Importanta aparatajului pentru siguranta ta

Importanta aparatajului electric pentru confortul si siguranta locuintei tale

În momentul în care te ai decis să îţi construieşti o casă nouă sau să o renovezi pe cea actuală este extrem de important să ţii cont de calitatea aparatajului electric.

Casa ta nu este o simplă locuinţă, ci este un loc care îţi oferă energie, îţi creează şi păstrează amintirile, locul în care doreşti să te reîntorci, oriunde ai fi.

Ea poate fi o extensie a personalităţii tale, a stilului tău şi nu în ultimul rând a capacităţii de a te informa din surse utile şi sigure asupra fiabilităţii materialelor de construcţie pe care decizi să le foloseşti.

Pentru ca până la urmă dorinţa tuturor este ca acestea să corespundă ultimelor tehnologii, să fie o casă sigură şi durabilă, iar materialele de calitate să dicteze confortul.

Poţi porni de la propria idee de design, iar acest lucru este dezirabil, mai ales în momentul în care plăcutul se îmbină armonios cu utilul.

Un aparataj modular îţi va permite să te bucuri de o serie de avantaje pe care un aparataj clasic nu ţi le poate oferi.

Te invit să urmărești acest articol, în care îți vom detalia principalele avantaje ale utilizării aparatajului modular.

1. Fiabilitatea este un cuvânt cheie ce defineşte aparatajul modular

Fiabilitatea este dată de calitatea materialelor folosite în producţia diverselor componente ale aparatajului modular ce deserveşte o casă.

Toate componentele care fac parte din aparatajul modular, cum ar fi prizele, dozele, ornamentele, ramele, întrerupătoarele pot fi folosite ca un real avantaj ce va contribui la menținerea calității echipamentelor electrice pe termen lung.

Fiabilitatea aparatajului modular 646x400 1

2. Confortul casei tale este asigurat prin utilizarea echipamentelor electrice de cea mai bună calitate

Confortul casei îți poate reda echilibrul şi liniştea. Până la urmă, spațiul în care locuim, trebuie să se muleze perfect nevoilor noastre.

Din acest considerent, optarea pentru un aparataj modular  este o decizie înțeleaptă și binevenită, de un real folos.

Un aparataj modular spre deosebire de unul clasic oferă funcții multiple.

Astfel nu vei sta cu cabluri întinse prin toată casa și vei avea posibilitatea să conectezi la o singură doză mai multe prize modulare, priza pentru internet, priza pentru cablu TV, priza pentru telefon, cablare structurată sau port USB.

Spre deosebire de un întrerupător clasic, un întrerupător modular va scoate din anonimat orice încăpere, asigurându-ți tot confortul de care ai nevoie.

Calitatea echipamentului electric Vindem Ieftin 612x400 1

Tipuri de întrerupătoare:

 • Simple – care au comandă asupra unui singur circuit de iluminat. Acestea sunt cele mai comune şi se găsesc în orice locuinţă.

/produs/intrerupator-simplu-alb-sedna-schneider-sdn0100121-1-modul/

 • Duble – comutatoare care au comandă asupra a două circuite de iluminat. Întrerupătoarele duble sunt folosite în special în camerele mai mari.

În funcţie de necesitatea utlizatorului, poate fi folosit un circuit (care va aprinde un singur bec) sau ambele (care va aprinde două sau mai multe becuri). Un întrerupător dublu este mai mult decât util în orice încăpere.

 • Cap – scară – întrerupătoare care au rolul de a comanda un circuit de iluminat din două puncte diferite. Acest tip de întrerupător cap scara, este folosit în special pe scările de bloc, sau de consumatorii casnici care au holuri lungi şi doresc să aibă comandă asupra sursei de lumină din ambele capete ale holului.

 • Întrerupătoare cruce – acestea permit comanda asupra circului de iluminat din mai multe puncte, însă nu poate fi folosit fără cel cap scară. Sunt folosite în special pe scările de bloc între etaje.

În ceea ce priveşte utilitatea, întrerupătoarele pot fi:

 • Prevăzute cu lumină de control. Acestea au un led, astfel încât să-ţi fie mai uşor să îl găsești pe timpul nopții

 • Cu senzor de mişcare. Acestea sunt foarte utile mai ales pe scări de bloc. Întrerupătoarele cu senzor de mişcare pot fi folosite şi de consumatorii casnici.

Acestea aduc un plus de confort şi contribuie la economisirea energiei.

Pot fi setate astfel să se aprindă doar într-un interval orar atunci când senzorii de mişcare simt prezenţa cuiva în încăpere.

Astfel nu îţi vei face griji niciodată că ai uitat lumina aprinsă şi încarci inutil factura la electricitate.

  • Cu temporizator – dacă eşti plecat de acasă şi te temi să nu fi vizitat de hoţi, poţi opta pentru un întrerupător care permite aprinderea şi stingerea luminilor din casă gradual sau la anumite intervale de timp.

  • Întrerupătoare care oferă gradual lumină. Acestea permit un control eficient al intensităţiiţii luminii în funcţie de nevoile tale.

 • Aparatajul electric modular vă oferă siguranță în ceea ce privește instalația electrică în orice încăpere din locuință. Mai mult decât atât, acestea pot fi instalate oriunde, chiar și în baie, unde nivelul de umezeală este mai ridicat.

Un alt aspect important al sigurantei este legat de prizele modulare cu protectie pentru copii.

Din acest punct de vedere produsele modulare respectă toate standardele de siguranţă, pentru ca tu sa te bucuri pe deplin de confortul casei.

4. Controlul consumului de energie

Un alt avantaj este reprezentat de posibilitatea de a controla mai ușor consumul de curent, locuința ta transformându-se astfel în una ecologică datorită consumului redus de energie.

Un aparaj modular îți oferă șansa să ai un control asupra consumului de energie prin monitorizarea permanentă a acestuia.

Îți va fi mai ușor să reduci consumul atunci când ai în funcțiune aparate de care nu ai nevoie, chiar și de la distanță, doar printr-un simplu echipament conectat Wi-Fi și o aplicație special creată pentru a îți asigura tot confortul.

Tipuri de aparataje electrice 600x400 1

5. Economii considerabile

Stilul de viata modern a dus si la nevoi complexe ale locatarilor unei case inteligente.

Dar aparatajul modular de calitate nu doar oferă avantajele enumerate mai sus ci și economii în bugetul familie,  pe termen lung.

Fiabilitatea și consumul redus, mai exact controlul consumului de energie si direcționarea sa în zonele din casă unde locatarii sunt cel mai activi, duce în timp la reduceri substantiale de costuri.

6. Design-ul interior plin de inovație și viziune

Se pune un accent deosebit pe stilul minimalist, cu puțină mobilă, cât mai aerisit și luminos.

Beneficiază de acest aspect și transformă-ți locuința într-un spațiu cât mai util și prietenos, renunțând la clasicele prize și întrerupătoare și înlocuindu-le cu unele modulare.

Astfel îți va fi mai ușor să îl amenajezi după bunul plac și să-l transformi într-un adevărat cămin, unde designul interior este adus la rang de artă.

Dacă dorești să luminezi mai bine o anumită încăpere, să te bucuri de lumină la o anumită intensitate sau să pui accent pe anumite detalii, poți folosi diverse corpuri de iluminat care să-ți pună în valoare fiecare obiect din locuință.

Cu ajutorul unui aparataj electric modular poți pune în valoare o oglindă, un tablou sau un alt obiect de suflet la care ții în mod special.

O lumină poziționată într-un loc potrivit va schimba total întregul ambient din locuință și cu siguranță te va binedispune. Mai mult decât atât, ai posibilitatea de a seta intensitatea luminii după bunul plac astfel încât să te bucuri de tot confortul.

Și din punct de vedere estetic aparatajul modular este o alegere potrivită.

Poți opta pentru prize, rame ornament și întrerupător modular de diverse culori, astfel încât să se potrivească perfect cu aspectul general al camerei.

Întrerupătoarele și prizele clasice sunt banale și uneori total inestetice.

Un aparataj modular spre deosebire de unul clasic, va ridica locuința la un alt nivel pe treapta evoluției, transformând-o într-o locuință inteligentă. 

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!

Solicita o oferta de pret

Block "block-footer-articole" not found