TS127

Materiale de construcții ale viitorului (partea a doua)

Săptămâna trecută am început să povestim despre materiale de construcții ale viitorului. Astăzi notăm câteva informații despre alte materiale pe care le vom folosi frecvent în viitor atunci când vom construi.

Richlite

Este un material compozit fabricat din deșeuri de hârtie presate în panouri dure. Hârtia este un material mult mai ecologic comparativ cu cele utilizate deja pe scară largă. Modul de funcționare este similar cu cel al lemnului de esență tare, iar richlite poate fi frezat, șlefuit și îmbinat cu ușurință. Prezintă un nivel ridicat de rezistență la căldură și foc, în timp ce absorbția apei și umidității este destul de redusă.

Se poate folosi la proiectarea pieselor de mobilier, elementelor decorative de interior sau structuri creative.

Granit lichid

Reprezintă un amestec lichid de construcție compus din 70% așchii de marmură, iar diferența de 30% de aditivi speciali și umplutură decorativă care se aplică prin pulverizare pe diferite suprafețe precum beton, cărămidă, piatră sau asfalt. Lichidul îngheață pentru a etanșa suprafața căreia îi oferă durabilitate și un aspect atractiv. Granitul lichid nu este doar un material al viitorului, ci și unul ecologic care se poate utiliza la fabricarea sau învelirea structurilor individuale sau a elementelor de decor.

Betonul flexibil

Betonul este materialul care stă la baza aproape oricărui proiect de construcții. Apariția fisurilor este principalul inconvenient al acestui material. O echipă de cercetători din Singapore a reușit în 2014 să îmbunătățească rezistența betonului și să reducă greutatea betonului. 

Cu ajutorul unui aditiv numit ConFlexPave, betonul a primit flexibilitate, iar nivelul de rezistență a fost triplat. Cele mai subțiri microfibre polimerice sunt amestecate în soluție, distribuind sarcinile pe o întreagă placă de beton. Acest lucru îl ajută să devină la fel de rezistent ca metalul și de două ori mai rezistent decât betonul obișnuit, atunci când este supus la îndoire.

De asemenea, specialiștii de la Universitatea Swinburne au creat beton fără a folosi ciment în compoziția sa, dar au păstrat aceleași caracteristici în materie de rezistență. Acest nou tip de beton este, de asemenea, ecologic, deoarece încorporează cenușă volantă și compozite geopolimerice – emisii tipice de deșeuri de la centralele pe cărbune. De departe, inovația constă în faptul că noul beton este de 400 de ori mai fleixibil decât cel tradițional. Geopolimerii nu numai că îmbunătățesc coeficientul de încovoiere, dar sporesc și rezistența la posibile micro-fracturi. 

Aluminiu transparent

Concret, este vorba de o ceramică transparentă pe bază de oxinitrură de aluminiu foarte durabilă și rezistentă la zgărieturi. Aluminiul transparent este cu 85% mai dur decât safirul și sticla. Poate rezista pana la temperaturi de 2100 de grade Celsius. Este folosit în industria militară și optică. În domeniul construcțiilor este utilizat pentru ferestre rezistente la impact sau cupole.

Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Consultanții noștri sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi. 

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.