new balcon thing

Noua metoda de realizare sau extindere a balcoanelor

Am mai spus-o si o sa o mai spun ca modul in care se fac lucrurile in domeniul constructiilor o sa se schimbe si o sa devina din ce in ce mai eficient si nu doar datorita evolutiei tehnologiei si materialelor cat si datorita evolutiei gandirii.

Un lucru care m-a surprins, nu stiu exact daca este nou sau este folosit de ceva vreme, este utilizarea profilelor metalice si a tablei pentru a turna balcoane sau alte elemente suspendate ale unei cladiri.
Daca nu stii la ce ma refer iti las o imagine care iti descrie situatia mai bine decat 1000 de cuvinte.

 

new balcon thing 764x400 1

 

Impresionant, nu?

Acum hai sa trecem la discutii mai serioase despre acest nou mod de realizare a balcoanelor, precum

Nivelul de rezistenta

Poate multi dinte voi, cei care citesc acest articol, o sa se intrebe: “Acesta noua metoda, nu afecteaza rezistenta acestor structuri?”.
Raspunsul meu la intrabare este: Structura cladirii n-o sa fie afectata in nici un fel, iar rezistenta balconului o sa fie la acelasi nivel cu modelele clasice.
Raspunsul oferit de mine mai sus o sa duca la o alta intrebare.

Pai si de ce sa folosim noua metoda?

La intrebarile de genul intotdeauna vor fi raspunsuri diverse, fie acestea oferite de persoane cu experienta in domeniu, chiar si ingineri.
De aceea in cele ce urmeaza o sa–mi exprim parerea mea despre acesta noua metoda.

Eu personal as inclina spre acesta metoda din doua motive:

Primul motiv ar fi: timpul de executie, este mult mai rapid, datorita lipsei de utilizare a cofrajelor care necesita mai mult timp in montarea si demontarea acestora, in special cand aceste actiuni au loc la o inaltime considerabila.

Un al doilea motiv ar fi flexibilitatea, poti realiza un asemenea balcon sau poti extinde balconul existent chiar daca constructia nu a fost realizata in asa fel in cat sa-ti permita acest lucru.
Materiale recomandate

Cand vine vorba de materialele utilizate nu trebuie sa punem pe primul loc suma de bani pe care o “investim”, ci rezistenta pe care ne dorim sa o obtinem.

Acest lucru este valabil in tot ceea ce facem in ziua de astazi.

Dar oamenii din domeniu vin cu recomandari precum:
– Pentru structura de baza poti utiliza profile IPE 180, in cazul in care doriti o rezistenta mai ridicata poti opta pentru modelele: IPE 220, IPE 300;

WhatsApp Image 2021 02 16 at 10.13.46 764x400 1

In privinta tablei utilizate, aici se recomanda o tabla de grosime medie(0.7mm) sau mare(1mm) din modelele T18 – T60;

tabla cutata t18 1 764x400 1

Betonul utilizat tine de preferinta fiecaruia, dar sa aiba o rezistenta ridicata.

Chiar daca materialele mentionate mai sus duc la costuri ridicate iti amintesc ca la noi, Vindem-Ieftin.ro, iti poti negocia oferta si beneficiezi de transport oriunde in tara.

Ce mai astepti? Trimite-ne necesarul tau prin intermediul formularului de pe site si pune-ti in evidenta aptitudinile de negociator.

Accesează vindem-ieftin.ro