Placi osb utilizarea montarea si avantajele osb ului

Placi osb – utilizarea, montarea si avantajele acestora

Placi osb – utilizarea, montarea si avantajele osb-ului

Ai inceput constructia caminului tau si ai nevoie de cele mai bune sfaturi in alegerea materialelor de constructii? Ei bine, afla ca unul dintre cele mai folosite materiale din domeniul constructiilor sunt placile OSB, recunoscute pentru proprietatile lor si pentru versatilitatea in utilizare.

OSB este un acronim din limba engleza pentru Oriented Strand Board. Placa OSB (placa din furnire orientate) este formata din fasii lungi si zvelte de furnir care sunt aranjate in 3 straturi, fiind dispuse in cruce. Aceasta metoda de dispunere precum si gradul inalt de suprapunere a fasiilor de furnir garanteaza stabilitatea dimensionala si o mare rezistenta mecanica.

Utilizare osb:

 • utilizarea in exterior sau interior in medii umede;
 • in constructii ca panouri portante pentru pardoseli, pereti si acoperisuri;
 • fabricarea cutiilor si containerelor destinate ambalarii diferitelor produse, containerele pot fi folosite inclusiv pentru transportul maritim.
placare-pereti-osb627x0

Dimensiuni osb exterior:

 

Placa OSB 2500x1250x6 mm pret
Placa OSB 2500x1250x8 mm pret
Placa OSB 2500x1250x10 mm pret
Placa OSB 2500x1250x12 mm pret
Placa OSB 2500x1250x15 mm pret
Placa OSB 2500x1250x18 mm pret
Placa OSB 2500x1250x22 mm pret
Placa OSB 2500x1250x25 mm pret

 

Montarea osb-ului:

 

Pentru a intelege mai bine cat este de important procesul de fixare si montare a placilor OSB, este bine de stiut si structura acestor materiale de constructie. In primul rand, ce trebuie sa stim despre placa OSB este ca are in componenta aschii subtiri din lemn, orientate dinspre straturile de mijloc spre suprafata si foarte bine lipite intre ele. Datorita acestui lucru, spre deosebire de alte materiale de constructii, placa OSB se deosebeste prin capacitatea de a rezista la procesul de incovoiere si de a avea o foarte buna rigiditate si stabilitate. De asemenea, datorita structurii foarte bune si compacte, placile OSB pot fi folosite atat in mediile interioare, cat si in cele exterioare, in locuri in care exista si umiditate. Chiar daca pare paradoxal pentru lemn, placa OSB rezista la umiditate datorita rasinii cu care este acoperita si care ii confera impermeabilitate materialului de constructii.

products_osb_1
Pentru pereti, montarea placilor osb se poate face fie vertical, fie orizontal.Se recomanda a se lasa un gol de 3 mm intre placi, precum si in jurul ferestrelor si a usilor. Grosimea recomandata a placilor osb este de 10 mm, pentru o distanta intre grinzi de 400 mm, respectiv de 12 mm pentru o distanta de 600 mm. Pentru a proteja peretii de temperaturile scazute, se recomanda izolarea lor cu vata bazaltica.
preview-81

 

Placile se vor fixa de stratul suport cu suruburi de lemn sau cuie, avand o lungime de minim 2,5 ori grosimea placii osb. Fixarea se realizeaza din 30 in 30 cm pentru fixarea pe grinzi, din 15 in 15 cm la imbinarea placilor, iar pentru marginile exterioare din 10 in 10 cm. Distanta dintre cui si marginea placii nu trebuie sa fie mai mica de 1 cm.

Avantajele osb-ului ca material folosit in constructii:

 • Rezistenta mare si proprietati mecanice si fizice superioare altor placi aglomerate din lemn;
 • Vasta utilizare in domeniul constructiilor;
 • Elasticitate excelenta;
 • Coeficient de umflare scazut la influenta umiditatii;
 • Nicio emisie de formaldehida – clasa de igiena E1;
 • Aspect estetic pentru finisaje interioare;
 • Lucrabilitate usoara si rapida;
 • Durata lunga de viata a acoperirii, care nu necesita intretinere;
 • Incarcare redusa;
 • Simplitate in instalare;
 • Utilizarea materialului fara reziduuri;
 • Stabilitate a parametrilor – OSB-ul isi mentine proprietatile mecanice, fiind protejat impotriva efectelor directe ale conditiilor atmosferice;
 • Intarirea structurilor pentru acoperisuri si pereti – suprafete acoperite cu placi mari de OSB, ancorand structura;
 • Nu este atacat de daunatori, spre deosebire de alte materiale pe baza de lemn;
 • Reduce greutatea constructiilor, necesita fundatii simple;
 • Peretii despartitori au o mare putere de izolare, confort termic si fonic ridicat;
 • Grosime redusa a peretilor exteriori in comparatie cu cei din constructiile conventionale, marindu-se spatiul util.
VIMOB-by-Colectivo-Creativo-Arquitectos-2image

 

Placi osb pret

De la noi puteti achizitiona placi osb ieftine, toata gama de dimensiuni la preturi de producator. Tot ce trebuie sa faci este sa ne trimiti necesarul tau, iar un consultant de-al nostru va raspunde in scurt timp solicitarii dumneavoastra si va va oferi cea mai buna oferta si ve-ti beneficia si de transport gratuit.

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Produse recomandate