Parchetul – elementul zero al unei camere elegante
Parchetul este elementul primar în amenajarea unei încăperi deoarece aduce în același loc stilul, rezistența și durabilitatea. Este constant supus diferitelor tipuri de uzură cum ar fi traficul, așezarea sau mutarea pieselor de mobilier, acțiunilor de curățenie (aspirat, spălat, etc.), joaca copiilor sau cursele prietenilor necuvântători.
Tipuri de parchet
În magazinele de specialitate sunt disponibile mai multe variante de parchet:
- din lemn masiv de stejar, fag, mesteacăn, cireș sau lemn exotic cum ar fi bambusul. Este cel mai bun tip de parchet de pe piață și cel mai rezistent. În schimbul prețului condimentat veți primi un parchet care va rezista toată viața.
- stratificat – se obține din suprapunerea mai multor straturi de lemn care sunt lipite între ele. Face față cu brio uzurii, traficului intens și umidității. Se montează ușor, iar întreținerea sa nu o să vă dea bătăi de cap.
- triplustratificat – este cel mai cunoscut și cumpărat parchet de pe piață. Acesta este realizat din 3 straturi de lemn: superior, de contact și de uzură.
- laminat – din punct de vedere al prețului este cea mai avantajoasă alegere, însă trebuie să țineți cont că este un produs inferior celor de mai sus. Nu este nevoie să apelați la ajutorul unui specialist pentru montare. Poate fi o alegere bună pentru locuințele cu sistem de încălzire în pardoseală. Parchetul laminat nu este confecționat din lemn, însă imită imaginea acestuia.
Eu ce fel de parchet aleg?
Parchetul se alege în funcție de traficul și de gradul de activitate din fiecare cameră. Clasa de trafic este nivelul de rezistență la uzură și abraziune. Acest indicativ apare pe ambalajul plăcilor de parchet și se notează AC (eng. Abrasion Class). Există 2 clase de trafic:
- rezidențiale – AC21 (trafic redus), AC22 (mediu), AC23 (intens);
- comerciale – AC31 (trafic redus), AC32 (mediu), AC33 (intens).
Parchetul în culori
Culoarea parchetului trebuie să fie în contrast cu restul elementelor din încăpere. Cu alte cuvinte, în funcție de culoarea acestuia se aleg nuanțele pereților, a pieselor de mobilier. Nuanțele închise se potrivesc în camere mari cu multă lumină naturală. Dacă parchetul este închis la culoare este indicat să alegeți culori deschise pentru celelalte piese, inclusiv pentru pereți.
Culorile deschise sunt ideale pentru camere mici și întunecoase deoarece le conferă o atmosferă aerisită și amplifică ideea de mai mult spațiu. În această situație puteți opta pentru piese de mobilier în tonuri tari.
Știu că ți-am atras atenția. Un singur click te mai desparte de parchetul care va oferi un finisaj premium casei tale. Accesează www.vindem-ieftin.ro, intră în legătură cu unul dintre consultanții noștri și în cel mai scurt timp parchetul ajunge la tine.
Parchet Robusto Saverne Stejar 12mm este perfect pentru suprafete supuse traficului intens și are 30 de ani garanție în regim de uz privat. Tu ce mai aștepți?
/produs/parchet-robusto-stejar-saverne/
Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!
Block "block-footer-articole" not found
Montajul ferestrelor de mansardă: Pași esențiali și greșeli de evitat
oct.
Cum să alegi bateria perfectă pentru lavoarul tău ?
oct.
Sisteme de colectare și utilizare a apei pluviale: O soluție sustenabilă pentru viitor
oct.
Top 5 tipuri de țiglă metalică și cum să le alegi în funcție de nevoi
oct.
De ce șipcile metalice sunt soluția perfectă pentru gardurile înclinate sau pe terenuri accidentate ?
oct.
Cele mai bune solarii legume
oct.