Cover Teza Saptamanii

Membrana bituminoasă – ce este și ce caracteristici urmărești?

Atunci când ai de executat lucrări de hidroizolații sau de refăcut anumite lucrări de izolație pentru terase, acoperișuri, subsoluri sau bazine, merită să iei în calcul materiale noi, realizate cu tehnologii moderne, ce oferă cât mai multe avantajele. 

Cum în clipa de față există multe variante ale acestui produs, cu recomandări de utilizare foarte precise, echipa Vindem-Ieftin.ro îți prezintă mai jos câteva informații despre membrana bituminoasă – ce este și ce caracteristici să urmărești dacă vrei să o utilizezi.

Ce este membrana bituminoasă?

Membrana bituminoasă este concepută special pentru a oferi protecție împotriva precipitațiilor și infiltrațiilor. Pentru a servi cât mai bine scopurilor și necesităților, în structura sa sunt incluse materiale precum: bitum oxidat sau bitum distilat, polimeri de elasticitate și plasticitate, armătură de fibra de sticlă, poliester, nisip, granule de ardezie, aluminiu, etc

Tipuri de membrane bituminoase

În clipa de față, pentru hidroizolații sunt utilizate trei tipuri de membrane. Acestea sunt:

  • Membrană bituminoasă cu ardezie, cu rol de protecție împotriva razelor UV, la temperaturi ridicate sau la îngheț, ce este folosită ca strat final pentru terase necirculabile și acoperișurile drepte etc.
  • Membrană bituminoasă fără ardezie, cu finisaj de nisip sau film PE, ce permite circulația vaporilor și care este utilizată ca strat de bază în lucrările ce necesită mai multe straturi, care nu trebuie să fie în contact direct cu mediul.
  • Membrană bituminoasă autoadezivă, cu lipire la rece, ce poate fi folosită pentru acoperișurile unde nu se poate lucra cu flacără deschisă, așa cum sunt cele de lemn, polistiren sau alte materiale ușor inflamabile.

Care sunt caracteristicile membranelor bituminoase pe care să le urmărești în funcție de lucrări?

Cum, pentru a obține o lucrare de calitate, este foarte important să alegi produsul cu proprietățile cele mai potrivite, ne-am gândit să-ți prezentăm mai jos care sunt principalele caracteristici ale produselor disponibile pe piață și pentru ce le recomandă elementele aflate în compoziție.

În funcție de structura armăturii regăsim:

  • membrane bituminoase cu armătură de sticlă ( V, VA), care sunt recomandate pentru lucrări de hidroizolații în mai multe straturi, ca strat de bază.
  • membrane bituminoase cu armătură de poliester nețesut (P, PA) ce pot fi utilizate pentru lucrări de hidroizolații pentru mai multe tipuri de suprafețe, într-un singur strat sau ca strat de suprafață pentru lucrări cu mai multe straturi.

În funcție de aditivii adăugați în compoziție avem:

  • membrane bituminoase cu aditivi cu polimeri plastomeri sau APP, ce pot fi aplicate la temperaturi mai mari de lucru, chiar și atunci când este foarte cald, cum este vara.
  • membrane bituminoase cu aditivi cu polimeri elastomeri sau SBS, ce rezista și își păstrează flexibilitatea la temperaturi mai scăzute decât cele APP.

Pentru a alege cele mai potrivite membrane bituminoase, în funcție de tipul de acoperiș și gradul de dificultate al lucrării, trebuie verificat care este tipul de armare, recomandările de aplicare, care este gradul de flexibilitate la cald și la rece, rezistența mecanică ș.a.

Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Consultanții noștri sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi. 

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.