mozaic 21

Infiltratiile de apa – principalul factor care duce la exfolierea tencuielii

Infiltratiile de apa – principalul factor

care duce la exfolierea tencuielii

 

 

Aspectul peretilor poate face diferenta in ceea ce priveste o investitie imobiliara, iar finisajele de calitate pot chiar creste valoarea constructiei pe piata.

 

Ce este tencuiala mozaicata?

 

tenciuiala dec m 400x400 1

 

Tencuiala mozaicata pentru soclu face parte din categoria tencuielilor decorative si vine sub forma unor granule fine, de diferite dimensiuni si culori.

 NU iti risipi economiile !

De ce este necesar sa fii informat

 

Aceasta are o rezistenta crescuta la zgarietui, un timp foarte bun de uscare si, cel mai important, este foarte usor de curatat.

Desi majoritatea constructorilor aleg sa o foloseasca la finisarea soclului, tencuiala de tip mozaic poate fi de asemenea folosita cu succes in decorarea peretilor din interior sau chiar a gardului.

 

 

– . :

/produs/tencuiala-decorativa-mozaic-pentru-soclu-weber/

 

TENCUIALA DECORATIVA MOZAIC 400x400 1

 

 

DESPRE ACEST PRODUS : sub forma de pasta pe baza de rasini sintetice. alese, de culoare naturala si granule special colorate.

 

:

Pentru finisarea, decorarea si protejarea suprafetelor expuse uzurii: socluri, garduri, stalpi; pentru diferite decoratiuni exterioare si interioare.

Se poate aplica peste sisteme de izolatie termica si peste tencuieli de baza.

Recomandat pentru sistemul de izolatie termica cu polistiren extrudat..

 

:

Care sunt etapele de executie ale unei tencuieli mozaicate?

Tencuiala mozaicata este extrem de versatila si poate fi aplicata cu succes atat la exterior, cat si la interior.

Inainte de a aplica tencuiala de tip mozaic, totusi, retineti faptul ca aceasta necesita un strat de tencuiala de baza, fie din ciment (la exterior), fie din ipsos (la interior).

Etapele de executie sunt urmatoarele:

 

Pregatirea suprafetelor

Inainte de aplicare, suprafata suport trebuie pregatita foarte atent:

  • Curatati praful, mizeria si orice urma de reziduu care ar putea afecta aderenta.
  • Nivelati suprafata suport si reparati eventualele crapaturi.
  • Aplicati unul sau mai multe straturi de primer, in functie de indicatiile producatorului.

 

 

RESPECTA FISA TEHNICA OFERITA DE PRODUCATOR

 

TENCUIALA DECORATIVA MOZAIC 2 400x400 1

 

Prepararea tencuielii

Pregatiti tencuiala respectand cu strictete indicatiile din fisa tehnica oferita de producator.

Aplicarea tencuielii mozaicate

Dupa ce ati pregatit atent suprafetele suport, puteti proceda la aplicarea tencuielii mozaicate.

 

Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa le respectati pentru reusita proiectului dumneavoastra:

 

 

  • Aceasta trebui aplicata de sus in jos, pentru a obtine maximul de eficienta.
  • Calculati cu grija necesarul pentru a achizitiona toate materialele in acelasi timp.
  • Pentru tencuiala exterioara, umiditatea mediului ar trebui sa fie de aproximativ 80%.
  • Anumite materiale nu sunt indicate pentru interior. Materialul din care sunt fabricate particulele de mozaic trebuie sa fie compatibil cu utilitatea spatiului.

 

Care sunt principalele utilizari?

Tencuiala mozaicata este utilizata in principal pentru finisarea soclului, insa poate fi utilizata pentru stilizarea peretilor atat la interior, cat si la exterior, sau chiar a gardului.

Este important de mentionat faptul ca aceasta are rol dublu, respectiv de protectie impotriva factorilor fizici si a factorilor de mediu, dar si rol decorativ pentru designul fatadelor sau a peretilor din interiorul casei.

Cum se intretine?

Spre deosebire de tencuiala decorativa, cea de tip mozaicat poate fi mai pretentioasa si poate necesita o serie de activitati de intretinere specifice.

Neingrijita corespunzator, in timp, aceasta se poate exfolia de pe suprafata suport, iar reparatiile pot lasa un aspect neuniform, fiind necesara inlocuirea tencuielii pe intreaga suprafata.

Infiltratiile de apa sunt principalul factor care duc la exfoliere. Pentru a evita asemenea situatii, in primul rand, asigurati-va ca nu exista zone prin care apa s-ar putea infiltra in tencuiala.

 

 

In plus, iata cateva sfaturi de intretinere:

  • Evitati loviturile care ar putea genera gaurirea tencuielii.
  • Curatati regulat tencuiala de tip mozaic, indepartand praful si mizeria.
  • Pe langa constatarea si remedierea problemei, determinati si cauza acesteia, pentru a preveni aparitia acesteia in viitor.

 

Totusi, daca va confruntati cu o astfel de situatie, cel mai indicat este sa luati cat mai curand legatura cu o echipa de profesionisti, pentru a preveni agravarea efectelor problemelor.

Tencuiala mozaicata se aplica relativ usor

 

 

Dupa cum ati observat mai sus, tencuiala mozaicata se aplica relativ usor, in trei etape simple. Cu toate acestea, tehnica de aplicare poate fi complicata si necesita experienta din partea mesterului.

 

De asemenea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca aceasta tencuiala nu se aplica direct pe zidarie si necesita un start de baza, care atrage de la sine costuri suplimentare.

Daca doriti sa obtineti un pret exact in functie de necesitatile dumneavoastra, va sfatuim sa apelati de la bun inceput la o echipa de profesionisti.

Materialele potrivite la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro

/categorie-produs/tencuieli-decorative/exterioare/

Pe langa faptul ca veti obtine pretul pentru manopera, mesterii va vor ajuta de asemenea sa alegeti materialele potrivite si sa calculati necesarul de materiale, astfel ca veti putea calcula si costul de achizitie al materialelor pentru prepararea tencuielii. 

Tencuiala mozaicata pentru soclu poate fi alegerea potrivita si o investitie excelenta pe termen lung, care aduce cu siguranta un plus de valoare constructiei dumneavoastra.

Economisește timp și bani pe materialele tale de construcție! Trimite lista de materiale și beneficiază de negociere, consultanță de specialitate și toate materialele într-un singur loc

➡️ Trimite lista acum

Construiește inteligent cu Depozitul Virtual.

Produse recomandate