install

Lambriul din lemn si pvc, montaj si caracteristici

Ce este lambriul?
Este o acoperitoare pentru perete construit din componente rigide sau semi-rigide. Acestea sunt realizate in mod traditional din lemn, dar ar putea fi si din materiale plastice sau de alta natura, insemnand ca lambriurile cele mai cunoscute sunt lambriul din lemn, lambriul din pvc, lambriul din rasinoase si sidingul exterior din pvc.
Pretul unui lambriu este in functie de materialul din care este conceput. Lambriul din lemn intotdeauna va fi mai scump decat unul din pvc, lambriul din pvc fiind varianta ieftina acelui natural.

Unde se utilizeaza lambriul?
– placarea peretilor interiori si exteriori
– realizarea tavanelor sau mansardelor
– ca sageac

Care este cel mai ieftin lambriu?
Intr-o lume in care se vinde totul foarte scump, oamenii au inceput sa caute alternative din ce in ce mai ieftine. S-au reorientat spre cumpararea online a materialelor de constructii deoarece considera ca sunt mai ieftine, preturile se pot negocia si marfa vine direct acasa. Lambriul din PVC este varianta ideala pentru a-ti amenaja casa ieftin si rapid, insa daca iubesti traditia poti opta pentru un lambriu de lemn masiv sau stratificat.

Cum se monteaza lambriul?

In majoritatea cazurilor lambriul se monteaza foarte usor, indiferent ca este din lemn sau pvc. Se urmeaza aceeasi pasi insa cu mai multa grija la lambriul de lemn.
Lambriul daca este un produs din lemn atunci inseamna ca este supus expansiunii si contractiei. Lasati intotdeauna panourile sa se aclimatizeze in camera unde vor fi instalate timp de 48 de ore inainte de instalare. Lasati un decalaj de 1/16 intre panouri pentru a permite contractarea lemnului.

Pasul 1
Se masoara camera si se imparte la latimea panourilor, in picioare. In cazul in care raspunsul este fractionat, rotunjiti pana la urmatorul numar intreg. Numarul intreg este numarul de panouri de care aveti nevoie.

Room_measurement

Pasul 2
Lambriul este instalat de obicei de la stanga la dreapta, daca trebuie sa se lucreze de la dreapta la stanga, pur si simplu inversati directia masuratorilor.

maxresdefault

Pasul 3
Montati lambriul incepand cu coltul camerei. Aplicati adeziv pe partea din spate a panoului si lipiti-l pe perete. Partea superioara a panoului ar trebui sa fie la acelasi nivel cu linia de nivel pe perete si 1/16 de pe peretele adiacent.

IMG_1184

Pasul 4
Dupa ce ati fixat lambriul pentru a fi sigur ca nu se va desprinde de pe perete fixati-l cu cuie. In cazul in care in locul in care ar trebui montat panoul se afla o priza, se taie o gaura inainte de instalare pentru a fi montata priza.

beadboard-wainscoting-1l

Etapa 5
Continuati instalarea panourilor pana cand se ajunge la urmatorul colt. Se taie gauri pentru sigurantele asa cum s-a descris in etapele anterioare.

Etapa 6
Daca nu va mai fi loc pentru a instalarea unui panou plin la colt, va trebui sa se taie un panou. Se masoara de la partea superioara a ultimului panou complet la perete si se scade 1/8 din masuratoare. Se transfera masuratorile pe partea din spate a panoului care trebuie taiat, se trage o linie pentru marcaj si se taie.

Etapa 7
Continuati instalarea lambriului ramas.

Etapa 8
Puteti monta si o plinta pentru un aspect complet.

beadboard-wainscoting-toutX

Indiferent de tipul de lambriu achizitionat, sigur veti face o alegere foarte buna.

Block "block-footer-articole" not found