TS68

Folia anti-condens sau folia anti-neplăceri și probleme

Folia anti-condens reprezintă un element foarte important atunci când îți construiești acoperișul. Aceasta are rolul de a permite evacuarea vaporilor din termoizolația acoperișului și împiedică accesul umezelii. Cu alte cuvinte, sub învelitoarea acoperișului se produce condens care poate conduce la apariția umezelii. Folia anti-condens oferă protecție structurii acoperișului împotriva umezelii.

Rezistență înainte de toate

Rezistența mecanică este un atribut extrem de important care bifează o durată lungă de viață a foliei anti-condens. Imaginați-vă cât de neplăcut ar fi ca după 2 sau 3 ani să demontați învelitoarea pentru a schimba folia anti-condens.

Rezistență împotriva radiațiilor UV

Nu are rost să dezvoltăm efectele negative ale radiațiilor UV pe care le cunoaștem cu toții. Este important să fim conștienți de acestea. Nici folia anti-condens nu face excepție de la regulă. Atunci când îți construiești acoperișul, este recomandat să optezi pentru o folie anti-condens cu grad ridicat de rezistență împotriva razelor ultraviolete.

Ține cont de temperaturile ridicate

Temperaturile ridicate pot afecta folia anti-condens și pot conduce la pierderea proprietăților acesteia. De asemenea, în timpul verii învelitoarea acoperișului se încinge, iar căldura extremă poate afecta folia. Specialiștii recomandă să optați pentru o folie care rezistă la temperaturi extreme.

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.