Untitled 1 1 1

Gresie si faianta…sau piatra naturala?

Ce ar fi mai indicat sa folosim in amenajari interioare?
In primul rand, gresia si faianta este intalnita cel mai adesea fie in bucatarie, sau baie, datorita accesibilitatii acestora ca pret, pentru varietatea de modele de gresie si faianta care sa satisfaca orice fel de design, cat si pentru usurinta cu care acestea se curata.O intrebare frecventa in randul clientilor bulversati de varietatea de opinii si oferte care de cele mai multe ori nu cuprind detalii cu privire la avantajele si dezavantajele unei astfel de alegeri.

products_1987_1091281339SOREL_BORDO (2)
Ei bine, finisajele trebuie sa raspunda tuturor cerintelor si exigentelor, fiind o optiune de buget, rezistenta, duritate si nu in ultimul rand de ambientul pe care dorim sa il cream (estetica si incadrarea in decor).
Desi ambele se bucura de o varietate larga de culori si modele necesare satisfacerii cerintelor unei sfere largi de persoane, acestea se diferentiaza calitativ atat cand vine vorba de mediul amenajarii (interior sau exterior), cat si prin durata de viata chiar si montare.
Iata ce ar trebui sa stim:

Modern design interior of toilet. 3D rendergresia-si-faianta-pentru-baie

Cunoscuta ca fiind cea mai practica alegere, disponibila intr-o paleta de culori si texturi care incanta privirea, gresia este perfect adaptabila oricarui stil si oricarei exigente in amenajarea unui interior pe gustul dumneavoastra.

Lucru diferit, atunci cand vine vorba despre mareata piatra naturala, folosita mai mult pentru exterior in comparatie cu finisajele din ceramic, datorita structurii sale mult mai dure si rezistentei in timp la intemperii. Incantati de naturaletea pietrei naturale, clientii opteaza deseori pentru placare interioara cu piatra naturala datorita farmecului si eleganta acesteia.

14269840_1200092460041389_603878631_nPiatra-decorativa

Fiind primul material de constructie folosit, piatra este utilizata in amenajare din cele mai vechi timpuri, evoluand la ora actuala spre un material modern care nu se va demoda niciodata.

Finisarea peretilor interiori cu piatra, reprezinta o modalitate inedita de a crea un decor deosebit si pretentios, putand fi utilizata in combinatie atat cu lemnul cat si fierul sau sticla.

Montarea:
In mod obisnuit, montarea gresiei presupune anumite ajustari de forma. Gresia se monteaza ori cu ciment, ori cu adezivi speciali, fiind finisata cu chit de rosturi.

652x450_118208-fa-economii-si-monteaza-singur-gresia

Pentru montarea si finisarea pietrei naturale, este foarte important sa apelam la un specialist, deoarece utilizarea materialului in amenajare solicita ceva mai multa atentie, spre deosebire de gresie sau faianta.

Cand vine vorba de montare, pentru amenajari exterioare cu piatra naturala, recomandarile specialistilor sunt CM17, CM25(pentru piatra alba),iar pentru amenajari interioare atat la gresie si faianta cat si la pietre naturale se foloseste CM9 si CM11plus .

Alegerea ramane o chestiune de preferinta personala si de gust, pentru ca cea mai semnificativa diferenta intre cele doua optiuni consta in efectul lor vizual si estetic.

Pentru o oferta personalizata, colectii deosebite de gresie portelanata, cat si rafinamentul pietrei naturale, puteti gasii la preturi deosebite pe site-ul nostru www.vindem-ieftin.ro .

Block "block-footer-articole" not found