Influente in designul exterior al casei

Influențe în designul exterior al casei

Designul exterior al casei reflectă personalitatea oamenilor care locuiesc acolo. În ultimii ani au început să-și facă simțită prezența influențe străine în designul caselor construite în România. În cazul în care sunteți plictisiți de aspectul clasic al caselor, aruncați o privire mai jos:

Stilul scandinav

Stilul nordic/ scandinav este exprimă simplitate, relaxare, contururi foarte bine definite, funcționalitate, grație și rafinament. Casele în stil scandinav au forme diverse, asimetrice standard sau non-standard și ferestre mari. Fațadele sunt îmbrăcate în lemn, iar pentru un strop de culoare există opțiunea de a folosi tencuială decorativă albă sau vopsea mată pentru fațadă.

Stilul nordic nu este adeptul culorilor tari și puternice. Sunt utilizate nuanțe de alb, negru și gri închis. În cultura scandinavă casa reprezintă un element al peisajului din jur. Ferestrele sunt mari deoarece nordicii adoră lumina soarelui, iar din cauza poziției geografice, aceștia au parte puține ore pe zi de razele soarelui. Gardul are rol pur decorativ, o înălțime redusă, iar de cele mai multe garduri sunt vii (din plante).

Stilul american

A luat naștere la începutul secolului 18 și a fost influențat de cultura imigranților aduși din Europa. Se bazează pe funcționalitate maximă și pe absența detaliilor inutile. Casele în stil american se caracterizează printr-o fundație scăzută, un acoperiș asimetric, 2 intrări (în față și dinspre terasa/ grădină), multe ferestre cu multe obloane.

Garajul de la parter este o componentă care nu apare doar în filmele americane. Aceste case creează ideea și sentimentul de mai mult spațiu, iar din acest motiv dormitoarele sunt la mansardă. Americanii preferă culorile pastelate pentru fațada casei, iar verdeața și gazonului nu lipsesc din cure.

Stilul englezesc

Acest stil aduce în prim plan casele construite din cărămidă și piatră care denotă un aspect nobil și medieval. Fundația este joasă, gazonul este nelipsit din curte, iar aleile sunt pavate cu dale de beton. Aproape toate casele englezești au fost construite cu 2 etaje.

Fațada este alcătuită din părți distincte pentru a oferi un aspect original, de cele mai multe ori piatră sau cărămidă expusă. Ferestrele sunt mari, iar o mare parte dintre englezi preferă să-și construiască case sub formă de castel pentru a se trăi senzația de bogăție.

Stilul japonez

Cultura niponă accentuează ideea de libertatea, minimalism și armonie. Casele nipone sunt construite, cu precadere, din lemn, au structuri aparent sofisticate și deschise. Ușile glisante sunt un element nelipsit din locuințele în stil japonez. Intrarea prevede o terasă cu punte de lemn.

Apropierea de natură și conexiunea cu acestea sunt aspecte vitale, iar din acest motiv atenția acordată grădinii este primordială. Rocile și pietrele sunt nelipsite dintr-o astfel de grădină alături de bambuși și plante verticale. Aleile din grădină sunt pavate fie cu pietriș, fie cu piatră naturală.

Acoperișurile arată ca mâinile unei persoane care se roagă și converg la un unghi de 60 de grade. Acestea sunt acoperite cu plăci de șindrilă. Lemnul nu este cel mai indicat și rezistent material pentru construcția casei. Dacă preferați acest stil, puteți să construiți casa din cărămidă sau BCA, iar fațada și restul construcției să încadreze în stilul japonez.

Tu ce stil de casă ai alege?

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.