocator, transportand tot ce au nevoie pentru a supravietui intreaga saptamana.

 

Recompensa va fi peisaje uimitoare, oameni frumosi intalniti si prietenii castigate pe parcurs. Si pentru a incheia stilul romanesc, intreaga aventura se incheie cu o excursie de doua zile la Castelul Dracula si Castelul Peles, aruncand o privire in istoria si cultura romaneasca si scufundandu-va adanc in bucataria si traditiile romanesti.

 

Curs certificat ITRA

 

Pentru cei dintre voi care cauta puncte de calificare UTMB, Ultra Race Romania a fost certificat ITRA si a acordat 6 puncte de calificare.

 250km (155mi) – 11.000m (36.000ft) castig de altitudine

111111

Cine este cel care ne aduce amintiri din povestea din viitor ?

14 303x400 1

    Cosmin Raileanu – in varsta de 39, un anteprenor  cu un profil al viziunilor diferite. Un om care ne aduce in pasi de alergare, cu placuta surprindere, pentru cei ce nu l-au cunosc inca, o descriere simplista care ne contureaza ideea ca oamenii mici au vise mari si ca uneori cantitatea e importanta doar atunci cand masori ceea ce dai mai mult decat ceea ce primesti. Asta pentru ca, omul Cosmin Raileanu reuseste sa darame barierele societatii care desparte lumea oamenilor de afaceri de cea a oamenilor de rand.

 

    Citam din spusele dansului:   ,,Sunt un om simplu dar care a tintit sus. Un om care doreste sa demonstreze si sa incurajaze ideea ca totul este posibil atunci cand ,,partenerii,, de nadejde iti sunt increderea in tine,  umanitatea si perseverenta. ,,

 

    Dincolo de digitalizarea in care se desfasoara afacerea sa fara stocuri, fara rafturi, se vede pasiunea pentru alergat de anduranta care se impleteste perfect cu latura activitatii afacerii sale si din care reiese incapatanarea, reusita si pasii hotarati in intampinarea obstacolelor si provocarilor de orice fel, atat cele care vin cu ritmul zilelor, cat si cele catre care se duce singur, atras fiind de: ,, nu voi sti ce, cum si pana unde decat daca voi incerca.,,

 

Implicat in proiecte sociale de voluntariat si dezvoltare a principiilor ecologice, distinge in jur nevoi de schimbare luand atitudine si incurajand si pe ceilalti sa o faca.

Sau de ce nu omul, care alearga la 6 dimineata  pe strazile orasului , adunand ambalaje aruncate pe jos, in urma celor care au uitat ca secundele se respira, inainte de ajunge impecabil la birou unde il asteapta noi provocari zi de zi.

 

Nu exista frica decat daca o invingi.Doar asa poti sa descrii ceva care te impinge sa te  autodepasesti, sa iti atingi limitele, sa intelegi cat de mult poti.

    “Imposibilul pare imposibil pana vine cineva ce nu stie si face acel lucru”

 

,,Sunt motivat de faptul ca voi petrece foarte mult timp cu mine, ca voi putea sa imi inving teama de necunoscut si sa imi depasesc limitele pe carece corpul mi le va impune.Ca si in business, cu cat este mai greu, cu atat inovezi mai mult,,- Cosmin Raileanu.

    Asa ca, hai sa ii fim alaturi pe cararile pline de provocari in cursa pentru oameni diferiti dar egali!

 

Atmosfera din familie

Acasa pregatirele sunt intese , atat fizic cat si emotional pentru ca, seara dupa ce pareseste biroul, de obicei ultimul din firma,Cosmin isi pune in practica minutios toate detaliile la care gandeste de cand aceasta pregatire a inceput. Si nu este deloc usor pentru ca,cerintele impuse de conditionarile cursei Ultra Race Romania sunt destul de drastice,desi strategice pentru a le veni in sprijin concurentilor.

 

Pentru ca echipamentul obligatoriu si lucrurile personale ale fiecarui participant (hrana, echipament de supravietuire si trusa medicala etc.) trebuie sa cantareasca intre 5,5 kg si 15 kg fara alimentarea zilnica cu apa , acasa se fac de 1 saptamana eforturi marete pentru a comprima cat mai bine si eficient spatiul din rucsacul in care Cosmin isi va duce sursele de supravietuire.Stand de vorba cu sotia lui Cosmin, care resimte in cantitati cel putin egale sau chiar mai mari, emotiile si adrenalina, aflam detalii  certe despre pregatiri.

 

 Ce spune Elena sotia sa?

,,El este foarte modest si nu ar redacta maretia acestui concurs la cotele lui adevarate! Se pregateste de vreo 6 saptamani, si-a comandat mancare instant, carne uscata, sacul de dormit ,lanterne , pocnitori, soneria “minune “ ce face un zgomot asurzitor. Fiindca este foarte meticulos de obicei in pregatirea concursurilor de genul acesta cu atat mai mult acum este extrem de atent la cat de mult  il asteapta pe acesta de vreo. Mai exact de 2 ani. ,,

Pregatirea rucsacului a inceput de luni bune

15 711x400 1

16 711x400 1

Acum de curand, au fost bagate un rand de haine de dormit, sacul de dormit , ca si pe acesta il va cara in fiecare zi si pocnitorile.

Marti am aranjat impreuna mancarea. Pentru ca ambalajele erau voluminoase si grele, le-am pus in pungi mici de unica folosinta, lipind Etichete cu ce fel de mamacare este, caloriile si cantitatea de apa necesara.

17 300x400 1

 

Cele 7 zile

Am pregatit astfel toate pachetele si apoi le-am pus pe zile, astfel incat fiecare zi sa aibe 2000 calorii.

Pe langa mancare , am pus cateva fructe deshidrate, tablete de glucoza, suplimente alimentare, Smoothie si batoane energizante, cu samburi si miere de albine.

 

18 300x400 1

 

 In fiecare zi am mai pus pastile efervescente de saruri, le-am infasurat in folii de aluminiu sa ii fie mai la indemana cand le va folosi.

 

19 300x400 1

 

A avut emotii la inceput , cand a vazut ca i-a venit mancarea , erau foarte voluminoase cu tot cu ambalaj. Ambalajele le-a cantarit ulterior si aveau in jur de 1kg.

In prima faza si-a intins toata mancarea pe masa lui de biliard si impreuna cu Marina,fiica noastra,au inceput sa faca etichetele.

 

      Asta-i masa de biliard care a fost transformata in camp de lupta

 

20 300x400 1

Nu ne-am lasat pana nu le-am terminat in seara aceea! A durat vreo 3 h ,numai sa facem transferul dintr-un am ambalaj  in altul. Cand a vazut ca nu ii mai ocupa asa mult loc, s-a linistit.

Astea-s o parte din ambalajele in care erau alimentele. Din acestea a oprit 3 pungi, pentru a-si pregati mancarea in cursa, sa nu mai foloseasca castron.

 

21 533x400 1

 

Asa arata una dintre zile:

22 300x400 1

 

23 300x400 1

 

In stanga sunt ambalate o serie de pastile (suplimente alimentare) ce trebuiesc luate in fiecare zi.

Fructe deshidratate

24 300x400 1

 

Dincolo de sustinerea neconditionata Elena ne spune:

 

,,Eu sunt mai tematoare cand vine vorba de atat de mult efort, de padurea salbatica, de putini concurenti, (doar 14 inscrisi, )sper sa vina macar acestia ,,

L-am ajutat cu pregatirile, cu fructele batoanele energizante, cu bagajul, dar greul si partea cea mai grea este la el! Mintea si rezistenta , nu i le poate da nimeni! Eu am sa fiu conectata la el si poate prin gand sa ii transmit un strop de energie si pozitivitate

Si toate astea pentru ca il sustin in toate nebuniile lui, cu speranta “ca-i ultima”!

25 187x400 1

 

Mai sunt cateva ore, numarate prin fiecare respiratie de Cosmin care deja s-a pregatit cu rucsacul in spate simuland FINALUL DE LINIE CU SUCCES!!!!

 26 300x400 1

 

Si se pleaca…..Imbratisari , lacrimi si emotii fara masura.

,,”Tati să te întorci cu bine, important este să fim sănătoși, pentru ca vor mai fi și alte concursuri la care să te duci…” 

 

28 300x400 1

 

Citeste mai departe

 

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Block "block-footer-articole" not found