design interior baie moderna mica

Gresie si faianta pentru bai mici

Fie ca doresti sa-ti construiesti o casa sau sa reamenajezi un apartament proaspat achizitionat, inca din stadiul de proiect trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte in ceea ce priveste stadiul final al locuintei tale. Desi multi ignora acest aspect, dimensiunile si pozitionarea incaperilor, in special baia, iti pot schimba total perspectiva legata de rezultatele finale. De aceea, trebuie sa tineti cont de faptul ca niste incaperi spatioase asigura un camin primitor.

Ce faceti insa in cazul in care nu aveti la dispozitie spatial necesar, mai ales in cazul unei bai mult prea mici care nu va ofera confortul de care aveti nevoie?

Baia trebuie privita din punctul de vedere al functionalitatii, si mai apoi din punctul de vedere al designului.Aasadar, evitati sa supra-mobilati. Ca si alternative, puteti folosi dulapioare suspendate, suporturi sau rafturi pliabile. De asemenea, pentru crearea iluziei unui spatiu mai mare, folositi oglinzi mari si culori deschise pentru faianta si gresie.

Alegerea culorii pentru faianta si gresie este de altfel un element de strategie: o nuanta frumoasa, deschisa si usor de intretinut.

Dintre toate incaparile dintr-o locuinta baia necesita cele mai mari cheltuieli pe mp, necesita o tenta intima, personala ca si in cazul bucatariei, fiind insa una dintre cele mai mari provocari. De aceea, este recomandat ca lucracrile de amenajare sa inceapa de la baie.

Intr-o baie mica, trebuie sa castigati cat mai mult spatiu posibil. Evitati sa incarcati peretii cu piese mari, folosind in loc unele mai plate, incercati incastrarea si utilizati spatiul de sub chiuveta! Dupa ce ati rezolvat partial problema cu spatiul, asigurati-va ca exista ventilare pentru a evita depunerea de igrasie si mucegai. Pe langa culorile deschise si o oglinda mare care sa mareasca spatiul considerabil, este indicat ca tavanul sa fie dat cu var pentru igiena si pentru ca peretii sa nu respire.

Cromatica este foarte importanta, atat gresia cat si faianta trebuie sa fie din aceeasi gama, si sa se completeze reciproc.

Pentru mai mult spatiu, creati nise in pereti, utilizati o cada de baie sau un dus de colt, instalati rafturi deasupra toaletei sau in jurul chiuvetei pentru cosmetice, sau montati rafturi pliabile pe latura verticala a peretilor, care sa se intinda de la suprafata podelei pana la tavan.

 

In cazul iluminarii, cea mai buna solutie sunt spoturile, putand fi montate in tavanul sau in peretele baii. Lumina usoara oferita de acestea contureaza amenajarea interioara, si ascunde limitarile de spatiu.

Cabina de dus trebuie sa fie comoda si suficient de incapatoare pentru a nu ocupa insa toata baia.

Aveti mare grija sa nu aglomerati baia vostra deoarece nu va veti simti confortabil in acele clipe petrecute aici.

Pentru a amenaja cu gust chiar si cele mai neprietenoase camere in ceea ce priveste spatiul dispunem de o gama bogata de gresie si faianta potrivita pentru orice buget, la cele mai mici preturi.

 

Gresie si faianta Element  – 45 lei/mp cu tva inclus

Block "block-footer-articole" not found