WhatsApp Image 2023 07 05 at 10.23.26

Lâna de oaie – material ecologic și eficient pentru termoizolații

Termoizolația este o etapă importantă în procesul de construcție deoarece influențează în mod direct temperaturile din interior, dar și prețul facturilor. O casă bine izolată este eficientă din punct de vedere energetic din prisma evitării risipei de energie termică. Când vine vorba de termoizolație, cele mai cunoscute și folosite materiale sunt polistirenul, vata bazaltică și vata minerală. 

Un nou material cu mult potențial a intrat de ceva timp pe segmentul termoizolațiilor. Este vorba despre lâna de oaie. Chiar dacă aveți dubii, vă informăm că acest material oferă numeroase beneficii și este foarte eficient. În timp, va deveni un concurent serios pentru materialele clasice din segment.

Coeficient scăzut de conductivitate termică

Lâna de oaie este unul dintre cele mai bune materiale pentru izolare termică. Izolarea pereților – inclusiv tavane, pardoseli și acoperiș – se face pentru a împiedica transferul de căldură, spre interior în perioadele de vară și spre exterior în cele de iarnă. Acest schimb este exprimat prin coeficientul de transfer termic U (conductivitate termică) sau prin rezistența termică R, care este de fapt inversul coeficientului de transfer termic (U=1/R). 

Conform standardelor europene, un material este considerat izolator dacă are coeficientul de transfer termic mai mic de 0,060 W/mK. Un material izolator care este foarte utilizat este vata minerală, al cărei coeficient de transfer termic este de 0,044 W/mK. Prin comparație, lâna are coeficientul cuprins între 0,035 și 0,04 W/mK.

Termoizolarea cu lână de oaie este o metodă ecologică de a izola termic o clădire sau o parte a acesteia. Datorită structurii sale fibroase și a capacității de a capta aer în interioul fibrelor, propietățile lânei sunt excelente.

Este important de menționat că termoizolarea cu lână de oaie poate fi realizată sub forma de panouri izolante, vată sau bureți termoizolanti, care pot fi montați în pereți, în acoperiș sau în alte zone care necesită izolare termică. 

WhatsApp Image 2023 07 05 at 10.23.26 1

Beneficii ale izolației cu lână de oaie

Izolație termică

Lâna de oaie are un coeficient de conductivitate termică scăzut, ceea ce înseamnă că poate reduce pierderile de căldură și poate menține o temperatură confortabilă în interior, atât în sezonul rece, cât și în cel cald.

Reglare a umidității

Materialul are capacitatea de a absorbi și de a elibera umiditatea în mod natural, ajutând la menținerea unui nivel optim de umiditate în încăperi. Previne formarea mucegaiului și a altor probleme legate de umiditate.

Absorbție fonică

Având o structură poroasă, lâna de oaie are capacitatea de a absorbi sunetele și de a reduce zgomotul ambiental, contribuind astfel la crearea unui mediu mai liniștit și mai confortabil în interiorul casei..

Durabilitate și rezistență la foc

Materialul este durabil, rezistent la compresiune și la degradare în timp. De asemenea, are proprietăți auto-stingătoare și nu emite toxine în cazul unui incendiu.

Material ecologic

Lâna de oaie este un material natural, regenerabil și biodegradabil, ceea ce înseamnă că are un impact redus asupra mediului înconjurător și nu generează deșeuri poluante.

Mega producție pentru un market network

Cea mai mare fabrică de izolație de lână de oaie în care se investesc peste 30 de milioane de euro a început să o producă sub umbrela brandului propriu #REZISTENT. Este disponibilă în mai multe variante cum ar fi: Standard, Plus, Premium sau Pachet.

Prin urmare, dacă ai ajuns la etapa de termoizolație, nu ezita să ceri o ofertă și pentru acest material inedit care îți va depăși toate așteptările. De asemenea, este recomandat să ai minimum 3 oferte înainte de a lua decizia de achiziție.