residential house process building 23 2147694705

Pericolul din spatele gamelor de materiale de construcții eco. Cum sunt afectate calitatea și siguranța lucrării?

Pornim discuția de astăzi de la mesajul unui client care sună în felul următor: „Caut plasă sudată, dar cum era înainte cu ochiuri de 10×10 și fier de 8 nu de 7.2. Se mai face pe undeva, se mai găsește?”

Realizați că lipsa implicării în achiziția materialelor de construcții poate avea consecințe extrem de grave pentru casa, hala, anexa sau orice altceva construiți. Din păcăte aceste consecințe se pot răsfrânge inclusiv asupra vieții oamenilor care locuiesc sau lucrează acolo.

Care-i treaba cu gamele eco?

Așadar, gamele de materiale de construcții ECO au împânzit magazinele și depozitele. Majoritatea oamenilor au tendința să creadă că eco este prescurtarea de la ecologic. În realitate, aceste game nu au nimic de a face nici cu ecologia și nici cu sustenabilitatea. Concrett, gamele eco reprezintă o abatere de la stas, adică produse mai mici ca dimensiuni, mai subțiri, mai ușoare și mai slabe calitativ. Plasa sudată de 8 este înlocuită de cea de 7,5 eco, adică de un produs cu dimensiuni mai mici. Mulți clienți nu cunosc aceste lucruri. Concurența mare din comerțul cu materiale de construcții a generat apariția acestor game de materiale.

De asemenea, majoritatea panourilor sandwich comercializate în depozite și magazine au tabla de 0,3 mm grosime. La noi se pot executa pe comanda dimensiuni, culoare și grosime pentru tabla cutată. Situații similare întâlnim și la vată, polistiren, tencuială decorativă, tablă, profile metalice și multe alte categorii de materiale. Piața construcțiilor nu se va opri niciodată, ci doar se adaptează în timp real în funcție de situații, tendințe sau crize.

Goana după profit a producătorilor care comercializează game eco pune în pericol viața oamenilor din construcțiile respective. Cu structura de rezistență a unei case nu te joci. Aici nu se face niciodată rabat la calitatea materialelor. Ce e mai important decât viața și sănătatea ta și a familiei tale? Din nefericire, au fost cazuri când oamenii s-au trezit cu tavanul în cap sau pe masă.

Informația bună trece primejdia rea

În ziua de azi riscăm să luam tot felul de țepe pe banii, energia și timpul nostru dacă nu suntem atenți. Documentarea temeinică este arma pentru a te descurca de minune în orice situație și a ieși din dileme. Materialele de construcții nu se cumpără la fel ca produsele alimentare, le pui în coș și gata. Din contră. Implicarea face diferența, iar dacă nu ai cunosțințele necesare poți apela cu încredere la Specialiștii Depozit Virtual care vor face lumină chiar și-n cele mai întunecate dileme pe care le ai.

Mulți oameni au tendința de a pasa responsabilitatea achiziției materialelor către meseriaș/ constructor motivând că acesta se pricepe mai bine decât ei. Concret, meseriașul va cumpăra ce consideră, din depozitul de unde primește un comision, iar calitatea materialelor nu va fi prioritară pentru el.

Concluzia este că trebuie să fim implicați 100% atunci când construim și să apelăm la specialiști adevărați atunci când nu avem informația corectă, iar aceștia sunt doar la un click distanță: https://vindem-ieftin.ro/